Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο Τζιμ Καβίζελ, ηθοποιός στη νέα ταινία δράσης για τη σωματεμπορία παιδιών «Sound of Freedom», μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ουάσιγκτον στις 21 Ιουνίου 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

Μετά την επιτυχία του στις ΗΠΑ, το «Sound of Freedom» ταξιδεύει στις αίθουσες παγκοσμίως

Η ταινία κατά της σωματεμπορίας παιδιών «Sound of Freedom» ξεκινάει τις διεθνείς προβολές της τον Αύγουστο, αφού έγινε επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Angel Studios, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, δημοσίευσε τα διεθνή της προγράμματα στο Twitter. Η ταινία θα προβληθεί σε σχεδόν 20 χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Βρείτε τις διεθνείς προβολές στο https://t.co/tUytCofxfr .#SoundOfFreedom #AngelStudios pic.twitter.com/fOCIZ7od1p – Angel Studios (@AngelStudiosInc) July 26, 2023

Η Angel Studios δήλωσε ότι προστίθενται περισσότερες χώρες σε εβδομαδιαία βάση.

Η ταινία έχει ξεπεράσει ταινίες του Χόλιγουντ υψηλότερου προϋπολογισμού, με τα νούμερα του box office να φτάνουν τα 133 εκατομμύρια δολάρια από τις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν μόλις 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σε σχόλιό του στο Newsweek, ο εκπρόσωπος των Angel Studios Τζάρεντ Γκίζι (Jared Geesey) δήλωσε: «Από τότε που το «Sound of Freedom» ξεκίνησε στις ΗΠΑ, η ζήτηση αυξάνεται σε όλο τον κόσμο σε δεκάδες περιοχές και γλώσσες. Η σωματεμπορία παιδιών είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε την απίστευτη δυναμική εδώ στις ΗΠΑ για να μοιραστούμε το ισχυρό μήνυμα της ταινίας σε όλο τον κόσμο».

Ο Γκίζι δήλωσε επίσης στο Variety: «Το «Sound of Freedom» έχει γίνει η ταινία του λαού. Αυτό είναι το αντίθετο από το σύστημα που αναπτύχθηκε από πάνω προς τα κάτω από τους θεματοφύλακες του Χόλιγουντ. Δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην επιλογή, τη χρηματοδότηση και την κοινοποίηση ιστοριών που δίνουν φως και επηρεάζουν τον πολιτισμό».

«Ενώ οι περισσότερες ταινίες της θερινής σεζόν κόβουν λιγότερα εισιτήρια απ’ ό,τι περίμεναν, το κοινό της μικρής ανεξάρτητης ταινία μας αυξάνεται συνεχώς. Με κινητήρια δύναμη εκατομμύρια οπαδούς και υποστηρικτές, το «Sound of Freedom» γίνεται ένα εθνικό -και σύντομα διεθνές- κίνημα για αλλαγή», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γκίζι.

Εικόνα από την ταινία «Sound of Freedom», με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίζελ. (Ευγενική παραχώρηση Angel Studios)

 

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Καβίζελ (Jim Caviezel), πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, θέμα που σπάνια πραγματεύεται ο κινηματογράφος. Το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει το κοινό να εξετάσει αυτό το βαρύ θέμα κατά τη διάρκεια της  θερινής κινηματογραφικής περιόδου παραδοσιακά φορτωμένης με μεγάλα μπλοκμπάστερ δράσης και κωμωδίες, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τους κριτικούς και τους αναλυτές.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ταξίδι που χρειάστηκε να διανύσει η ίδια η ταινία για να φτάσει τελικά στο κοινό.

Τα Angel Studios συγκέντρωσαν 5 εκατομμύρια δολάρια από το crowdfunding (χρηματοδότηση από τον κόσμο) για τη διανομή της ταινίας, αφού η 20th Century Fox πούλησε τα δικαιώματα της ταινίας στη Walt Disney Company το 2019. Η Disney στη συνέχεια την έβαλε στο ράφι. Ο παραγωγός της ταινίας, Εντουάρντο Βεραστέγκουι (Eduardo Verastegui), κατάφερε να πάρει πίσω τα δικαιώματα για να κυκλοφορήσει τελικά φέτος, παρά το γεγονός ότι η ταινία ολοκλήρωσε την παραγωγή της το 2018.

Ο Καβίζελ, σε ένα ειδικό μήνυμα επί της οθόνης κατά την ολοκλήρωση της ταινίας, σημείωσε ότι η ταινία «δεν κυκλοφόρησε μέχρι τώρα, συναντώντας κάθε εμπόδιο που μπορείτε να φανταστείτε.»

Ο Τζιμ Καβίζελ, ηθοποιός στη νέα ταινία δράσης για την σωματεμπορία παιδιών «Sound of Freedom», και ο Τιμ Μπάλαρντ, πρώην ειδικός πράκτορας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και ιδρυτής της επιχείρησης Operation Underground Railroad, μιλούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ουάσιγκτον στις 21 Ιουνίου 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

Η Goya Foods βοήθησε επίσης το «Sound of Freedom» με μια δωρεά αγνώστου μεγέθους.

«Τον βοηθήσαμε [τον Βεραστέγκουι] να αγοράσει [το «Sound of Freedom»] από την Disney [και] γίναμε εκτελεστικοί παραγωγοί σε αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Goya Foods, Ρόμπερτ Ουνάνουε (Robert Unanue), σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην Epoch Times. «Απλώς έτυχε αρκετά χρόνια αργότερα, προσπαθώντας να το διανείμουμε, να εμφανιστεί στη σκηνή η Angel Studios».

Ο Ουνάνουε επέκρινε το Γραφείο Επανεγκατάστασης Προσφύγων (Office of Refugee Resettlement) που δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων (House Oversight Committee) σχετικά με τα 85.000 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών που έχουν εξαφανιστεί στα νότια σύνορα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω «ελλιπούς ελέγχου των αναδόχων».

«Ποιοι είναι αυτοί οι ανάδοχοι», ρώτησε, λέγοντας ότι άνθρωποι «θα πάρουν αυτά τα παιδιά και θα τα φωτογραφίσουν για πορνογραφία. Θα τα πουλήσουν για σεξ. Θα τα πουλήσουν για σκλάβους. Υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα πίσω από αυτό.»

Ο ιδιοκτήτης της Goya Ρόμπερτ Ουνάνουε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα The Epoch Times στο συνέδριο πολιτικής δράσης των Συντηρητικών στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις 27 Φεβρουαρίου 2021. (The Epoch Times)

 

Η ταινία βασίζεται στη ζωή του Τιμ Μπάλαρντ (Tim Ballard), ιδρυτή της επιχείρησης Operation Underground Railroad (Υπόγειος Σιδηρόδρομος), η οποία είναι αφιερωμένη στη διάσωση παιδιών από επιχειρήσεις σωματεμπορίας.

Η Operation Underground Railroad δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της ταινίας είναι αληθινό, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής διάσωσης στην Κολομβία, αλλά ανέφερε ότι προστέθηκαν στην ταινία κάποια φανταστικά μέρη. Για παράδειγμα, λέει ότι ο Μπάλαρντ δεν σκότωσε ποτέ στην πραγματικότητα κανέναν, όπως απεικονίζεται στην ταινία.

Προβολή της ταινίας από τον Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φιλοξένησε τον Καβίζελ και τον Μπάλαρντ για μια προβολή της ταινίας την περασμένη εβδομάδα στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

«Ελπίζω να σας άρεσε. Είναι κάτι που δεν είμαι σίγουρος αν υποτίθεται ότι πρέπει να το απολαύσετε ή να μάθετε – είναι ένας συνδυασμός. Αλλά ήταν μια σπουδαία ταινία», δήλωσε ο Τραμπ μετά το τέλος της ταινίας. «Τώρα καταλαβαίνω γιατί πάει τόσο καλά».

Ο Τραμπ παρατήρησε επίσης ότι «υπάρχει αρκετή τρέλα εκεί έξω», σημειώνοντας: «Είναι ένας φαύλος κόσμος».

«Αυτοί είναι μοχθηροί άνθρωποι, είναι πολύ άρρωστοι άνθρωποι – είναι διαταραγμένοι. Έχουμε πολλούς από αυτούς έξω, που πραγματικά δεν υποστηρίζουν αυτό που υποστηρίζουμε εμείς. Αλλά για κάποιο λόγο, το κοινό το καταλαβαίνει καλύτερα από πριν και τώρα αρχίζει να γίνεται ευρέως γνωστό», είπε.

Οι T.J. Muscaro, Carly Mayberry και Jack Phillips συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε