Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο βουλευτής Michael Turner (R-Ohio) μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δημοσιονομικό έτος 2023 στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον στις 14 Δεκεμβρίου 2022. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Twitter Files: Το FBI αντιμέτωπο με κλητεύσεις μετά την αποκάλυψη δεσμών με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης

Το FBI βρίσκεται αντιμέτωπο με κλητεύσεις μετά την αποκάλυψη των λεγόμενων «Twitter files» ότι το γραφείο συνεργαζόταν στενά με την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τον βουλευτή Μάικ Τέρνερ (R-Ohio), ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Σίγουρα επιδιώκουμε να ασκήσουμε δίωξη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στο FBI», δήλωσε ο Τέρνερ στην εκπομπή “Sunday Morning Futures” του Fox News, προτού προσθέσει: «Σίγουρα σκοπεύουμε να ασκήσουμε δίωξη με κλήτευση για να αποκαλύψουμε την έκταση στην οποία το FBI το έκανε αυτό».

Ευχαρίστησε τον νέο επικεφαλής του Twitter Έλον Μασκ για τη διάθεση των εσωτερικών εγγράφων του Twitter.

«Ενώ επιδιώκουμε την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών να προσπαθήσουμε να τους καταστήσουμε υπόλογους, ενώ εμείς το κάνουμε αυτό, ο Έλον Μασκ δείχνει τι συμβαίνει από την άλλη πλευρά με τους πρόθυμους εταίρους, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκαλύπτει πραγματικά τον συντονισμό που συνέβαινε μεταξύ του FBI και αυτών», πρόσθεσε ο Τέρνερ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ φτάνει στο κόκκινο χαλί για το βραβείο μέσων ενημέρωσης Axel Springer στο Βερολίνο την 1η Δεκεμβρίου 2020. (Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP)

 

Η έκτη παρτίδα εσωτερικών εγγράφων του Twitter, που δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Ματ Τάιμπι στις 16 Δεκεμβρίου, αποκάλυψε ότι το FBI και το Twitter είχαν «συνεχείς και διάχυτες» πύλες επικοινωνίας. Το FBI φέρεται να αντιμετώπιζε το Twitter ως «θυγατρική» και υποδείκνυε λογαριασμούς και tweets για να λάβει μέτρα το Twitter.

Ένα συγκεκριμένο σύνολο εγγράφων που οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιδιώξουν να αποκτήσουν μέσω των κλητεύσεων είναι τα «μυστικά αρχεία» του FBI, σύμφωνα με τον Τέρνερ.

«Από τις επαφές που είχαμε με το FBI, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν μυστικά αρχεία που έχει το FBI για αυτές τις επαφές που είχαν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τέρνερ.

Ο Ρεπουμπλικάνος του Οχάιο πρόσθεσε ότι το FBI έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην παροχή αυτών των αρχείων.

«Στόχος μας ήταν να πάρουμε στα χέρια μας αυτά τα αρχεία, να δούμε την έκταση αυτού, ώστε να μπορέσουμε να το σταματήσουμε, να κόψουμε τη χρηματοδότηση και να αποτρέψουμε, προφανώς, να επηρεαστούν οι μέσοι Αμερικανοί από τις ενέργειες του FBI», είπε.

Στην πραγματικότητα, το FBI έχει εμπλακεί με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό ψευδείς προφάσεις, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό του Οχάιο.

«Το FBI, υπό την κάλυψη ότι κυνηγούσε την ξένη κακόβουλη επιρροή, είχε πραγματικά επεκταθεί σε δραστηριότητες που αφορούσαν την εμπλοκή με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν πραγματικά αντίκτυπο σε αυτό που είναι το κανονικό ντιμπέιτ της δημοκρατίας», δήλωσε ο Τέρνερ. «Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό εδώ κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν βασίζεται σε πληροφορίες».

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων θα εξετάσει ποιος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τις αλληλεπιδράσεις του FBI με το Twitter.

«Ποιος είναι αυτός που το συντονίζει αυτό; Πώς μπορούμε να κόψουμε τα χρήματα, να το απαγορεύσουμε αυτό στο μέλλον;» δήλωσε ο Τέρνερ. «Θα χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας για κλήτευση για να το εντοπίσουμε και να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Το προφίλ του Έλον Μασκ στο Twitter σε ένα smartphone που τοποθετείται σε τυπωμένα λογότυπα του Twitter στις 28 Απριλίου 2022. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

 

Ο Τέρνερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έρευνα της επιτροπής θα λάβει τις απαντήσεις που ζητά από το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ευτυχώς, η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου δημιούργησε κάποιο σπουδαίο νομικό προηγούμενο που δείχνει ότι το Κογκρέσο έχει πλήρη πρόσβαση», συνέχισε. «Έτσι, θα δυσκολευτούν πολύ να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν [να] πάρουμε αυτά τα έγγραφα».

Ρεπουμπλικάνοι

Ο Τέρνερ δεν είναι ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που απαιτεί απαντήσεις από το FBI μετά τη δημοσιοποίηση της έκτης δόσης των «Twitter Files».

«Το @FBI έχει πολλά να απαντήσει μετά την τελευταία δημοσίευση του #TwitterFiles6″, έγραψε ο βουλευτής Ματ Γκάετζ (R-Fla.) στο Twitter στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο Γκάετζ δήλωσε ότι θα συμμετάσχουν μαζί του οι βουλευτές Τζιμ Τζόρνταν (R-Ohio), Μάικ Τζόνσον (R-La.), Άντι Μπιγκς (R-Ariz.) και Νταν Μπίσοπ (R-N.C.) για να «θέσουν τα ερωτήματα».

«Αδειάστε το ημερολόγιό σας», πρόσθεσε.

Ο Τζόρνταν είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Τάιμπι, το FBI δημιούργησε μια ομάδα εργασίας 80 πρακτόρων με επίκεντρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εκλογές του 2016 και «αλληλογραφούσαν με το Twitter για να εντοπίσουν υποτιθέμενη ξένη επιρροή και κάθε είδους εκλογική αλλοίωση».

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συνεργάστηκε με τρίτους εργολάβους ασφάλειας και δεξαμενές σκέψης «για να πιέσουν το Twitter να μετριάσει το περιεχόμενο», σύμφωνα με τον Τάιμπι.

«80 πράκτορες του @FBI συνεργάζονταν με το Twitter για να αστυνομεύσουν το περιεχόμενο και να μετριάσουν τον λόγο των Αμερικανών; Μου ακούγεται σαν την κομμουνιστική Κίνα», έγραψε ο βουλευτής Γκρεγκ Στιούμπε (R-Fla.) στο Twitter στις 16 Δεκεμβρίου, ως απάντηση στην αποκάλυψη του Τάιμπι. «Έρχονται έρευνες!»

Ο βουλευτής Τζέιμς Κόμερ Τζούνιορ (R-Ky.) μιλάει κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής των Αντιπροσώπων για την οπλοκατοχή στην Ουάσινγκτον στις 8 Ιουνίου 2022. (Andrew Harnik-Pool/Getty Images)

 

Ο βουλευτής Τζέιμς Κόμερ (R-Ky.), ο επερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην ειδική ομάδα του FBI, σε εμφάνισή του στην εκπομπή Hannity του Fox News στις 16 Δεκεμβρίου.

«Αυτό που ανακαλύψαμε σήμερα είναι ότι το FBI είχε το δικό του υπουργείο προπαγάνδας-80 πρακτόρων του FBI που ήταν αφιερωμένο σε τίποτα άλλο παρά στη λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Κόμερ. «Ογδόντα! Ως κάποιος που πρόκειται να είναι ο επερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αυτό σημαίνει περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα για τους φορολογούμενους σε μισθούς και επιδόματα».

Δύο Ρεπουμπλικάνοι πρότειναν ότι η έκτη δόση των «Twitter Files» θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το FBI έχει συνεργαστεί με το Facebook και τη Google με παρόμοια ιδιότητα.

«Και αν το FBI χρησιμοποίησε το Twitter για να λογοκρίνει, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι χρησιμοποίησε επίσης το Google και το Facebook», έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής Τζον Χόουλεϊ (R-Mo.).

«Τώρα εφαρμόστε αυτό που ξέρουμε ότι έκαναν στο Twitter στο @facebook @Google και σε άλλα», έγραψε η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (R-Ga.) στο Twitter. «Ανυπομονώ πραγματικά για τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, τη δουλειά των επιτροπών και την εξουσία κλήτευσης».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε