Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από τον Λευκό Οίκο στις 19 Ιουλίου 2019. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Τραμπ προς Ζούκερμπεργκ: Την επόμενη φορά που θα είμαι πρόεδρος δεν θα υπάρχουν άλλα φιλικά δείπνα

Ενημέρωση μετάφρασης: 7 Ιουνίου

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε και πάλι μια πιθανή υποψηφιότητά του για την προεδρία, ενώ απάντησε στην διετή απαγόρευσή του από το Facebook την Παρασκευή, λέγοντας ότι δεν θα καλέσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκεμπεργκ για δείπνο την επόμενη φορά που θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο.

Μετά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Facebook για τις διεθνείς υποθέσεις Νικ Κλεγκ την Παρασκευή, που αποσύρει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο από την πλατφόρμα για δύο χρόνια από τις 7 Ιανουαρίου 2021, ο Τραμπ απάντησε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν πια φιλικά δείπνα με τον επικεφαλής του Facebook.

«Την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο, δεν θα υπάρξουν άλλα δείπνα, κατόπιν αιτήματος του Μαρκ Ζούκεμπεργκ και της συζύγου του», δήλωσε ο Τραμπ στην ανακοίνωση. «Θα έχει να κάνει μόνο με δουλειές!» Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος φιλοξένησε τον Ζούκεμπεργκ στον Λευκό Οίκο δύο φορές μέσα στο 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει στην Ουάσινγκτον στις 11 Απριλίου 2018. (Andrew Harnik / AP Photo)

 

Αφότου το Facebook επέκτεινε την απαγόρευση, ο Τραμπ έκανε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση, αναφέροντας ότι η απαγόρευση ήταν προσβολή στους δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν στις «νοθευμένες προεδρικές εκλογές», προσθέτοντας ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να ξεφύγει από αυτού του είδους την λογοκρισία και την αποσιώπηση».

«Τελικά, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτήν την κατάχρηση», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις εγκαταστάσεις της Boeing της Νότιας Καρολίνας στο Βόρειο Τσάρλεστον, στις 17 Φεβρουαρίου 2017. (Sean Rayford / Getty Images)

 

Οι παρατηρήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σχετίζονται με μια ευρύτερη απογοήτευση σε ανθρώπους στο συντηρητικό πολιτικό φάσμα, που θεωρούν ότι οι κυρίαρχες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων καταπιέζουν τις συντηρητικές φωνές.

Ο συνταγματικός δικηγόρος Κρεγκ Πάρσαλ δήλωσε στην Epoch Times τον Μάϊο πως η Ενότητα 230 (Section 230) του Νόμου περί Αξιοπρέπειας της Επικοινωνίας – η οποία προστατεύει τα κοινωνικά μέσα καθώς και άλλες εταιρείες από αγωγές που σχετίζονται με το περιεχόμενο – βοήθησε μια χούφτα εταιρειών Big Tech, να ανέλθουν σε ισχύ.

«Αυτή η νομοθεσία ήταν για να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό. Αυτό που έχει γίνει είναι να αναπτυχθούν μια σειρά από γίγαντες – θα έλεγα ότι είναι το Facebook, η Google, το Twitter, η Apple και η Amazon – πέντε εταιρείες που βασικά κυριαρχούν από άποψη ψηφιακών πληροφοριών, απόψεων, πολιτικής, θρησκείας, πολιτισμού, τεχνών και ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Πάρσαλ στο πρόγραμμα Crossroads της EpochTV.

Ο Κρεγκ Πάρσαλ, συνταγματικός δικηγόρος και ειδικός σύμβουλος του Αμερικανικού Κέντρου Νομοθεσίας και Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «Crossroads» της Epoch Times. (The Epoch Times)

 

Ο Πάρσαλ χαρακτήρισε αυτές τις εταιρείες ως «μονοπώλια στην ροή των πληροφοριών, που είναι απαραίτητη για μια συνταγματική δημοκρατία», και χαρακτήρισε την κυριαρχία τους στην αγορά ως ένα «κρίσιμο ζήτημα».

«Αν είχαμε χιλιάδες πλατφόρμες τύπου Facebook, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα», είπε ο Πάρσαλ. «Επειδή αν 10 από αυτές αποφάσιζαν ότι δεν πρόκειται να κρατήσουν το άρθρο της New York Post κατά τη διάρκεια των εκλογών που είχε επιπτώσεις στον Τζο Μπάιντεν εξαιτίας του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του, δεν θα ήταν ο περιορισμός της ελεύθερης ροής της διαφορετικότητας των απόψεων», όπως είπε. Η αναφορά του αυτή έχει να κάνει με την λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε άρθρα που μιλούσαν για το περιεχόμενο ενός φορητού υπολογιστή, που πιθανώς να ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν, τις παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Ωστόσο, όταν έχεις μόνο πέντε εταιρείες που κυριαρχούν στην συντριπτική πλειοψηφία του ψηφιακού τοπίου σε όλα αυτά τα ζητήματα, τότε έχεις μονοπωλιακό πρόβλημα, κυριαρχικά ζητήματα και έχεις μια καταστολή, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο είπε, εξίσου επικίνδυνη σαν η ίδια η κυβέρνηση να ήταν αυτή που το έκανε», αναφέρει ο Πάρσαλ.

Η οπτική που θέλει τους γίγαντες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να είναι ενάντια των συντηρητικών, ώθησε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους να απαιτήσουν ισχυρότερη νομοθεσία για την διάλυση της κυριαρχίας των εταιριών Big Tech.

Ο Joshua Philipp και ο Zachary Stieber συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του άρθρου.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε