Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ευανθία Ρεμπούτσικα

Tο Just/Art και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενούν τη φωτογραφική έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο φουαγιέ του θεάτρου

11 - 19 Οκτωβρίου / Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Φουαγιέ

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου, η φωτογραφική έκθεση “What the camera saw” του project {Just/Art}* σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο φουαγιέ του Θεάτρου.

το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Studio Panoulis

 

Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις απόλαυσε από κοντά τα φωτογραφικά έργα της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Studio Panoulis

 

Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί.

Ιωάννα Ντουσοπούλου, Μάνος Λάμπρου / Studio Panoulis 

 

Ειρήνη Κουτσούκου, Ευανθία Ρεμπούτσικα / Studio Panoulis

 

Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότατα. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός ανθρώπου με αισιοδοξία.

Βασίλης Κεφαλογιάννης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, πρίγκιπας Νικόλαος / Studio Panoulis

 

Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν. Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια. Αποτελείται από τριάντα τρεις ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον.

Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άννα Δρούζα / Studio Panoulis

 

Massu Nedjat, Γιασμιν Οικονομοπούλου, Στέλιος Καφαντάρης και Χρυσάνθη Στεφάνου / Studio Panoulis

 

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης υπογράφει η δημοσιογράφος Αγάπη Τσακπίνογλου. {Just/Art}* : Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο.

O δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η Πέμπτη έκθεση που διοργανώνει.

Αγάπη Πολίτη και Ειρήνη Νταϊφά / Studio Panoulis

 

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου  / Ωράριο λειτουργίας: 11:00- 21:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (1ος όροφος) – Φουαγιέ, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ). Χορηγός της βραδιάς τα κρασιά Juliet and Romeo.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε