Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, ο οποίος εφηύρε την τεχνολογία εμβολίου mRNA, στην Ουάσιγκτον στις 29 Ιουνίου 2021. (Zhen Wang/The Epoch Times)

Το Twitter αναστέλλει το λογαριασμό του Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, πρωτοπόρου των mRNA εμβολίων

Ο λογαρισμός του Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων mRNA και επικριτής των περιορισμών και των μέτρων για τον COVID-19, ανεστάλη από το Twitter.

Γράφοντας στη σελίδα του στο Substack, ο Μαλόουν, ο οποίος είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 500.000 ακολούθους, επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός τέθηκε σε «μόνιμη αναστολή από το Twitter» και είπε: «Όλοι ξέραμε ότι θα αυτό θα συνέβαινε κάποτε».

«Πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθοι χάθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι όσα έλεγα ήταν σωστά», έγραψε στις 29 Δεκεμβρίου. «Σημαίνει επίσης ότι χάσαμε ένα κρίσιμο στοιχείο στον αγώνα μας για να σταματήσουμε την υποχρεωτικότητα αυτών των εμβολίων στα παιδιά και να σταματήσουμε τη διαφθορά στις κυβερνήσεις μας, καθώς και στο ιατροβιομηχανικό σύμπλεγμα και τις φαρμακοβιομηχανίες».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μαλόουν, κάλεσε τους χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα του στο Substack για μελλοντικές ενημερώσεις. Επιπροσθέτως, έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο podcast του κωμικού και σχολιαστή του UFC Τζο Ρόγκαν στις 30 Δεκεμβρίου.

«Το Substack είναι ο καλύτερος τρόπος για να βλέπετε τις δημοσιεύσεις μου. Εκτιμώ την υποστήριξη όλων όσων έχουν εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο μου. Πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα», έγραψε σε ανάρτηση.

Όταν προσπαθεί κανείς να μπεί στη σελίδα του Μαλόουν, εμφανίζεται μήνυμα αναστολής του Twitter: «Ο λογαριασμός έχει ανασταλεί. Το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter».

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν έχει εκδώσει ακόμη δημόσια απάντηση σχετικά με το γιατί ανέστειλε τον λογαριασμό του Μαλόουν, ή συγκεκριμένα ποια ανάρτηση προκάλεσε την οργή της εταιρείας. Το Twitter δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της The Epoch Times για σχολιασμό επί του θέματος.

Ο Μαλόουν είπε στην Epoch Times το απόγευμα της Τετάρτης ότι το Twitter δεν του παρείχε καμία προειδοποίηση πριν πραγματοποιήσει την αναστολή.

«Κατά τον περασμένο χρόνο, είχα μερικές ειδοποιήσεις από το Twitter ότι υπήρχε μια καταγγελία για μια ανάρτηση, αλλά ότι δεν θα γινόταν καμία ενέργεια», είπε. «Δεν έλαβα καμία προειδοποίηση πριν από την διαγραφή».

Ο Μαλόουν παρείχε στην Epoch Times ένα στιγμιότυπο οθόνης με κείμενο από το Twitter που αναφέρει: «Συγκεκριμένα, για: Παραβίαση της πολιτικής μας σχετικά με τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών που σχετίζονται με τον COVID-19. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Twitter για να μοιράζεστε ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 που μπορεί να οδηγήσουν σε κίνδυνο». Η πλατφόρμα δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε συνέντευξή του στην Epoch Times νωρίτερα αυτό το έτος, ο Μαλόουν είπε ότι η ανοσία που παρέχεται από μια προηγούμενη νόσηση COVID-19 είναι ανώτερη από αυτή που παρέχεται από τα εμβόλια.

Οι άνθρωποι «έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου τους είχαν πει ότι η φυσική ανοσία δεν ήταν τόσο προστατευτική, ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτήν και ότι εάν νόσησαν στο παρελθόν, θα πρέπει ακόμα να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ότι αυτός ο εμβολιασμός θα παρείχε ευρεία, ανθεκτική προστασία, θα προστάτευε τους ίδιους αλλά και τους ηλικιωμένους από το ενδεχόμενο να τους μεταδώσουν την ασθένεια», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο.

Το Twitter έχει προκαλέσει την οργή των υποστηρικτών της ελευθερίας του λόγου και των Ρεπουμπλικάνων αφού διέγραψε άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ένας άλλος θερμός επικριτής των μέτρων κατά  του COVID-19, ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times, Άλεξ Μπέρενσον, υπέβαλε μήνυση κατά του Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα για την διαγραφή του λογαριασμού του λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο Μπέρενσον, ο οποίος λειτουργεί επίσης μια σελίδα στο Substack, ισχυρίστηκε ότι η μόνιμη αναστολή του Twitter από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ καθώς και τους νόμους στην Καλιφόρνια.

«Το Twitter είναι αναμφισβήτητα μια υπηρεσία μηνυμάτων. Ένας παλιός νόμος της Καλιφόρνια ρυθμίζει τις υπηρεσίες μηνυμάτων ως «κοινούς φορείς». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχονται όλα τα μηνύματα που λαμβάνουν. Επομένως, το Twitter πρέπει να αποδέχεται όλα τα tweets που λαμβάνει. Σύμφωνα με την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος δεν έχει το δικαίωμα να τα αρνηθεί εάν δεν συμφωνεί με αυτά», έγραψε ο Μπέρενσον στη σελίδα του στις 21 Δεκεμβρίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε