Πέμπτη, 29 Σεπ, 2022
Ο Νιράτζ Σα, διευθύνων σύμβουλος της Wayfair, παρευρίσκεται σε συνέδριο στο Σαν Βάλλεϋ, Άινταχο, στις 10 Ιουλίου 2019. (Drew Angerer/Getty Images)

Wayfair: «Χωρίς αλήθεια» οι ισχυρισμοί σωματεμπορίας παιδιών

Η Wayfair δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως η εταιρεία συμμετείχε στην σωματεμπορία παιδιών είναι ψευδείς.

«Φυσικά, δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Τα εν λόγω προϊόντα είναι ντουλάπια βιομηχανικής ποιότητας που έχουν υψηλή τιμή», είπε η εταιρεία σε δήλωση προς τα πρακτορεία ειδήσεων.

«Αναγνωρίζοντας ότι οι φωτογραφίες και οι περιγραφές που παρέχονται από τον προμηθευτή δεν εξηγούν επαρκώς την υψηλή τιμή, καταργήσαμε προσωρινά τα προϊόντα από τον ιστότοπο για να τα μετονομάσουμε και για να παρέχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη περιγραφή και φωτογραφίες που απεικονίζουν με ακρίβεια το προϊόν για να διευκρινίσουμε το ύψος της τιμής».

Ντουλάπια, μαξιλάρια και άλλα αντικείμενα είχαν τιμή χιλιάδων δολαρίων στον ιστότοπο της Wayfair, και κέντρισαν την προσοχή των ανθρώπων και ερευνητές στα κοινωνικά μέσα προσπάθησαν να καταλάβουν τι γίνεται. Πολλά από τα προϊόντα που εμφανίστηκαν υπερτιμημένα είχαν ονόματα όπως Σαμίγια και Γιαρίτζα. Μερικά από τα ονόματα ήταν ίδια με ονόματα παιδιών που εξαφανίστηκαν τα πρόσφατα χρόνια.

Μια θεωρία ήταν ότι τα παιδιά ήταν προς πώληση μέσω της σελίδας.

Ένα ντουλάπι είχε τιμή $12.899,99, ενώ ένα άλλο κόστιζε $13.799,99  προτού αφαιρεθούν από τον ιστότοπο.

Οι άνθρωποι επεσήμαναν επίσης άλλα περίεργα πράγματα, όπως μια εικόνα βιβλιοθήκης που είχε πάνω της το βιβλίο «Bloody Harvest» (Αιματηρή Συγκομιδή), έναν τόμο σχετικά με την εμπορία οργάνων που αφαιρούνται από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια πνευματική άσκηση από την Κίνα που βασίζεται στις αρχές αλήθεια, συμπόνια και ανεκτικότητα. Απαγορεύτηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα τη δεκαετία του ’90.

Ένας χρήστης του Twitter που δημοσίευσε βίντεο σχετικά με το τι συνέβαινε περιελάμβανε σε αυτό μια δήλωση αποποίησης που είπε ότι δεν ισχυριζόταν ότι γνώριζε πως συνέβαινε εμπορία ανθρώπων, απλώς ήθελε να δείξει στους ανθρώπους γιατί τόσος κόσμος μιλούσε για την Wayfair.

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι ακόμα και να μην γινόταν σεξουαλική εμπορία, πιστεύει ότι υπήρχε κάποιο είδος ξεπλύματος χρήματος ή άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Οι θεωρίες φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκαν στο Reddit, έναν άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε