Σάββατο, 14 Δεκ, 2024
Ο αντικομμουνιστής ακτιβιστής, ερευνητής και δημιουργός ταινιών Τρέβορ Λούντον στη Νέα Υόρκη στις 27 Νοεμβρίου 2020. (Brendon Fallon/The Epoch Times)

Τρέβορ Λούντον: Ο ρόλος του ΚΚΚ στην παγκοσμιοποιητική ατζέντα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) ασκεί μεγάλη επιρροή σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει τα σοσιαλιστικά του σχέδια και να αναδειχθεί νικητής έναντι της Δύσης, σύμφωνα με τον Τρέβορ Λούντον, πολιτικό ερευνητή και παρουσιαστή του EpochTV.

Το ΚΚΚ ασκεί την επιρροή του με διάφορους τρόπους, όπως: υιοθετώντας το οικονομικό μοντέλο του κρατικού καπιταλισμού και υποστηρίζοντας παρόμοια μοντέλα για τον κόσμο, προωθώντας παγκοσμιοποιητικές πολιτικές που απευθύνονται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντισμού και πλησιάζοντας πιο κοντά σε παγκοσμιοποιητικούς οργανισμούς που προωθούν αυτές τις ατζέντες, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Crossroads του EpochTV στις 10 Ιουλίου, ο κ. Λούντον ξεκίνησε με ένα παράδειγμα που φαίνεται να δείχνει την αλληλεπίδραση μεταξύ όλων αυτών των παραγόντων: «Η κινεζική βαθμολογία κοινωνικής πίστωσης είναι σε μεγάλο βαθμό αυτό που βλέπουμε ως ESG [βαθμολογίες] – οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές, διοικητικές βαθμολογίες που βλέπουμε σήμερα σε πολλές από τις μεγάλες woke εταιρείες. Αν κοιτάξετε γιατί ο αθλητισμός έχει γίνει τόσο woke – ο αθλητισμός επηρεάζεται τόσο πολύ από τη Nike, και η Nike επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ΚΚΚ».

“Βλέπετε ότι οι κινεζικές βαθμολογίες κοινωνικής πίστωσης έρχονται στη Δύση με τη μορφή βαθμολογιών ESG, και θα διαπιστώσετε ότι αυτό καθοδηγείται από εταιρείες που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι συνδεδεμένες με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ”, συνέχισε ο κ. Λούντον. «Δεν βλέπω καμία αποσύνδεση μεταξύ της παγκοσμιοποίησης και του ΚΚΚ. Τα βλέπω ως αλληλοεπικαλυπτόμενες οντότητες».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι «ουσιαστικά μια βιτρίνα για το ΚΚΚ»

Το ΚΚΚ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, υιοθέτησε ένα οικονομικό μοντέλο που αναφέρεται ως κρατικός καπιταλισμός ή «μοντέλο της Κίνας» – ήταν η προσέγγιση που υιοθέτησε το καθεστώς αφού απέτυχε να μεταβεί στον σοσιαλισμό απευθείας από τη φεουδαρχία, είπε ο κ. Λούντον.

«Το μοντέλο της Κίνας ή ο “κρατικός καπιταλισμός” είναι το στάδιο του κομμουνισμού πριν από τη μετάβαση στον σοσιαλισμό», είπε. «Ο μαρξισμός έχει διάφορα στάδια ανάπτυξης: πρωτόγονος κομμουνισμός, φεουδαρχία, καπιταλισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός. … [Το ΚΚΚ] προσπάθησε να περάσει από τη φεουδαρχία στο σοσιαλισμό, ήταν μια τεράστια αποτυχία. [Έχει] επιστρέψει στην ιδέα του κρατικού καπιταλισμού».

Το WEF συναντήθηκε πρόσφατα στο Τιανζίν της Κίνας, στις 27-29 Ιουνίου, με εκπροσώπους από περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές. Η εκδήλωση περιελάμβανε επαίνους για το κινεζικό μοντέλο κρατικού καπιταλισμού.

Το οικονομικό μοντέλο κρατικού καπιταλισμού του ΚΚΚ είναι «σχεδόν πανομοιότυπο» με τον «καπιταλισμό των ενδιαφερόμενων μερών» που προωθεί ο παγκοσμιοποιητικός οργανισμός WEF, δήλωσε ο κ. Λούντον.

«Πιστεύω ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προωθεί τον καπιταλισμό των ενδιαφερόμενων μερών μέσω του [ιδρυτή του WEF] Κλάους Σβαμπ, ουσιαστικά εκτελεί τις εντολές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας», είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί το WEF «ουσιαστικά μια βιτρίνα για το ΚΚΚ».

«[Ο κρατικός καπιταλισμός] είναι το μοντέλο που προωθείται μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να φέρει τις επιχειρήσεις στον σοσιαλισμό. Δεν τους λένε ότι το επόμενο στάδιο θα είναι ο σοσιαλισμός.

«Πρόκειται για το woke επιχειρείν. Πρόκειται για τον νέο τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπου η κυβέρνηση και οι [καπιταλιστικές επιχειρήσεις] συνεργάζονται. Αυτό είναι το κινεζικό μοντέλο».

Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ

Το ΚΚΚ επιδιώκει να καταστρέψει τις δυτικές οικονομίες εν μέρει μέσω πολιτικών που απευθύνονται στον περιβαλλοντισμό, και γι’ αυτό υπερασπίζεται παγκοσμιοποιητικές πρωτοβουλίες όπως η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ατζέντα 2030), δήλωσε ο κ. Λούντον.

Σημείωσε ότι τον Ιούλιο του 2022, το ΚΚΚ διοργάνωσε ένα μεγάλο συνέδριο στην Κίνα με τίτλο «Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ανάπτυξη της Νεολαίας», το οποίο ήταν μέρος μιας εκστρατείας για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί νέοι από όλο τον κόσμο. Μεταξύ των εταίρων του συνεδρίου ήταν το WEF, διάφοροι οργανισμοί του ΟΗΕ, καθώς και πολλές κομμουνιστικές ομάδες νεολαίας.

Η Ατζέντα 2030 αναφέρεται σε μια σειρά 17 στόχων που υιοθετήθηκαν από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 2015 και καλύπτουν διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ζωής και της οικονομίας, ενώ περιλαμβάνει την έκκληση για παγκόσμια κατανομή του πλούτου και τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η Ατζέντα 2030 είναι μια σημαντική πίεση προς τις εταιρείες για να γίνουν πιο woke. Και θα έχει μαζικές, καταστροφικές επιπτώσεις στις δυτικές οικονομίες, θα προσπαθήσει να προωθήσει όλους αυτούς τους στόχους για καθαρό μηδενικό άνθρακα», δήλωσε ο κ. Λούντον.

«Όλα αυτά τα πράγματα αποσκοπούν στην καταστροφή των ενεργειακών πόρων της Δύσης, που είναι το κύριο πλεονέκτημά μας – οι ενεργειακοί πόροι και η τεχνολογία. Και όλα αποσκοπούν στην αλλαγή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος, στην καταστροφή των δυτικών οικονομιών, ώστε οι Κινέζοι να αναδειχθούν νικητές».

Σε ένα παράδειγμα για το πώς επηρεάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Λούντον μιλάει για το πώς το Εθνικό Συμβούλιο Αμυντικών Πόρων με έδρα τη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει μακροχρόνια φιλική σχέση με το ΚΚΚ, είναι «μία από τις κύριες οργανώσεις που σταματούν τις νέες εξελίξεις, τις γεωτρήσεις πετρελαίου, χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικές μεθόδους για να κλείσουν πολύτιμα έργα στην Αμερική».

«Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουν τον περιβαλλοντισμό για να τσακίσουν τις ΗΠΑ και τις δυτικές οικονομίες, ώστε οι Κινέζοι να κυριαρχήσουν ευκολότερα. Δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον. Όλα είναι ένας αγώνας για την εξουσία».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε