Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Cassandra Ewer και ο σύζυγός της Richard απόλαυσαν τη βραδινή παράσταση του Shen Yun στο θέατρο Ikeda, στις 16 Φεβρουαρίου 2023. (Sherry Dong/The Epoch Times)

Το Shen Yun είναι «όμορφο και γεμάτο νόημα», λέει βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια

Μέσα, Αριζόνα -Η τέσσερις φορές βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Cassandra Ewer παρακολούθησε τη βραδινή παράσταση του Shen Yun στις 16 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ikeda μαζί με τη μητέρα της και τον συνθέτη σύζυγό της Richard.

Η οικογένεια ήθελε να δει το Shen Yun Performing Arts εδώ και χρόνια και επέλεξαν μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά γι’ αυτό.

«Αυτό που πραγματικά μου άρεσε [στην παράσταση] -επειδή χάσαμε και εμείς δύο από τα παιδιά μας- ήταν εκείνες οι στιγμές όπου άγγελοι κατέβαιναν από τον ουρανό, ήταν πραγματικά συγκινητικό. Ήταν όμορφο και γεμάτο νόημα».

Δεν είχε μόνο μεγαλοπρεπή σκηνική παρουσία, αλλά είχε και πολύ καλή ακουστική υποστήριξη για να μεταφέρει τις υψηλές νότες του.
– Cassandra Ewer

Ως τραγουδίστρια, η κα Ewer εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του τενόρου του Shen Yun. «Δεν είχε μόνο μεγαλοπρεπή σκηνική παρουσία, αλλά είχε επίσης πολύ ισχυρή και καλή υποστήριξη για να μεταφέρει τις υψηλές νότες του – ένα πολύ ωραίο εύρος φωνής και αρμονίας από την αρχή μέχρι το τέλος».

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Shen Yun Performing Arts είναι η κορυφαία εταιρεία κλασικού κινεζικού χορού και μουσικής στον κόσμο. Προς τέρψιν του κοινού της σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο σύνολο προγραμμάτων κάθε σεζόν.

«[Η μουσική] ήταν πολύ όμορφα συγχρονισμένη με όλα όσα συνέβαιναν. Ο χορός και τα ειδικά εφέ ήταν τόσο τέλεια συνδυασμένα. Πολύ εντυπωσιακό», αναφώνησε η κ. Ewer.

Από τη σκοπιά του συνθέτη, ο κ. Ewer πρόσθεσε ότι του άρεσε ο συνδυασμός των αρχαίων κινεζικών οργάνων του Shen Yun με μια πλήρη δυτική ορχήστρα. «Ήταν όμορφη μουσική. Ένας ωραίος συνδυασμός και πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλα είναι καινούργια κάθε χρόνο».

Προικισμένη με 5.000 χρόνια ιστορίας, η Κίνα ήταν κάποτε γνωστή ως η «Χώρα του Θείου». Για χιλιετίες, ο λαός της πίστευε ότι διατηρώντας την καρδιά του αγνή και τηρώντας τις παραδοσιακές ηθικές αξίες, θα ευλογηθεί από το θείο.

Ωστόσο, μετά την κομμουνιστική κατάληψη και την εξάπλωση του αθεϊσμού, όλη αυτή η παραδοσιακή κουλτούρα καταστράφηκε συστηματικά. Σήμερα, η αποστολή του Shen Yun είναι να επαναφέρει την ομορφιά και την καλοσύνη της προκομμουνιστικής Κίνας.

Η οικογένεια Ewer λάτρεψε το πνευματικό μήνυμα που μετέφερε η παράσταση.

«Η ιδέα ότι είμαστε αθάνατα όντα, ότι έχουμε έναν θεϊκό σκοπό – ήταν κάτι υπέροχο», δήλωσε η κ. Ewer. «Υπήρχε μια σύνδεση σε όλα αυτά – οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το καλό και να καταπολεμήσουν το κακό. Πρέπει να χτυπάμε τους νταήδες και να δίνουμε το χέρι μας σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Αυτό ήταν πολύ όμορφο».

Για τον κ. Ewer, το μεγαλύτερο κέρδος που πήρε από το Shen Yun ήταν η «ελπίδα να συνεχίσω να προσπαθώ να πετύχω το δικό μου είδος τελειότητας στις τέχνες, στη ζωή, αλλά και πνευματικά».

«[Έχω] μια ανανεωμένη αποφασιστικότητα να συνεχίσω και να βελτιωθώ – να κάνω το καλό και να γίνω καλύτερος».

Ρεπορτάζ: Sherry Dong και Jennifer Tseng.

Η Epoch Times είναι υπερήφανος χορηγός του Shen Yun Performing Arts. Καλύπτουμε τις αντιδράσεις του κοινού από την ίδρυση της Shen Yun το 2006.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε