Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Από τον Νοέμβριο, η Γερμανία θα περιορίσει τη διπλωματική αποστολή της στη Ρωσική Ομοσπονδία στην πρεσβεία στη Μόσχα και στο προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Το Βερολίνο κλείνει τέσσερα από τα πέντε ρωσικά προξενεία στη Γερμανία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών θα ανακαλέσει έως το τέλος του έτους την άδεια λειτουργίας τεσσάρων εκ των πέντε προξενείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστοφερ Μπούργκερ, κάνοντας λόγο για απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τον αριθμό των μελών της γερμανικής αποστολής στη Ρωσία, σε βαθμό που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας πολλών από τα γερμανικά προξενεία.

«Πρόκειται για ένα βήμα που αφορά την δομική ισοτιμία και την ισοτιμία σε προσωπικό», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ, εξηγώντας ότι το περασμένο Σάββατο η Μόσχα κοινοποίησε την απόφασή της για εισαγωγή από τον Ιούνιο «ανώτατου ορίου στον αριθμό των μελών της γερμανικής διπλωματικής αποστολής και των γερμανικών ενδιάμεσων οργανισμών». Πολλοί γερμανοί υπάλληλοι θα κληθούν σύντομα να εγκαταλείψουν την Ρωσία, πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση» και για «αδικαιολόγητη απόφαση», η οποία, όπως διευκρίνισε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ινστιτούτο Γκαίτε και τη Γερμανική Σχολή στη Μόσχα.

Ο περιορισμός των μελών της γερμανικής αποστολής στη Ρωσία σε 350 καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των προξενικών γραφείων στο Καλίνινγκραντ, το Γεκατερίνενμπουργκ και το Νοβοσιμπίρσκ, έτσι από τον Νοέμβριο, η Γερμανία θα περιορίσει τη διπλωματική αποστολή της στη Ρωσική Ομοσπονδία στην πρεσβεία στη Μόσχα και στο προξενείο στην Αγία Πετρούπολη. Από την άλλη πλευρά, έως το τέλος του έτους επί γερμανικού εδάφους θα παραμείνουν σε λειτουργία η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και ένα από τα προξενεία σε Βόνη, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Λειψία και Μόναχο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε