Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ένα αγόρι κρατά ένα πλακάτ καθώς οι διαδηλωτές κυματίζουν τουρκικές σημαίες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις κυβερνητικές εντολές που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, των τεστ και των μάσκων, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. (Murad Sezer/Reuters)

Τουρκία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών εμβολιασμών, λέγοντας ότι οι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.

Σχεδόν 3.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση, για την οποία δόθηκε άδεια από το γραφείο του κυβερνήτη και ξεκίνησε στις 2 μ.μ. τοπική ώρα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Diken.

Οι διαδηλωτές οργάνωσαν τη διαμαρτυρία μετά τα νέα μέτρα που πέρασαν από την κυβέρνηση και θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου-απαιτώντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ COVID-19 για όλους τους επιβάτες υπεραστικών αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων, καθώς και σε όσους παρακολουθούν μεγάλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες της συγκέντρωσης, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων άκουσε τους ομιλητές κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: «Ο τουρκικός λαός δεν θα γίνει πειραματόζωο του εμβολίου», «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν. Είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε», «Δικό μου το σώμα, δική μου η απόφαση» και «Το υπουργείο Υγείας δεν είναι γραφείο μάρκετινγκ των εμβολίων».

Εκπρόσωποι 14 πολιτικών κομμάτων ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο, ανέφερε το Diken. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που ονομάστηκε «Η μεγάλη αφύπνιση», φώναξαν συνθήματα όπως «μεγάλη παραίτηση» και «κάτω οι δολοφόνοι».

Μια γυναίκα κρατά ένα πλακάτ που γράφει: «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν. Είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε», κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις κυβερνητικές εντολές που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών, τεστ και μάσκας, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. (Murad Sezer/Reuters)

 

Μια γυναίκα κρατά ένα πλακάτ που γράφει: «Δικό μου το σώμα, δική μου η απόφαση», κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις επίσημες εντολές που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών, τεστ και μάσκας, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. (Murad Sezer/ Reuters)

 

«Αυτή η πανδημία συνεχίζεται με ακόμη περισσότερους περιορισμούς στις ελευθερίες μας και δεν έχει τέλος», δήλωσε ο Erdem Boz, ένας 40χρονος προγραμματιστής λογισμικού. «Μάσκες, εμβόλια, τεστ PCR μπορεί να γίνουν όλα υποχρεωτικά. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας σε αυτό».

«Είμαστε ενάντια σε όλες αυτές τις εντολές», δήλωσε η Aynur Buyruk Bilen, μέλος του λεγόμενου Κινήματος Αντίστασης κατά της Ψευτό-Πανδημίας.

«Νομίζω ότι τα εμβόλια δεν είναι ολοκληρωμένα και ότι είναι ένα πειραματικό υγρό», πρόσθεσε.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι σχολικοί υπάλληλοι υποχρεούνται να κάνουν PCR τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Απαιτούνται μάσκες και κοινωνική απόσταση δημόσια.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε στο Twitter την ημέρα της διαμαρτυρίας ότι τα εμβόλια είναι «η απόλυτη λύση» και ότι η επιβολή τέτοιων κανόνων είναι «απαραίτητη».

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 16 Μαρτίου 2020. (Adem Altan/AFP μέσω Getty Images)

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 51 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου COVID-19 στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της χώρας. Σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Τα νέα καθημερινά κρούσματα στην Τουρκία είναι κατά μέσο όρο περίπου 23.000, προκαλώντας μια προειδοποίηση από τον Κότσα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η πανδημία είναι μόνο «για τους ανεμβολίαστους».

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Από NTD News

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε