Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Εργάτες προσπαθούν να απομακρύνουν συντρίμμια από τις σιδηροδρομικές γραμμές μετά από σύγκρουση στα Τέμπη, στις 2 Μαρτίου 2023. (Βαγγέλης Κουσιώρας/AP Photo)

Τραγωδία στα Τέμπη: Γονείς αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν νέα τεστ DNA

Την ίδια ώρα πατέρας θύματος καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του Κώστα Καραμανλή

Ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» πως οικογένειες περιμένουν νέα αποτελέσματα DNA για να κάνουν τις κηδείες των παιδιών τους.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εισήγηση της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του και πως πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει εν αναμονή του δεύτερου τεστ DNA.

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», ανέφερε επίσης.

Πατέρας θύματος καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του Κώστα Καραμανλή

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικό πρόσωπο είτε είναι από τον ΟΣΕ. Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε