Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατυπώνει κάποιες παρατηρήσεις στον Λευκό Οίκο σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. (Στιγμιότυπο μέσω του Λευκού Οίκου)

Tραμπ: Το εκλογικό σύστημα βρίσκεται «υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 2 Δεκεμβρίου ότι κέρδισε τις εκλογές του 2020 και ότι το εκλογικό σύστημα της Αμερικής βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ο Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι η δουλειά του ως πρόεδρος είναι να υπερασπιστεί τους νόμους και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει το εκλογικό σύστημα, το οποίο είπε πως «βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι εφάρμοσαν ένα μαζικό σχέδιο στηριγμένο στις επιστολικές ψήφους για να κλέψουν τις εκλογές και περιέγραψε συνοπτικά πτυχές των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που θεωρεί ύποπτες ή δόλιες.

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως πρόσχημα, είπε, Δημοκρατικοί αξιωματούχοι και δικαστές άλλαξαν δραστικά τις εκλογικές διαδικασίες, μήνες και εβδομάδες πριν από τις εκλογές, σε μια προφανή παραβίαση του Συντάγματος.

Οι δικαστές σε πολλές πολιτείες έχουν αποφανθεί ότι οι αλλαγές πιθανότατα παραβίασαν το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένης της Μινεσότα και της Πενσυλβάνιας. Οι υπουργοί Εσωτερικών στις δύο αυτές πολιτείες διατάχθηκαν να διαχωρίσουν τα ψηφοδέλτια με καθυστερημένη άφιξη ενώ τρέχουν οι υποθέσεις.

Ο Τραμπ είπε ότι η εκστρατεία του διαπίστωσε ότι πολλοί ψηφοφόροι στην Πενσυλβάνια έλαβαν δύο ψηφοδέλτια από το ταχυδρομείο, ενώ άλλοι έλαβαν ψηφοδέλτια για τα οποία δεν υπέβαλαν ποτέ αίτηση.

Εκλογικοί υπάλληλοι καταμετράνε ψηφοδέλτια στη Φιλαδέλφεια, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Spencer Platt / Getty Images

 

Οι εκλογικοί κατάλογοι σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πεθάνει, έχουν μετακομίσει σε άλλη πολιτεία ή δεν είναι πολίτες. Αρκετές σημαντικές αγωγές από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς οδήγησαν στην εκκαθάριση των καταλόγων που συμπεριελάμβαναν εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιους ανθρώπους.

Δεκάδες κομητείες έχουν «στους καταλόγους περισσότερους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους από ό,τι πολίτες που είναι σε ηλικία ψήφου, συμπεριλαμβανομένων 67 κομητειών στο Μίσιγκαν», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ επεσήμανε τις κατακόρυφες αυξήσεις στις πολιτείες-κλειδιά για τον Μπάιντεν τις πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, για τις οποίες οι εμπειρογνώμονες σε θέματα δεδομένων δήλωσαν ότι διέκριναν ανωμαλίες και απαιτούν επανεξέταση. Ο Τραμπ είχε ισχυρό προβάδισμα στις πολιτείες πριν από αυτές τις κατακόρυφες αυξήσεις.

Ανέφερε επίσης την Dominion Voting Systems, την οποία οι αξιωματούχοι του Τέξας απέρριψαν λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας και πιθανής απάτης. Στην κομητεία Άντριμ, στο Μίσιγκαν, για παράδειγμα, μια κομητεία αρχικά ανέφερε νίκη για τον Μπάιντεν, αλλά αργότερα αναγνώρισε ότι 6.000 ψήφοι τοποθετήθηκαν λανθασμένα στη στήλη Μπάιντεν, μεταφέροντας την κομητεία στον Τραμπ.

Η Dominion αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς σχετικά με τα μηχανήματά της. Σε μια δήλωση στον ιστότοπό της που ενημερώνει τακτικά, η Dominion χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς σχετικά με την εναλλαγή ψήφων και τα ζητήματα λογισμικού «ψευδή».

Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι στη Γεωργία ανακαλύφθηκαν χιλιάδες ψηφοδέλτια που δεν είχαν καταμετρηθεί κατά τη διάρκεια ενός χειροκίνητου ελέγχου, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπέρ του, και ότι οι Ρεπουμπλικάνοι παρατηρητές εμποδίστηκαν από το να εισέλθουν σε κτίρια ή τοποθετήθηκαν τόσο μακριά που δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν σωστά την διαδικασία καταμέτρησης. Οι ένορκες καταθέσεις εκλογικών υπαλλήλων και παρατηρητών που βεβαιώνουν την απάτη αποτελούν μέρος δικαστικών υποθέσεων που έχουν κατατεθεί από την εκστρατεία του Τραμπ ή άλλους σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Εργαζόμενοι εκλογικών τμημάτων καλύπτουν παράθυρα ώστε αυτοί που διαφώνησαν με το αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν στην περιοχή καταμέτρησης ψήφων στο Κέντρο TCF του Ντιτρόιτ, 4 Νοεμβρίου 2020. (Seth Herald/AFP via Getty Images)

 

Εάν η απάτη πραγματοποιήθηκε σε τέτοια επίπεδα όπως πιστεύει, ο Τραμπ δεν νομίζει πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν μπορεί να γίνει πρόεδρος.

«Εάν είναι όντως έτσι, τα αποτελέσματα των μεμονωμένων αμφίρροπων πολιτειών πρέπει να ανατραπούν και να ανατραπούν άμεσα», είπε.

Ο Τραμπ είπε ότι προειδοποιήθηκε από πολλούς πριν τις εκλογές να μην δηλώσει πρόωρη νίκη, ενώ ο Μπάιντεν με το ζόρι έκανε κάποια εκστρατεία, περνώντας μήνες στο υπόγειό του μετά την κήρυξη της πανδημίας COVID-19 και πήραν για μια διαδοχική σειρά ημερών ρεπό από το ίχνος εκστρατείας που έκαναν τις εβδομάδες μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

«Στην πραγματικότητα, συμπεριφερόντουσαν σαν να ήξεραν ήδη ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα. Το είχαν καλύψει. Και μάλλον το έκαναν, δυστυχώς για τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ.

«Μέσα σε λίγες μέρες μετά τις εκλογές, είδαμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ορίσουμε το νικητή, ακόμη και ενώ πολλές βασικές πολιτείες εξακολουθούν να μετράνε. Η συνταγματική διαδικασία πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Θα υπερασπιστούμε την διαφάνεια της ψηφοφορίας διασφαλίζοντας ότι μετράται κάθε νόμιμη ψήφος και δεν μετράται κάθε παράνομη».

Η καμπάνια του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό στο βίντεο του Τραμπ.

Εκλογικοί αξιωματούχοι στις πολιτείες αναφέρουν ότι οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά. Είπαν ότι περιπτώσεις απάτης είτε δεν συνέβησαν είτε δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Οι εκλογές ήταν δίκαιες και ασφαλείς, και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη βούληση των ψηφοφόρων», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εσωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόκελι Μπένσον, Δημοκρατικός.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε