Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως αναμένει μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνόδου τους που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Αλάσκα, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης πως είναι «αναστατωμένος» από την άρνηση του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, που θα έβαζε τέλος στη σύρραξη.
«Επομένως, θα μιλήσω στον Βλαντίμιρ Πούτιν και θα του πω ότι πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο. Πρέπει να τον τερματίσει», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφερε επίσης πως σε μια μελλοντική συνάντηση θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.