Κυριακή, 25 Σεπ, 2022

Βίντεο της Τζόρτζια δείχνει εκλογικούς υπαλλήλους να μένουν πίσω, να φέρνουν κουτιά με ψηφοδέλτια

Η νομική ομάδα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Δεκεμβρίου παρουσίασε σε μια ακρόαση του πολιτειακού νομοθετικού σώματος της Τζόρτζια ένα βίντεο-παρακολούθησης το οποίο φαίνεται να δείχνει εκλογικούς υπαλλήλους να λένε στους εκλογικούς παρατηρητές να φύγουν αργά το βράδυ την Ημέρα των Εκλογών πριν αυτοί συνεχίσουν την καταμέτρηση και αρχίσουν να φέρνουν αυτό που φαίνεται να είναι κουτιά γεμάτα με ψηφοδέλτια.

Κατά την ακρόαση στις 3 Δεκεμβρίου, η Τζάκι Πικ, δικηγόρος που έχει εθελοντικά προσφερθεί να βοηθήσει με τη νομική υπόθεση της εκστρατείας, δήλωσε ότι η ομάδα έλαβε ένα βίντεο από το εκλογικό κέντρο του State Farm Arena στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια. Η ομάδα είπε ότι δεν επιτράπηκε στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να παρακολουθήσουν τη διαδικασία καταμέτρησης στο εκλογικό κέντρο.

Σύμφωνα με την Πικ, ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα αργότερα το βράδυ στις 10 μ.μ. τοπική ώρα: Μια γυναίκα – που περιγράφεται ως μια ξανθιά γυναίκα με πλεξούδες – είπε στους υπαλλήλους να σταματήσουν την καταμέτρηση και ειδοποίησε όλους να πάνε σπίτια τους.

Περιγράφοντας το βίντεο, η Πικ είπε: «Όλοι φεύγουν, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών παρατηρητών και τον Τύπο, τέσσερα άτομα όμως μένουν πίσω και συνεχίζουν την καταμέτρηση και την ταξινόμηση καθόλη τη διάρκεια της νύχτας». Σύμφωνα με το βίντεο, τα τέσσερα άτομα μετρούσαν δίχως κάποια εποπτεία.

Η Πικ είπε ότι το βίντεο δείχνει εκλογικούς υπαλλήλους της κομητείας Φούλτον να περιμένουν στους χώρους τους όπου πραγματοποιείται η σάρωση των ψηφοδελτίων έως ότου Ρεπουμπλικάνοι παρατηρητές και δημοσιογράφοι φύγουν από το δωμάτιο για να ξεκινήσουν τη «σάρωση των ψηφοδελτίων», φαινομενικά χωρίς καμία εποπτεία.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=keANzinHWUA

Η Pick είπε ότι στις 11 μ.μ., ενώ όλοι είχαν φύγει, οι υπάλληλοι φαίνεται να βγάζουν βαλίτσες και να ρωτούν ρητορικά αν είναι φυσιολογικό να «αποθηκεύουμε βαλίτσες με ψηφοδέλτια κάτω από ένα τραπεζομάντιλο». Αφού εξέτασε ώρες το υλικό από το βίντεο, είπε ότι δεν φαίνεται να είναι μια κανονική διαδικασία.

Εκλογικοί αξιωματούχοι στην Τζόρτζια δήλωσαν έκτοτε ότι δεν ήταν βαλίτσες αλλά κουτιά που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των ψηφοδελτίων.

Ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, υπεύθυνος για την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της Τζόρτζια, είπε σε μια ιστοσελίδα διασταύρωσης πληροφοριών μετά την κυκλοφορία του βίντεο ότι «αν κοιτάξετε το βίντεο, η εργασία που βλέπετε είναι η εργασία που θα περίμενε κανείς, δηλαδή παίρνετε τη σφραγισμένη βαλίτσα κοιτάζοντας μέσα τι περιέχει, τοποθετείτε τα ψηφοδέλτια στο σαρωτή σε διαχειρίσιμες παρτίδες και τα σαρώνετε».

Η Φράνσις Ουάτσον, η επικεφαλής ερευνήτρια του υπουργείου Εσωτερικών της Τζόρτζια, αμφισβήτησε επίσης μερικούς από τους ισχυρισμούς της Πικ: «Δεν υπήρχε κάδος που να περιέχει ψηφοδέλτια κάτω από αυτό το τραπέζι. Ήταν ένα άδειο δοχείο και τα ψηφοδέλτιά του ήταν στην πραγματικότητα πάνω στο τραπέζι όταν τα μέσα ενημέρωσης ήταν ακόμα εκεί, και στη συνέχεια τοποθετήθηκε πίσω μέσα στο κουτί όταν τα μέσα ήταν ακόμα εκεί και τοποθετήθηκε δίπλα στο τραπέζι».

Δεν είναι σαφές σε τι αναφέρεται, καθώς το βίντεο δείχνει τις βαλίτσες να τραβιούνται κάτω από ένα τραπέζι.

Κανένας αξιωματούχος δεν εξήγησε στην ιστοσελίδα γιατί οι βαλίτσες-κουτιά γεμάτα ψηφοδέλτια κρατήθηκαν κάτω από ένα τραπέζι και στη συνέχεια τα ψηφοδέλτια αφαιρέθηκαν από τις βαλίτσες αφού ειπώθηκε σε άλλους εργαζόμενους –σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Πικ– να επιστρέψουν στα σπίτια τους το βράδυ των εκλογών μετά τις 10 μ.μ. Επίσης, δεν αναφέρθηκαν στην προέλευση αυτών των βαλιτσών ή ποιός τις έβαλε κάτω από το τραπέζι.

Η Ουάτσον είπε επίσης ότι η περιοχή ήταν ανοιχτή στο κοινό και ότι κανείς δεν είπε στους εκλογικούς παρατηρητές να μείνουν ή να φύγουν. Ωστόσο, ο ισχυρισμός της και παρόμοιοι ισχυρισμοί από αξιωματούχους της κομητείας Φούλτον, αμφισβητήθηκαν από τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τζόρτζια Ντέιβιντ Σάφερ, ο οποίος την Πέμπτη, έγραψε ότι ο ισχυρισμός ότι κάποιος παρατηρητής ήταν παρών κατά τη διαδικασία είναι «αναληθής, όπως δείχνει το βίντεο. Η θέση μας είναι αμετάβλητη. Τα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν παράνομα και κρυφά».

«Ακόμη και αν ήταν παρώντες επιτηρητές της πολιτείας, ο νόμος εξακολουθεί να απαιτεί η καταμέτρηση των ψήφων να είναι ανοιχτή σε οθόνες και των δύο πλευρών και στο κοινό. Ωστόσο, οθόνες δεν υπήρχαν, όπως το @GaSecofState αναγνωρίζει πλέον και που δείχνει το βίντεο», δήλωσε ο Σάφερ.

Λόγος καθυστέρησης η έκρηξη ενός σωλήνα

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου, μια έκρηξη ενός σωλήνα προκάλεσε μια δίωρη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων σε μια αίθουσα όπου γινόταν η ταξινόμηση των εκπρόθεσμων επιστολικών ψηφοδελτίων στο State Farm Arena.

Ωστόσο, ένας τοπικός δικηγόρος που υπέβαλε αίτημα ιστορικού σχετικά με τον σωλήνα έλαβε μόνο μια σύντομη ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου σχετικά με το περιστατικό, όπου περιγράφεται ως «υπερβολικά παραφουσκωμένο …μια μικρή διαρροή που προκάλεσε καθυστέρηση μιάμισης ώρας» και ότι «το περιλάβαμε γρήγορα – δεν εξαπλώθηκε», σύμφωνα με τη συνομιλία που ο δικηγόρος, Πωλ Ντζικόφσκι, μοιράστηκε με την Epoch Times.

«Όπως αποδεικνύεται, ποτέ δεν υπήρξε έκρηξη σωλήνα ή της κεντρικής παροχής νερού, το οποίο ανέφεραν ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία», δήλωσε ο Ντζικόφσκι στην Epoch Times.

«Το νερό που βρέθηκε μέσα [στο State Farm Arena] προκλήθηκε από τη διαρροή μιας τουαλέτας, η οποία, όπως γνωρίζετε, μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλή απενεργοποίηση της γραμμής παροχής νερού στην τουαλέτα. Σε κάθε περίπτωση, η διαρροή ήταν ελάχιστη και επιλύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, πολύ πριν το εκλογικό προσωπικό σταματήσει την καταμέτρηση».

Περισσότερα ερωτήματα

Η Πικ ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι η ίδια γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά και τις πλεξούδες, για την οποία είπε ότι μπορεί και να ήταν η διευθύντρια, ήταν αυτή που είχε τοποθετήσει νωρίτερα το τραπέζι εκεί. Δεν είναι σαφές από πού προήλθαν αυτά τα ψηφοδέλτια και δεν είναι σαφές πότε τοποθετήθηκαν οι βαλίτσες κάτω από το τραπέζι, πρόσθεσε η Πικ.

Μάρτυρες έχουν προβεί σε ένορκες καταθέσεις όπου δηλώνουν ότι η καταμέτρηση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε η ομάδα του Τραμπ.

Ένας άνδρας φαίνεται να μεταφέρει μια βαλίτσα που φέρεται να είναι γεμάτο με ψηφοδέλτια χωρίς επίβλεψη από παρατηρητή το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2020. (Στιγμιότυπο οθόνης NTD – Παρακολούθηση του State Farm Arena)

 

ΛΕΖΑΝΤΑ / Μια γυναίκα φαίνεται να μεταφέρει μια βαλίτσα που φέρεται να είναι γεμάτο με ψηφοδέλτια χωρίς επίβλεψη από παρατηρητή το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2020. (Στιγμιότυπο οθόνης NTD – Παρακολούθηση του State Farm Arena)

 

«Γιατί τα μετράνε όταν το μέρος είναι άδειο χωρίς μάρτυρες;» η Πικ είπε.

Ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων που βρίσκονται εκεί είναι «πέρα από το περιθώριο νίκης» του προεδρικό αγώνα. Τρεις σαρωτές – που μπορούν να επεξεργαστούν αρκετές χιλιάδες ψηφοδέλτια ανά ώρα – πιστεύεται ότι λειτουργούσαν για αρκετές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε περαιτέρω.

Σύμφωνα με ένα κυβερνητικό αντίγραφο του Μίσιγκαν (pdf) του «Dominion Functional Requirements», ορισμένες συσκευές Dominion μπορούν να επεξεργαστούν έως 4.900 ψήφους 11 ιντσών ανά ώρα, ενώ ορισμένες μπορούν να επεξεργαστούν 3.600 ανά ώρα και άλλες μπορούν να παράγουν μεταξύ 360 έως 455 ψηφοδέλτια ανά ώρα . Τα μηχανήματα Dominion είναι αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην κομητεία Φούλτον.

Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στο Twitter ότι το βίντεο είναι μια σημαντική απόδειξη εκλογικής νοθείας.

«Ουάου! Μαρτυρία-βόμβα λαμβάνει χώρα τώρα στην Τζόρτζια», έγραψε ο Τραμπ. «Προσθήκη ψηφοδελτίων από τους “Dems” όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το μεγάλο δωμάτιο καταμέτρησης. Πολλά περισσότερα έρχονται, αλλά αυτό από μόνο του οδηγεί σε μια εύκολη νίκη της πολιτείας!»

Κατά την ακρόαση, σημειώθηκε ότι αξιωματούχοι άδειασαν το State Farm Arena το βράδυ των εκλογών, εξαιτίας όπως είπαν μιας έκρηξης ενός σωλήνα. Η Πικ και άλλα μέλη της ομάδας του Τραμπ δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έφυγαν οι εκλογικοί υπάλληλοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου μετά τις 10 μ.μ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, Ρεπουμπλικανός, δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα ότι η κομητεία Φούλτον «συντόμευσε» τη δεύτερη επανακαταμέτρηση. Αξιωματούχοι μαζί με το γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι είδαν ζητήματα «διαχειριστικήςς αδράνειας» και στην «αλυσίδα φύλαξης» της κομητεία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κομητείας Φούλτον, Ρομπ Πιτς, αμφισβήτησε την κριτική κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης στις 3 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι θα έδινε στην κομητεία «ένα Α+» για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις εκλογές.

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτύρονται έξω από το State Farm Arena καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μέσα στο κτίριο στις 5 Νοεμβρίου 2020, στην Ατλάντα. (Φωτογραφία από την Megan Varner / Getty Images)

Στις 3 Νοεμβρίου, η Ρετζίνα Ουάλερ, διευθύντρια δημοσίων υποθέσεων της κομητείας Φούλτον, δήλωσε στο ABC News ότι το εκλογικό τμήμα του State Farm Arena έστειλε σπίτι άτομα της εφορευτικής επιτροπής που εργάζονταν ως καταμετρητές ψήφων στις 10:30 μ.μ. Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αργότερα είπαν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ότι υπάλληλοι έμειναν πίσω για να συνεχίσουν την καταμέτρηση. Ο Ρίτσαρντ Μπάρον, επικεφαλής των εκλογών της κομητείας Φούλτον, είπε στο Atlanta Journal-Constitution λίγες ημέρες αργότερα ότι πέντε υπάλληλοι της κομητείας παρέμειναν πίσω για να συνεχίσουν την καταμέτρηση.

Ο Μπάρον πρόσθεσε ότι ήταν παρών πολιτειακός παρατηρητής. Ο Μπάρον είπε ότι γνώριζε ότι υπήρξε ένα λάθος, λέγοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ήταν ευπρόσδεκτο να το ψάξει.

Αλλά ο Σάφερ είπε ότι οι αξιωματούχοι της κομητείας Φούλτον «ανακοίνωσαν ψευδώς ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα σταματήσει στις 10:30 μ.μ.»

«Αυτό το βίντεο αποδεικνύει τον ισχυρισμό μας – ότι συνέχισαν την κρυφή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μέχρι την 1:00 το πρωί», έγραψε ο Σάφερ σε ένα tweet στις 3 Δεκεμβρίου. Ένα μήνα περίπου πριν από αυτή την ανάρτηση, σημείωσε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της κομητείας Φούλτον παράνομα επανεκκίνησαν την καταμέτρηση των ψήφων αφού οι παρατηρητές μας έφυγαν από το κέντρο».

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Φούλτον, σε ένα email απευθυνόμενο στην Epoch Times, είπε ότι δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητα του βίντεο της Πέμπτης. «Μέχρι και σήμερα, δεν γνωρίζουμε αξιόπιστες αναφορές εκλογικής απάτης ή αδικοπραξίας στην κομητεία Φούλτον. Οποιαδήποτε αξιόπιστη αναφορά αυτής της δραστηριότητας θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία της Τζόρτζια», δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας Φούλτον.

Ο Zachary Stieber και ο Ivan Pentchoukov συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε