Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, αριστερά και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. (Getty Images)

Τραμπ: Ο Μπαρ «δεν έχει κοιτάξει σε βάθος» τους ισχυρισμούς περί νοθείας

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δεν «έχει κοιτάξει σε βάθος» τους ισχυρισμούς περί νοθείας, μερικές μέρες μετά τη δήλωση Μπαρ ότι δεν έχει δει «νοθεία σε κλίμακα που θα μπορούσε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Όταν κοιτάξει, θα δει τα αποδεικτικά στοιχεία που τώρα βλέπετε στη Γερουσία της Γεωργίας», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις ακροάσεις της Πολιτείας για τις φερόμενες απάτες και παρατυπίες. «Δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μπαρ και το υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν έχουν κοιτάξει σε βάθος, κάτι που, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι απογοητευτικό».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Μπαρ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξή του, ο Τραμπ απάντησε: «Ρωτήστε με ξανά σε μερικές εβδομάδες από τώρα. Πρέπει να εξετάσουν όλη αυτή την απάτη. Δεν είναι αστικό αδίκημα. Είναι ποινικό. Είναι ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα».

Ο Τραμπ δεν ανέλυσε περαιτέρω εάν έχει ανοίξει κάποιο ζήτημα για την θέση του Μπαρ.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press (AP) τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με δικηγόρους εργάζονται πάνω στις καταγγελίες που έχουν λάβει.

Μια μέρα αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε ότι το AP και άλλα πρακτορεία ειδήσεων δεν απέδωσαν σωστά και διαστρέβλωσαν τα λόγια του Μπαρ.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης λανθασμένα ανέφεραν  ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκλήρωσε την έρευνά του για την νοθεία και ανακοίνωσαν την καταφατική διαπίστωση ότι δεν υπήρχε νοθεία στις εκλογές. Αυτό δεν είναι κάτι, που ανέφερε το Associated Press, ούτε αυτό που δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης», είπε ο εκπρόσωπος. «Το υπουργείο θα συνεχίσει να λαμβάνει και να παρατηρεί σθεναρά όλους τους συγκεκριμένους και αξιόπιστους ισχυρισμούς περί νοθείας χωρίς καμία καθυστέρηση».

Οι δηλώσεις του Τραμπ στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη απηχούν τις δηλώσεις των δικηγόρων του, Ρούντι Τζουλιάνι και Τζένα Έλις, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις δηλώσεις του Μπαρ στο AP.

«Με όλο τον σεβασμό στον υπουργό Δικαιοσύνης», είπαν, «δεν υπήρξε κάτι που να φανερώνει έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Έχουν αποσταλεί αποδεικτικά στοιχεία από έξι Πολιτείες στο υπουργείο Δικιαοσύνης, πρόσθεσαν οι δικηγόροι. Αλλά το υπουργείο δεν τις έχει εξετάσει.

«Έχουμε πολλούς μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν ότι είδαν να διαπράττονται εγκλήματα σε ότι αφορά τη νοθεία. Από όσο γνωρίζουμε, ούτε ένας απο αυτούς δεν έχει κληθεί απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να καταθέσει», δήλωσαν στο τέλος. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης δεν έχει ελέγξει κανένα μηχάνημα ψηφοφορίας ούτε έχει καλέσει μάρτυρες για να ξεκαθαριστεί η αλήθεια.»

Ο Τραμπ είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι το βράδυ των εκλογών, «οι ψήφοι άρχισαν να εξαφανίζονται» προτού o Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κερδίσει έδαφος.

«Νομίζω ότι μπορώ να το πω για όλες αυτές τις Πολιτείες. Πολύ περισσότερες ψήφοι από ό,τι χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε κάθε μία από αυτές,» δήλωσε ο Πρόεδρος προτού ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του και τους ανθρώπους που τον ψήφισαν.

«Θέλω απλώς να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί η ομάδα μου κάνει απίστευτη δουλειά. Και το πιο σημαντικό, θέλω να ευχαριστήσω τους 74 εκατομμύρια ανθρώπους που ψήφισαν, οι οποίοι… ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που είχε ποτέ ένας εν ενεργεία Πρόεδρος… 74 εκατομμύρια και πλέον», σχολίασε ο Τραμπ.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε