Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ζ. Μπορέλ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Κινέζου Πρέσβη που αμφισβητεί την κυριαρχία χωρών που ανεξαρτητοποιήθηκαν με το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του σχετικά με τις δηλώσεις του Κινέζου Πρέσβη στη Γαλλία, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία χωρών που ανεξαρτητοποιήθηκαν με το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος πρέσβης Λου Σαγέ μιλώντας την Παρασκευή στη γαλλική τηλεόραση, δήλωσε ότι η Κριμαία είναι ιστορικά τμήμα της Ρωσίας που προσφέρθηκε στην Ουκρανία από τον πρώην σοβιετικό ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, προσθέτοντας πως «αυτές οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δεν έχουν πραγματικό καθεστώς στο διεθνές δίκαιο επειδή δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία για την υλοποίηση του κυρίαρχου καθεστώτος τους»

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Κινέζου Πρέσβη στη Γαλλία που αμφισβητεί την κυριαρχία των χωρών που ανεξαρτητοποιήθηκαν με το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης το 1991» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι «η ΕΕ μπορεί μόνο να υποθέσει ότι αυτές οι δηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη πολιτική της Κίνας».

Την απογοήτευσή τους για τις δηλώσεις του Κινέζου πρέσβη, εξέφρασαν επίσης η Γαλλία, η Ουκρανία και οι χώρες της Βαλτικής Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε