Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο βουλευτής Σκοτ Πέρρυ (Ρ-Πα.) μιλά καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονυ Μπλίνκεν καταθέτει ενώπιον της Βουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στην Ουάσινγκτον, 10 Μαρτίου 2021. (Ting Shen-Pool/Getty Images)

Το Πεκίνο πρέπει να πιεστεί για να σταματήσει την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, λέει Αμερικανός βουλευτής

Θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη παγκόσμια συνειδητοποίηση για την εικοσαετή δίωξη των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, είπε ένας Αμερικανός βουλευτής.

Σε μια συνέντευξη, ο βουλευτής Σκοτ Πέρρυ (Ρ-Πα.) επίσης επισήμανε το πως οι ασκούμενοι στην Κίνα έχουν γίνει στόχος από το κράτος για αφαιρέσεις ζωτικών οργάνων, που «είναι τόσο αποτρόπαιο όσο φαντάζεστε ότι είναι».

Δράση, είπε, χρειάζεται να ληφθεί για να σταματηθεί η δίωξη.

«Έτσι, πιστεύω πως τόσο η διοίκηση η ίδια όσο και το Κογκρέσο έχουν έναν μεγάλο ρόλο να παίξουν και πολλά μπορούν να γίνουν. Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε ο Πέρρυ στις 13 Ιουλίου σε μια συνέντευξη στον συνεργαζόμενο με την Epoch Times τηλεοπτικό σταθμό NTD.

«[Καθώς] κάθε μία μέρα περνά περισσότεροι άνθρωποι βασανίζονται και αυτό μεγαλώνει το θράσος του Κομμουνιστικού Κόμματος ώστε να συνεχίσει να κάνει τα πράγματα που έκανε στο παρελθόν, χωρίς κανένα βάρος συνεπειών», είπε.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό επίσης ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που περιλαμβάνει πέντε διαλογιστικές ασκήσεις και ένα σύνολο ηθικών διδασκαλιών που βασίζονται στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη, και ανεκτικότητα. Η άσκηση ήταν δημοφιλής στην Κίνα την δεκαετία του 1990, με μια εκτίμηση για 70 έως 100 εκατομμύρια ασκούμενους πριν το κυβερνών καθεστώς στο Πεκίνο εκκινήσει την δίωξή του τον Ιούλιο 1999.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ κρατούν φωτογραφίες μνήμης στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, 17 Ιουλίου 2014. (Jim Watson/AFP/Getty Images)

 

Από τότε, εκατομμύρια ασκούμενοι έχουν κρατηθεί σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας, και άλλες εγκαταστάσεις, με εκατοντάδες χιλιάδες να βασανίζονται υπό κράτηση, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα.

Ένας άγνωστος αριθμός ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ έχουν χάσει την ζωή τους λόγω εξαναγκαστικής αφαίρεσης ζωτικών οργάνων, τα οποία πωλούνταν στην αγορά μοσχευμάτων της Κίνας. Η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων του κομμουνιστικού καθεστώτος έχει δεχτεί καταδίκη από ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς Αμερικανούς βουλευτές καθώς και από άλλους βουλευτές ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα, η Γερουσία του Τέξας ψήφισε ένα νομοσχέδιο τον Ιούνιο που περιγράφει την αφαίρεση οργάνων ως «φόνο». Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσης καταδικάσει την αφαίρεση οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, και έχει καλέσει για τον άμεσο τερματισμό της.

Αυτό το έτος, η 20η Ιουλίου είναι το 22ο έτος από την αρχή της δίωξης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) κατά ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Ο Πέρρυ, αποκαλώντας το κινεζικό καθεστώς μια «απολυταρχική εγκληματική οργάνωση», είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν έναν αριθμό δράσεων για να αναγκάσουν το κινεζικό καθεστώς να σταματήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτές κατά του Φάλουν Γκονγκ, Ουιγούρων, και Θιβετιανών.

Αυτές οι δράσεις περιλαμβάνουν αμερικανικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, την απομάκρυνση Κινέζων διπλωματών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ή την άρνηση πρόσβασης στην Κίνα σε αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με τον Πέρρυ.

«Θα πρέπει να [τους] πούμε ότι υπάρχουν συνέπειες. Θα υπάρξει πόνος, θα υπάρξει οικονομικός πόνος, διπλωματικός πόνος, θα υπάρξουν συνέπειες στο “όνομα”. Αυτά είναι όλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και θα πρέπει να κάνουμε άμεσα», είπε ο Πέρρυ.

Ο βουλευτής Σκοτ Πέρρυ (Ρ-Πα.) μιλά σε ένα πάνελ με τίτλο «Ο παρών κίνδυνος: Κίνα» στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο National Harbor, Μντ., 27 Φεβ. 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Στις 12 Μαΐου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επέβαλε κυρώσεις σε έναν Κινέζο αξιωματούχο με όνομα Γιου Χουί, πρώην διευθυντή μιας κινεζικής υπηρεσίας ειδικά εστιασμένης στην δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. Ο Γιου ήταν ο δεύτερος Κινέζος αξιωματούχος στον οποίον επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από παρόμοιες αμερικανικές κυρώσεις κατά ενός Κινέζου αστυνομικού επικεφαλής τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ο Πέρρυ είπε ότι άλλες χώρες θα πρέπει επίσης να πάρουν παρόμοιες δράσεις, ώστε «να απομονώσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και να τους κάνουν να πάρουν μια απόφαση.»

Εξίσου σημαντικό, είπε ο Πέρρυ, είναι ότι μεμονωμένα άτομα μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στην ενημέρωση του κόσμου για την δίωξη κατά του Φάλουν Γκονγκ.

«Μπορούμε όλοι να κάνουμε ατομικές δράσεις μιλώντας για αυτά τα πράγματα, και ενημερώνοντας τους γείτονες, φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες, και λοιπά», είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε