Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Ο Carl Montion (L) στο Shen Yun performing Arts στο Buell Theatre, στο Ντένβερ, στις 5 Νοεμβρίου 2021. (Ya Wen/The Epoch Times)

Το Shen Yun «δεν μοιάζει με τίποτα που να έχω δει μέχρι σήμερα»

Γράφει η Mary Zhang και Ya Wen.

«Δεν μοιάζει με τίποτα που να έχω δει μέχρι σήμερα,» δήλωσε ο Καρλ Μοντιόν για το Shen Yun Performing Arts στο θέατρο The Buell στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 5 Νοεμβρίου.

Εργαζόμενος στον τομέα της φιλοξενίας, ο Μοντιόν παραλαμβάνει ενημερωτικά δελτία από τα θέατρα και αποφάσισε ότι έπρεπε να πάει να δει τη Νεοϋορκέζικη παράσταση Shen Yun για να καταλάβει τι σημαίνει η φράση «Η Κίνα πριν από τον κομμουνισμό.»

Η αυλαία της παράστασης Shen Yun Performing Arts στο θέατρο Buell, στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 5 Νοεμβρίου 2021. (The Epoch Times)

 

Αυτό που ο Μοντιόν θεωρεί πως κέρδισε περισσότερο από την εμπειρία αυτή, ήταν η συνάντηση με τον 5.000 ετών πολιτισμό των Κινέζων «η ουσία των όντων από όπου προήλθαν,» είπε για την αποστολή του Shen Yun να αναβιώσει τον θεϊκά εμπνευσμένο παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας, που έχει σχεδόν χαθεί λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας.

«Είμαι χριστιανός, οπότε πιστεύω στον ουρανό. Πιστεύω στα πάντα από ψηλά, αλλά αυτό που πιστεύουν οι Κινέζοι εξακολουθεί να συμπίπτει με τη χριστιανική πίστη», δήλωσε ο Μοντιόν.

«Νομίζω ότι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση έχει εκτοπίσει τον Θεό από τα πάντα«, είπε. «Εκτόπισαν την πίστη γιατί πρέπει να πιστεύεις στους ανθρώπους. Αλλά οι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα. Ο Θεός είναι η αιωνιότητα».

Toni και Bill Cowern Shen Yun Performing Arts στο Buell Theater στο Ντένβερ, Κολοράντο, στις 5 Νοεμβρίου 2021. (Mary Zhang/The Epoch Times)

 

Η ιδέα του Θείου είχε παρόμοια απήχηση στον Μπιλ Κογουερν , ανώτερο συνεργάτη της Fox Tuttle Transportation Group, και στη σύζυγό του Τονι, διευθύντρια οικονομικών της Informa Markets.

Ο κ. Κογουερν δεν είναι θρησκευόμενος. Αλλά είπε: «Αυτό που ίσως μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η ιδέα ότι οι άνθρωποι που αισθάνονταν έτσι διώκονταν … οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να αισθάνονται και να πιστεύουν και να εκφράζουν αυτή την πίστη. Και είναι κρίμα που αυτό δεν συμβαίνει στην Κίνα».

Η κα. Κογουερν τόνισε με δέος το εύρος της κληρονομιάς της Κίνας.

«Υπάρχει τόση μεγάλη ιστορία πέρα από αυτή που έχουμε εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε. «Και είναι υπέροχο να βλέπουμε τους ανθρώπους να την εκτιμούν, να την τιμούν και να την μοιράζονται, και έτσι να μπορούμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν, επειδή νομίζω ότι όλοι μας επωφελούμαστε από όλα αυτά τα χρόνια γνώσης και παράδοσης».

Η Epoch Times θεωρεί τις παραστατικές τέχνες Shen Yun το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της εποχής μας. Καλύπτουμε με υπερηφάνεια τις αντιδράσεις του κοινού από την ίδρυση του Shen Yun το 2006.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε