Τετάρτη, 17 Απρ, 2024

Ξενάγηση στα γλυπτά του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών από τον κ. Δημήτρη Παυλόπουλο

Μετά από τη μεγάλη συμμετοχή στην ξενάγηση στα γλυπτά του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) τον περασμένο Νοέμβριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ και η Επιτροπή Εκδηλώσεων του ΕΕΤΕ ζήτησαν από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παυλόπουλο να επαναλάβει την ξενάγησή του στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, το οποίο είναι και μια γλυπτοθήκη με έργα φιλοτεχνημένα από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 19ου και του 20ου αιώνα.

Α' Κοιμητήριο της Αθήνας: Η σημαντικότερη γλυπτοθήκη της Ελλάδας | HuffPost Greece CULTURE
Το Α΄Κοιμητήριο Αθηνών είναι και μια γλυπτοθήκη, που κοσμείται με έργα των σημαντικότερων Ελλήνων γλυπτών του 19ου και του 20ου αιώνα.

 

Η ξενάγηση στα γλυπτά του Α΄ Νεκροταφείου θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 10:30 π.μ. από τον Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ κ. Δημήτρη Παυλόπουλο και από τον υποψήφιο Διδάκτορα της Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ κ. Μιχάλη Γιοχάλα.

Η συνάντηση για την ξενάγηση θα είναι στην είσοδο του Νεκροταφείου, στις 10:15 π.μ.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ ευχαριστεί τον κ. Δημήτρη Παυλόπουλο και τον κ. Μιχάλη Γιοχάλα για την προσφορά τους.

Πληροφορίες–Δηλώσεις Συμμετοχής:

κ. Τζένη Χατζηθεοδωρίδου, τηλ. 210 3300016, εσωτ. 104 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΕΤΕ chafartg@otenet.gr.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε