Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Μια νοσοκόμα χορηγεί μια παιδική δόση του εμβολίου COVID-19 σε ένα κορίτσι σε μια κλινική εμβολιασμού του L.A. Care Health Plan στο Los Angeles Mission College στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 19 Ιανουαρίου 2022. (Robyn Beck/AFP via Getty Images)

Υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, δείχνουν στοιχεία του CDC

Εμβόλια & ασφάλεια

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από τον Φεβρουάριο καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων παιδιών από ό,τι μεταξύ ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Στις 12 Φεβρουαρίου, το CDC ανέφερε εβδομαδιαίο ποσοστό κρουσμάτων 250,02 ανά 10.000 κατοίκους σε πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, έναντι 245,82 για τα ανεμβολίαστα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο CDC κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων μικρών παιδιών από τότε που συλλέχθηκαν για πρώτη φορά στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, όπου είναι και η τελευταία εβδομάδα που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

 

Δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

 

Τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατέστησαν επιλέξιμα για τον εμβολιασμό COVID-19 στις 2 Νοεμβρίου 2021. Υπάρχουν περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, περίπου το 28,8% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν επίσης ότι το χάσμα στα ποσοστά των κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων έχει γίνει όλο και μικρότερο σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα ποσοστά θανάτων δείχνουν την ίδια τάση μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων για άτομα άνω των 50 ετών. Για τα άτομα κάτω των 50 ετών, τα ποσοστά θανάτου δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού, αναμνηστική δόση και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

 

Ποσοστά θανάτων από COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 έχουν «αμελητέα επίδραση» στους ανθρώπους, δήλωσε ο Δρ. Πίτερ Μακκούλοου, γνωστός καρδιολόγος και επιδημιολόγος.

«Με αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια μας, είναι σαφές ότι τα εμβόλια έχουν αμελητέα επίδραση στους πληθυσμούς», δήλωσε ο Μακκάλοου στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δεδομένου του συνολικού φτωχού προφίλ ασφάλειας και της έλλειψης οποιασδήποτε διαβεβαίωσης για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ενδεχόμενο πρόσθετων δόσεων αυτών των προϊόντων».

Ο Δρ. Πίτερ Μακκάλοου στη Νέα Υόρκη στις 24 Δεκεμβρίου 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

 

Ο CDC απάντησε ότι διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

«Αρκετοί παράγοντες πιθανόν να επηρεάζουν τα ακατέργαστα ποσοστά κρουσμάτων ανά κατάσταση εμβολιασμού και αναμνηστικής δόσης, καθιστώντας δύσκολη την ερμηνεία των πρόσφατων τάσεων», δήλωσε στην Epoch Times η Τζάσμιν Ριντ, εκπρόσωπος του CDC, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν υψηλότερο επιπολασμό προηγούμενης λοίμωξης στις ομάδες των μη εμβολιασμένων και μη ενισχυμένων, δυσκολία στη συνεκτίμηση του χρόνου από τον εμβολιασμό και της φθίνουσας προστασίας και πιθανές διαφορές στις πρακτικές ελέγχου (όπως οι εξετάσεις στο σπίτι) και στις συμπεριφορές πρόληψης ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση εμβολιασμού. Αυτοί οι περιορισμοί φαίνεται να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ποσοστά θανάτου που παρουσιάζονται εδώ».

Η Ρίντ παρέπεμψε επίσης την Epoch Times σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον CDC τον Μάρτιο, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer μείωσε τη μόλυνση Όμικρον μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 5-15 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο COVID-19 που μπορεί να χορηγηθεί στην ηλικιακή ομάδα 5-17 ετών. Η Pfizer δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

«Ο CDC αξιολογεί εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για το ποσοστό των κρουσμάτων για να παρέχει προκαταρκτικές πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου», πρόσθεσε η Ρίντ.

Στις 13 Μαΐου, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Journal of the American Medical Association διαπίστωσε ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer μετατράπηκε σε αρνητικά αποτελεσματικό μετά από πέντε μήνες.

Η προστασία μειώθηκε επίσης σημαντικά έναντι της νοσηλείας με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσε η μελέτη. Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της αρνητικής αποτελεσματικότητας ήταν η λήψη αναμνηστικής δόσης.

Ο Μακκούλοου δήλωσε ότι οι περισσότερες μη τυχαιοποιημένες μελέτες που επιχειρούσαν να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) είχαν κάποιες «κοινές ατέλειες», συμπεριλαμβανομένης της μη συνεκτίμησης της βασικής προηγούμενης λοίμωξης από COVID-19, της μη αναφοράς για τις επί του παρόντος αναμνηστικές δόσεις εντός ενός χρονικού παραθύρου 6 μηνών και της μη αξιολόγησης της νοσηλείας ή του θανάτου λόγω COVID-19 ή άλλων καταστάσεων.
«Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες μελέτες για τον COVID-19 VE έχουν μεροληψία προς την κατεύθυνση της υπερεκτίμησης οποιουδήποτε κλινικού οφέλους από τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Μακκούλοου.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών ήδη από την Τρίτη, ανέφερε η New York Times.

Τον περασμένο μήνα, η Moderna ζήτησε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών. Καθώς ο FDA ανέβαλε τον Φεβρουάριο την απόφασή του σχετικά με το αν θα εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, η Pfizer επεξεργάζεται τώρα δεδομένα για ένα σχήμα τριών δόσεων.

Από τον Harry Lee

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε