Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Η Τζέννα Έλλις, μέλος της νομικής ομάδας του προέδρου Τραμπ, συμμετέχει σε ακρόαση της Βουλής του Μίσιγκαν στο Λάνσινγκ, Μισ., 2 Δεκεμβρίου 2020. (Rey Del Rio/Getty Images)

Τζέννα Έλλις: Τα νομοθετικά σώματα των πολιτειών είναι κρίσιμα στο μονοπάτι του Τραμπ προς την νίκη

Το μονοπάτι για την νίκη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020, περνά από τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα στην Πενσυλβανία, τη Γεωργία, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα και την Αριζόνα, δήλωσε η ανώτερη δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ, Τζέννα Έλλις.

Χρησιμοποιώντας την Πενσυλβανία ως παράδειγμα, η Έλλις είπε ότι το νομοθετικό σώμα της πολιτείας είχε καταθέσει υπέρ του Τέξας σε μια διαπολιτειακή εκλογική αγωγή που άσκησε η Lone Star State στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία έκτοτε έχει απορριφθεί.

«Ένα από τα σπουδαία πράγματα που προέκυψαν από αυτήν την υπόθεση είναι ότι το νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Πενσυλβανίας, η ηγεσία τους τόσο στην Βουλή όσο και στη Γερουσία, υπέβαλαν σύντομο amicus παραδεχόμενοι στο Ανώτατο Δικαστήριο, και λέγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ότι συμφώνησαν με το Τέξας στο ότι οι νόμοι της πολιτείας τους σχετικά με τη διοίκηση των εκλογών του 2020 δεν τηρήθηκαν», δήλωσε η Έλλις στην εκπομπή«Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης» της Epoch Times, στις 16 Δεκεμβρίου.

«Αυτό τους δίνει τη βάση μέσω των δικών τους ερευνών, των δικών τους ευρημάτων, όλων των μαρτυριών και ενοχοποιητικών στοιχείων που υπέβαλαν ο δήμαρχος και εγώ κατά τη διάρκεια της ακρόασης, προκειμένου η Πενσυλβανία να διεκδικήσει εκ νέου σύμφωνα με το Άρθρο II, Παράγραφος 1.2 του Αμερικανικού Συντάγματος, μπορούν να ανακτήσουν την εξουσία τους να επιλέξουν εκ νέου την ομάδα βουλευτών [που θα ψηφίσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ]», είπε η Έλλις.

«Και έτσι έχουν κάθε ευκαιρία να καλέσουν και πάλι μια εκλεκτορική σύνοδο με σκοπό να ψηφίσουν ποια ομάδα αντιπροσώπων πρόκειται να στείλουν [τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικανούς]. Αυτό θα πρέπει να συμβεί σε καθεμία από αυτές τις έξι πολιτείες πριν από τις 6 Ιανουαρίου.»

Η Έλλις έκανε τις παρατηρήσεις της ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το σενάριο που η εκστρατεία του Τραμπ βλέπει μπροστά της μετά τις 14 Δεκεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, το Εκλεκτορικό Κολλέγιο έδωσε τις ψήφους του για τον επόμενο πρόεδρο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι εκλέκτορες έδωσαν και ένα δεύτερο, εναλλακτικό σύνολο ψήφων, στο Νέο Μεξικό και τις άλλες έξι πολιτείες. Οι εκλέκτορες του Μπάιντεν σε κάθε μία από τις επτά πολιτείες ψήφισαν επίσης, δημιουργώντας ένα σενάριο «μονομαχίας εκλεκτόρων» που δεν έχει ιδωθεί στις εκλογές των ΗΠΑ για δεκαετίες.

Οι κυβερνήτες σε κάθε πολιτεία πιστοποίησαν τους εκλέκτορες του Μπάιντεν, ενώ οι εκλέκτορες του Τραμπ έδωσαν ψήφους στις οποίες οι κρατικοί νομοθέτες μπορούν να δώσουν ισχύ με τη σύγκληση ειδικών νομοθετικών συνόδων.

«Ξέρω ότι η Γεωργία το εξετάζει αυτό πολύ προσεκτικά. Επίσης, ο Μίσιγκαν με την έκθεση της κομητείας Άντριμ που δημοσιοποιήθηκε με όλα αυτά, όχι μόνο με τις παρατυπίες, αλλά και με καθαρά ποσοστά ασυμφωνιών και όλες τις παραβιάσεις του νόμου που σημειώθηκαν στο Μίσιγκαν. Έτσι, γίνεται αυτό στο Μίσιγκαν, καθώς και στην Αριζόνα, αλλά και στο Ουισκόνσιν», είπε η Έλλις.

«Νομίζω ότι όταν μια πολιτεία καλέσει πραγματικά μια εκλεκτορική σύνοδο και είναι πρόθυμη να εκτελέσει αυτό το ψήφισμα και να ψηφίσει με απλή πλειοψηφία και να πει: “Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν διεφθαρμένες, ψευδείς πιστοποιήσεις όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των αντιπροσώπων μας” … Εάν μια πολιτεία είναι πρόθυμη να το κάνει αυτό, νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες».

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε