Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Τόνι Σάφερ, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας του Λονδίνου, στην Ουάσιγκτον στις 8 Δεκεμβρίου 2020. (Tal Atzmon / The Epoch Times)

Τόνι Σάφερ: Οι εκλογικές ανωμαλίες είναι τόσο μεγάλες και λεπτομερείς που δεν μπορούν να αγνοηθούν

Ο Τόνι Σάφερ, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας του Λονδίνου και πρώην ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε στην Epoch Times ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των εκλογικών ανωμαλιών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στο εκλογικό σύστημα.

«Πιστεύουμε ότι οι ανωμαλίες εδώ είναι υπερβολικά μεγάλες και πολύ λεπτομερείς για να τις αγνοήσουμε», δήλωσε ο Σάφερ στον Γιαν Τζεκίλεκ, παρουσιαστή του προγράμματος «American Though Leaders» της Epoch Times.

«Δεν υποστηρίζουμε τον πρόεδρο», τόνισε ο Σάφερ. «Δεν υποστηρίζουμε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε έρευνες ή άλλες μεθόδους για την επίλυση των ερωτήσεων που θέτουμε».

Ο Σάφερ είπε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες «αυτονόητων» αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν τουλάχιστον τον «ορισμό της απάτης» και το να αρνηθείς τη διερεύνηση και των τριών είναι «εντελώς παράλογο».

Πρώτον είναι οι προφανείς στατιστικές ανωμαλίες. Ο Σάφερ εξήγησε ότι η ομάδα του της υπηρεσίας πληροφοριών του στο Κέντρο του Λονδίνου έλεγξε τα δεδομένα από την Edison Research – έναν πάροχο δεδομένων δημοσκοπήσεων για μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα – και βρήκε ανώμαλες κατακόρυφες αυξήσεις διαγραμμάτων σε πολλές τοποθεσίες.

Αυτές οι ψήφοι «στατιστικά δεν μπορούν να υποστηριχθούν χωρίς κάποιο επίπεδο εξωτερικής παρέμβασης», δήλωσε ο Σάφερ, προσθέτοντας ότι σε όλες τις Πολιτείες στις οποίες το αποτέλεσμα άλλαξε, υπήρξαν επίσης ανωμαλίες που αναφέρθηκαν από περίπου τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. Επισήμανε επίσης τη στατιστικά απίθανη αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων σε τόσες πολλές κομητείες.

Δεύτερον, ο Σάφερ είπε ότι υπήρξαν πολλές πιθανές πράξεις φυσικής νοθείας, αναφερόμενος στην έρευνά του για την υπόθεση του οδηγού φορτηγού Τζέσι Μόργκαν.

Ο Σάφερ είπε ότι ήταν ο πρώτος που επικοινώνησε με τον Μόργκαν λόγο του ότι, εκείνη τη στιγμή, βοηθούσε το Thomas More Society’s Amistad Project, μια πρωτοβουλία που εργάζεται για τη διατήρηση των πολιτικών ελευθεριών, να εξετάσει τους πληροφοριοδότες.

Ο Μόργκαν, ο οποίος εργαζόταν για υπεργολάβο της USPS, ισχυρίστηκε ότι του δόθηκε εντολή να ενεργήσει εκτός των κανονικών λειτουργιών ενώ οδηγούσε ένα φορτηγό γεμάτο με περίπου 288.000 ψηφοδέλτια στις 21 Οκτωβρίου από το Μπεθπέιτζ της Νέας Υόρκης, στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Το φορτηγό – και τα ψηφοδέλτια – στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από μια αποθήκη της USPS στο Λάνκαστερ, όπου είχε παραδόσει ο Μόργκαν ενώ στην συνέχεια του δόθηκε εντολή να φύγει,

«Δεν αφήνεις ποτέ ένα φορτωμένο φορτηγό σε μια αποθήκη. Είναι παράνομο, δεν μπορείς να φύγεις», είπε ο Σάφερ.

Ο Σάφερ είπε ότι αυτός και η ομάδα του χρειάστηκαν 30 ημέρες για να επαληθεύσουν τα λεγόμενα του Μόργκαν με την συνεργασία των διευθυντών των ταχυδρομείων και ερευνητών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πολλές ιδιαιτερότητες, όπως το ότι ψηφοδέλτια βρίσκονταν άσκοπα στην αυλή ενός ταχυδρομείου για έξι ώρες, με όσους εμπλέκονταν να αρνούνται να ανοίξουν το πίσω μέρος του οχήματος, και το φορτηγό δεν μετρήθηκε, πράγμα που παραβιάζει τους κανονισμούς της ταχυδρομικής υπηρεσίας και τον νόμο.

«Αν πρόκειται να υποστηρίξω κάτι με το όνομά μου, θα γίνει με επαγγελματικό τρόπο, και διεξοδικά», συνέχισε ο Σάφερ. «Ήμουν έτοιμος να υποστηρίξω τον Τζέσι Μόργκαν. Και το έκανα».

Ο Σάφερ είπε ότι η τρίτη κατηγορία αποδεικτικών στοιχείων είναι η ηλεκτρονική ή ψηφιακή νοθεία.

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο να αποδειχθεί επειδή πρέπει να έχουμε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα και στα μηχανικά στοιχεία αυτών των συστημάτων», συνέχισε ο Σάφερ. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για κάποιον να αρνηθεί σε ένα αρμόδιο ανεξάρτητο οργανισμό να εξετάσει τα μηχανήματα σε εγκληματολογικό επίπεδο ώστε να δει αν υπήρχαν παρατυπίες ή όχι».

Την περασμένη εβδομάδα ένας δικαστής στην κομητεία Αντρίμ του Μίσιγκαν, εξουσιοδότησε εγκληματολογικό έλεγχο 22 μηχανημάτων της Dominion Voting Systems. Η δικηγόρος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζένα Έλις, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι μια ανεξάρτητη ομάδα συμμετέχει στον έλεγχο και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

«Άρα αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες νοθείας και πιστεύω ότι όποιος τις αρνείται είναι αρνητής της επιστήμης, επειδή υπάρχουν άφθονες αποδείξεις», δήλωσε ο Σάφερ στη συνέντευξή του. «Το μόνο ερώτημα είναι, ήταν τόσο μεγάλη νοθεία ώστε να αλλάξει ή με κάποιο τρόπο να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί επι του παρόντος».

«Έχω εντυπωσιαστεί από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την μεριά του Μπάιντεν για την επίλυση οποιουδήποτε από όλα αυτά, εκτός από το να πούμε ότι είναι πολύ αργά πια ή ότι έχει περάσει ο χρόνος «ασφαλείας», επεσήμανε ο Σάφερ.

«Θα υποστήριζα, πάλι, ότι όσον αναφορά την νοθεία δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ασχοληθείς, ειδικά όταν μιλάς για τις πολιτικές κατευθύνσεις της πιο σημαντικής υπερδύναμης που έχει απομείνει στον πλανήτη και με πολλές προκλήσεις να έρχονται.

«Θα ήθελα πραγματικά να καλέσω τους ανθρώπους του Μπάιντεν να βγουν και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν να επιλυθεί όλο αυτό το συντομότερο δυνατό. Είναι προς το συμφέρον τους να το κάνουν», είπε ο Σάφερ. «73 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι πεπεισμένοι ότι κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι το κοινό που ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να προσπαθήσει να πείσει αυτή τη στιγμή και δεν τον βλέπω να το κάνει».

Ο Jack Phillips συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε τον Jan στο Twitter: @JanJekielek

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε