Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, στις 26 Απριλίου 2022. (Amy Osborne/AFP via Getty Images)

Το Twitter σταματά τη λογοκρισία του περιεχομένου της Epoch Times μετά την κατακραυγή

Το Twitter σταμάτησε τη λογοκρισία του περιεχομένου της εφημερίδας The Epoch Times μετά από πλημμύρα δημόσιας κριτικής.

Οι σύνδεσμοι που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούσαν κανονικά στις 30 Ιουλίου.

Δεν είναι σαφές πότε έγινε η αλλαγή από την εταιρεία τεχνολογίας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι χρήστες του Twitter που επιχείρησαν να κάνουν κλικ σε σύνδεσμο της Epoch Times στην πλατφόρμα ενημερώθηκαν ότι ο σύνδεσμος «ενδέχεται να μην είναι ασφαλής».

«Ο σύνδεσμος στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση έχει εντοπιστεί από το Twitter ή τους συνεργάτες μας ως δυνητικά spammy ή μη ασφαλής», ανέφερε το Twitter.

Ο σύνδεσμος θα μπορούσε να είναι “κακόβουλος” και να προσπαθεί να κλέψει προσωπικές πληροφορίες, “spammy” και να προσπαθεί να παραπλανήσει τους ανθρώπους, “βίαιος και παραπλανητικός” ή να παραβιάζει με άλλο τρόπο τους κανόνες του Twitter, σύμφωνα με την προειδοποίηση.

Η λογοκρισία επηρέασε όλο το περιεχόμενο της The Epoch Times.

Πολλοί Αμερικανοί νομοθέτες κατήγγειλαν την εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.).

«Το Twitter πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή την εξωφρενική πράξη λογοκρισίας», έγραψε στο Twitter ο Ρούμπιο, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Οι γερουσιαστές Ρον Τζόνσον (R-Wis.) και Ρικ Σκοτ (R-Fla.) ήταν μεταξύ των άλλων μελών του Κογκρέσου που επέκριναν τις ενέργειες του Twitter.

Ο πρόεδρος του Heritage Foundation Κέβιν Ρόμπερτς δήλωσε ότι η προειδοποίηση του Twitter ήταν «μια εξωφρενική πράξη λογοκρισίας».

Το Twitter δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε