Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Άρτεμη Χατζηγιαννάκη: «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία». Υδατογραφία.

«Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία»: Έκθεση στο Λουτρό των Αέρηδων

Αύριο Σάββατο 13 Μαΐου το μεσημέρι στις 12:00, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα εγκαινιάσει την έκθεση «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία» στο Λουτρό των Αέρηδων, η οποία προετοιμάστηκε και οργανώθηκε από το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, την εικαστικό Άρτεμη Χατζηγιαννάκη και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.

Φανοποιείο “Η Τρωάς”

 

Η έκθεση αναδεικνύει την ανθρωπογεωγραφία της παλαιάς χαμένης συνοικίας των Αθηνών, η οποία βρισκόταν στον χώρο που καταλαμβάνει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς. Το Βρυσάκι απαλλοτριώθηκε και κατεδαφίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 για τις ανάγκες των ανασκαφών, που διηύθυνε η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.

Η καλή γνώμη

 

Αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου συνδιαλέγονται με τις υδατογραφίες της εικαστικού Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, με σκοπό να ζωντανέψουν πτυχές από την καθημερινότητα στο Βρυσάκι και την ευρύτερη περιοχή του, στα όρια της οποίας βρίσκονται τόσο το Λουτρό των Αέρηδων όσο και το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Η Άρτεμη Χατζηγιαννάκη από την πλευρά της αποσκοπεί να συνεγείρει ένα κοινό αίσθημα με άξονα τη μνήμη και την απώλεια. Με αρωγό στην επιμέλεια της έκθεσης τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο, που παρακολουθεί την εικαστική πορεία της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, η έκθεση θα συνοδεύεται από μία βεντάλια εκδηλώσεων με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό μιας πολυεπίπεδης εμπειρίας. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες, ξεναγήσεις, προβολές και άλλα.

Πλατεία Αγίων Αποστόλων
Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2023
Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
Ώρες λειτουργίας: 8:30-16:00, καθημερινά εκτός Τρίτης
Πληροφορίες: 210 3244340, www.mnep.grmnep@culture.gr
Οι εικόνες του άρθρου είναι υδατογραφίες της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη από την έκθεση «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε