Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίνει μια ενημέρωση σχετικά με την «Επιχείρηση Warp Speed» στο Rose Garden του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου 2020. (Mandel Ngan / AFP μέσω Getty Images)

Ο Τραμπ για τις αμφισβητούμενες εκλογές: «Δεν μπορώ να σας πω τι πρόκειται να γίνει»

Ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην New York Post σε συνέντευξή του ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο δικαστήριο και είπε για τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα των αμφισβητούμενων εκλογών: «Δεν μπορώ να σας πω τι πρόκειται να γίνει».

Ο Τραμπ είπε στον Μάικλ Γκούντγουιν της Post ότι πιστεύει πως «η εκλογή του κλάπηκε», επισήμανε τον ενθουσιασμό που έχει εκδηλωθεί για την υποψηφιότητά του σε μεγάλες συγκεντρώσεις, στράφηκε εναντίον του λογισμικού ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκε για την καταμέτρηση των ψήφων και επέμεινε ότι «δεν είναι δυνατόν» να έχει χάσει.

Ερωτηθείς εάν θα δεχτεί τα αποτελέσματα εάν αποτύχει η σειρά νομικών προκλήσεων, είπε: «Θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

«Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς όταν δεν αφήνουν τους παρατηρητές σου να παρακολουθήσουν» την καταμέτρηση ψήφων, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας, «Και πάλι, δεν μπορώ να σας πω τι πρόκειται να γίνει».

Ο Τραμπ έχει αρκετές εκκρεμείς νομικές ενστάσεις σε αμφίρροπες πολιτείες και υπάρχει η εικασία ότι εάν μερικές από αυτές επιτύχουν την ανικανότητα πιστοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, κανένας υποψήφιος δεν θα λάβει τις απαιτούμενες 270 ψήφους του Electoral College (σώματος αξιωματούχων ψηφοφόρων που επιλέγουν τον πρόεδρο) και θα μπορούσαν να προκύψουν «εκλογές επιτροπής», στις οποίες εκπρόσωποι των πολιτειών στην Βουλή θα επιλέξουν τον πρόεδρο.

Είναι μια πορεία προς μια πιθανή νίκη του Τραμπ που ο ομότιμος καθηγητής του Χάρβαρντ Άλαν Ντέρσοβιτς περιέγραψε σε συνέντευξή του στο Newsmax, προβλέποντας ότι η στρατηγική του Τραμπ θα επικεντρωθεί στον αποκλεισμό των 270 ψήφων που χρειάζεται ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αποκλείσει την πιθανότητα ο Τζο Μπάιντεν να πάρει 270 ψήφους, με αγωγές στην Πενσυλβάνια, Τζόρτζια, Νεβάδα, Μίσιγκαν, και Αριζόνα», δήλωσε ο Ντέρσοβιτς, προσθέτοντας ότι αν ο Μπάιντεν δεν φτάσει τις 270 από τις 538 ψήφους, η Βουλή θα αναγκαστεί να κάνει ψηφοφορία βουλευτών, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των Δημοκρατών. Επί του παρόντος, το GOP (Ρεπουμπλικανοί) έχει πλειοψηφία 26-23-1 αντιπροσώπων των πολιτειών στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Εάν μπορεί να διατηρήσει τον αριθμό του Μπάιντεν κάτω από 270, τότε το ζήτημα πηγαίνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου, φυσικά, υπάρχει μια πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών, και ψηφίζουν ανά πολιτεία εάν πηγαίνει στην Βουλή», είπε ο Ντέρσοβιτς. «Προσπαθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα τριών εκλογών του 19ου αιώνα».

Η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας ή η νομική ομάδα του Τραμπ δεν έχουν δηλώσει δημοσίως εάν αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθείται.

Μέλος εφορευτικής επιτροπής της επαρχίας Γκουίννετ σηκώνει ένα φύλλο χαρτί που δείχνει ότι έχει μια ερώτηση, καθώς η δεύτερη καταμέτρηση ψήφων ξεκινά στο Λώρενσβιλ, Τζόρτζια, 13 Νοεμβρίου 2020. (Megan Varner / Getty Images)

 

Μια άλλη πιθανότητα που συζητείται, είναι ένα σενάριο στο οποίο ο κυβερνήτης και το νομοθετικό σώμα σε μια πολιτεία με μικρό προβάδισμα υποψηφίου, υποβάλλουν δύο διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν δύο ομάδες «εκλογικών μονομάχων» και εναπόκειται στο Κογκρέσο να καθορίσει ποιό αποτέλεσμα να αποδεχθεί.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ είπε επανειλημμένα στον Γκούντγουιν ότι πιστεύει πως το λογισμικό ψηφοφορίας, από την Dominion Voting Systems, ήταν με κάποιον τρόπο νοθευμένο, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες παρατηρήσεις σχετικά με αυτό.

Οι ψήφοι «καταμετρήθηκαν από μια ιδιωτική εταιρεία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την Dominion, με κακή φήμη και ελαττωματικό εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές στο Τέξας (στο οποίο κέρδισα με διαφορά!), από τα Ψεύτικα & Σιωπηλά ΜΜΕ και από άλλους», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

«Έρευνα: Η Dominion διέγραψε 2,7 εκατομμύρια ψήφους στον Τραμπ σε εθνικό επίπεδο. Η ανάλυση δεδομένων διαπίστωσε ότι 221.000 ψήφοι της Πενσυλβάνια άλλαξαν από τον πρόεδρο Τραμπ στον Μπάιντεν. Διαγράφηκαν 941.000 ψήφοι του Τραμπ. Οι πολιτείες που χρησιμοποιούν την Dominion Voting Systems άλλαξαν 435.000 ψήφους από τον Τραμπ στον Μπάιντεν», έγραψε ο Τραμπ σε μια άλλη ανάρτηση στο Twitter.

Η πρώην ανώτερη εισαγγελέας Σίντνεϊ Πάουελ, δικηγόρος της εκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, πρότεινε σε συνέντευξη την Κυριακή ότι η νομική ομάδα του προέδρου λαμβάνει κατακλυσμό αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με απάτη και παρατυπίες στην ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένων για την Dominion Voting Systems, υποστηρίζοντας ότι το λογισμικό άλλαξε «εκατομμύρια ψήφους» από τον Τραμπ στον Μπάιντεν.

Ενώ η Πάουελ αρνήθηκε να παράσχει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που είχε στην κατοχή της, είπε στο Fox Business ότι έχει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία εκλογικής απάτης για να ξεκινήσει μια εκτεταμένη ποινική έρευνα και ότι «ετοιμάζουμε να ανατρέψουμε τα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές πολιτείες».

Η Σίντνεϊ Πάουελ, συγγραφέας του δημοφιλούς «Licensed to Lie» (Άδεια για Ψέμα) και επικεφαλής σύμβουλος σε περισσότερες από 500 προσφυγές στο Fifth Circuit, στην Ουάσιγκτον, 30 Μαΐου 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Η Dominion Voting Systems έχει αρνηθεί αρκετές φορές σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης ότι το λογισμικό και οι συσκευές της δεν είναι ασφαλείς.

«Η Dominion Voting Systems αρνείται κατηγορηματικά ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ζητήματα αλλαγής ψήφων μέσω των συστημάτων ψηφοφορίας μας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.  «Οι ισχυρισμοί διαγραφής/αλλαγής ψήφων είναι εντελώς ψευδείς».

Ένας εθνικός συνασπισμός που περιλαμβάνει την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και την Εθνική Ένωση Διευθυντών Εκλογών, δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το λογισμικό ψηφοφορίας διέγραψε ή άλλαξε ψήφους στις εκλογές.

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους, ή ήταν με κάποιο τρόπο νοθευμένο», μια κοινή δήλωση από τον συνασπισμό ανέφερε, και ονόμασε τις εκλογές του 2020, «τις πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία».

Ο Μπεν Χόβλαντ, επικεφαλής της Επιτροπής Υποστήριξης Εκλογών, μιας κρατικής υπηρεσίας που ελέγχει και επικυρώνει εκλογική τεχνολογία, είπε στο MIT Technology Review σε συνέντευξη, «Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αποδείξεις πουθενά εκτεταμένης εκλογικής απάτης.»

«Εάν υπάρχει αλήθεια σε αυτό», είπε ο Χόβλαντ, αναφερόμενος σε ισχυρισμούς απάτης, «οι εκλογικοί υπεύθυνοι θα θέλουν να βρουν τον αυτουργό περισσότερο από κάθε άλλον. Νοιάζονται για την ακεραιότητα της διαδικασίας και θέλουν να σιγουρευτούν ότι ήταν δίκαιη και η θέληση των ψηφοφόρων δεν νοθεύτηκε.»

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε