Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Εικόνα από την ταινία "Sound of Freedom" με τον πρωταγωνιστή Τζιμ Καβίζελ (στη φωτογραφία), ο οποίος υποδύεται τον υπαρκτό πρώην πράκτορα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τιμ Μπάλαρντ. (Ευγενική παραχώρηση Angel Studios)

Το “Sound of Freedom” ξεπέρασε την τελευταία ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς στο Box Office των ΗΠΑ

Η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία “Sound of Freedom” συνεχίζει να σημειώνει κέρδη, καθώς ξεπέρασε την τελευταία ταινία Ιντιάνα Τζόουνς το σαββατοκύριακο.

Η ταινία διάρκειας 131 λεπτών, με θέμα το έγκλημα της εμπορίας παιδιών, ξεπέρασε τις μεγάλες ταινίες του στούντιο του Χόλιγουντ, και μάλιστα με προϋπολογισμό μόλις 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μεγάλο μέρος του οποίου προήλθε από crowdfunding.

Η εταιρεία Walt Disney είχε βάλει στο ράφι το “Sound of Freedom” το 2018, μέχρι που τα Angel Studios απέκτησαν τα δικαιώματα διανομής, με την ταινία να ανοίγει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 4 Ιουλίου και να συνεχίζει να ξεπερνά το “Indiana Jones and the Dial of Destiny” της Disney.

Η ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς φέρεται να είχε εκτιμώμενο προϋπολογισμό παραγωγής 294 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται το μάρκετινγκ, καθιστώντας την ταινία μέχρι στιγμής ζημιογόνα.

Μέχρι τις 13 Αυγούστου, το “Sound of Freedom” έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 172.813.772 δολάρια στο εγχώριο box office, μόλις μπροστά από τα 172.624.353 δολάρια που έχει συγκεντρώσει στο εσωτερικό η πέμπτη ταινία του franchise του Indy, η πρώτη από τότε που η Disney την αγόρασε από τον δημιουργό της Τζορτζ Λούκας.

Η ταινία “Indiana Jones” άνοιξε το Σαββατοκύριακο της 30ής Ιουνίου σημειώνοντας μια χαμηλή απόδοση 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια των στούντιο

Το “Sound of Freedom” είναι βασισμένο σε έναν υπαρκτό πρώην πράκτορα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), τον Τιμ Μπάλαρντ, ο οποίος έσωζε παιδιά από διεθνή κυκλώματα εμπορίας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς. Ο κ. Μπάλαρντ παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο DHS και ταξίδεψε στις ζούγκλες της Κολομβίας για να σώσει παιδιά από τη σεξουαλική δουλεία.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης η βραβευμένη με Όσκαρ Μίρα Σορβίνο και ο Μπιλ Καμπ από το «12 χρόνια σκλάβος».

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Αλεχάντρο Μοντεβέρδε και την παραγωγή ο Εντουάρντο Βεραστέγκουι.

Τον κ. Μπάλαρντ ενσαρκώνει στην ταινία ο Τζιμ Καβίζελ, γνωστός από τον ρόλο του Ιησού Χριστού στην επιτυχημένη ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» του 2004 και από τον ρόλο του Εντμόντ Νταντές στην ταινία «Ο Κόμης του Μόντε Κρίστο» του 2002.

Η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στο εγχώριο box office το 2023, ξεπερνώντας άλλες αναμενόμενες ταινίες όπως το “Mission: Impossible-Dead Reckoning Part One”, “Elemental” και “The Flash”, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής των Angel Studios, Νιλ Χάρμον, δήλωσε στο Washington Examiner τον περασμένο μήνα ότι το “Sound of Freedom” «αρχικά γυρίστηκε με την [21st Century] Fox».

«Αφού ολοκληρώθηκε, η Fox εξαγοράστηκε από την Disney, η οποία είπε: “Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε αυτή την ταινία”», δήλωσε ο κ. Χάρμον.

«Ο Εντουάρντο χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο πριν η [Disney] αποδεσμεύσει τα δικαιώματα της ταινίας. Εκείνη την εποχή, προσπάθησε να την βγάλει στις αίθουσες, αλλά την στιγμή που γινόταν αυτό, χτύπησε ο COVID και πέρασαν άλλα τρία χρόνια».

«Θέλουμε να απαντήσουμε στις προσευχές των παιδιών το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Χάρμον, αφού ανεξάρτητοι επενδυτές έσωσαν την ταινία από την αφάνεια, παρά την αποθάρρυνση των ειδικών της βιομηχανίας που είπαν ότι μια καλοκαιρινή κυκλοφορία θα ήταν καταστροφή λόγω του ανταγωνισμού των μεγάλων στούντιο.

Ο Τζιμ Καβίζελ (Α), πρωταγωνιστής της νέας ταινίας δράσης για την εμπορία ανθρώπων «Sound of Freedom», και ο Τιμ Μπάλαρντ (Δ), πρώην ειδικός πράκτορας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και ιδρυτής της επιχείρησης “Operation Underground Railroad”, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ουάσιγκτον, στις 21 Ιουνίου 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

Κριτικοί του Χόλιγουντ χαρακτηρίζουν την ταινία υπερβολικά πολιτική

Η ταινία προβλήθηκε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος επαίνεσε την ταινία ως πηγή έμπνευσης.

«Είναι κάτι που δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το απολαύσεις ή να μάθεις [από αυτό]. Είναι ένας συνδυασμός», δήλωσε ο κ. Τραμπ, ο οποίος αργότερα πόζαρε με τον πρωταγωνιστή κ. Καβίζελ κατά την προβολή.

«Είναι μια σπουδαία ταινία. Και τώρα καταλαβαίνω γιατί πάει τόσο καλά. Είναι μια απίστευτη πηγή έμπνευσης», είπε.

Σε απάντηση στους επικριτές που χαρακτήρισαν την ταινία πολιτική, ο κ. Μοντεβέρντε και ο συν-σεναριογράφος Ροντ Μπαρ, έγραψαν ένα άρθρο άποψης στις 14 Αυγούστου στο Hollywood Reporter, δηλώνοντας ότι η ταινία «δεν είναι καθόλου πολιτική».

«Η εμπορία παιδιών δεν είναι συντηρητικό ή φιλελεύθερο ζήτημα. Είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα ζήτημα που πλήττει τον πυρήνα μας ως ανθρώπινα όντα», ανέφεραν οι δύο.

«Όλοι όσοι έχουν δει το Sound of Freedom γνωρίζουν ότι η ίδια η ταινία δεν είναι στο ελάχιστο πολιτική. Είναι βασισμένη στην ιστορία ενός πραγματικού προσώπου, του Τιμ Μπάλαρντ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη δουλειά του στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας για να σώσει παιδιά που διακινούνται».

«Κατά την ανάπτυξη, την έρευνα και τη συγγραφή της ιστορίας, δεν θυμόμαστε ούτε μία συζήτηση με τον Τιμ για πολιτική. Γιατί; Επειδή η προσωπική πολιτική θα έπρεπε να είναι άσχετη όταν σώζεις παιδιά από την εμπορία ανθρώπων», έγραψαν.

Ο κ. Μοντεβέρντε και ο κ. Μπαρ συμπλήρωσαν ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να αφήσουν την πολιτική να μας «εμποδίσει να κάνουμε το έργο που είναι απαραίτητο στον συνεχή αγώνα για τον τερματισμό της εμπορίας παιδιών».

Ο κ. Καβίζελ, ο οποίος έχει επικρίνει τα φερόμενα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Χόλιγουντ, αντέδρασε στην κριτική των μέσων ενημέρωσης για την ταινία.

«Είναι φοβισμένοι. Τρέμουν από το φόβο τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή το κοινό ακούει τις καρδιές του, πράγμα που σας λέει αυτή η ταινία», αναφερόμενος σε όσους στη βιομηχανία επιθυμούν να φιμώσουν την ταινία σε συνέντευξή του τον Ιούλιο.

“Η εμπορία παιδιών είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε την απίστευτη δυναμική εδώ στις ΗΠΑ και να μοιραστούμε το ισχυρό μήνυμα της ταινίας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Τζάρεντ Γκίσεϊ, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας διανομής των Angel Studios.

Η ταινία έχει κυκλοφορήσει μόνο στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα κυκλοφορήσει διεθνώς στις 18 Αυγούστου, όταν θα κάνει πρεμιέρα στη Νότια Αφρική.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει αργότερα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις 24 Αυγούστου και σε άλλες χώρες.

Οι θεατές στο Μεξικό, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κολομβία, τη Βολιβία, το Περού και την Κόστα Ρίκα, θα δουν για πρώτη φορά την ταινία στις 31 Αυγούστου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε