Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Φωτογραφία Αρχείου

Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση εάν γίνει παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κάνει λόγο για προκλητικά σχέδια της χώρας μας για τον εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου, τα οποία θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία. Η δήλωση δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον η Ζαχάροβα σημειώνει ότι αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, το 70% των οποίων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως η Αθήνα δεν ανησυχεί ότι στέλνοντας όπλα στη ζώνη μάχης γίνονται άμεσοι συνεργοί Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο ενάντια στον ειρηνικό άμαχο πληθυσμό της περιοχών όπου ζουν και Έλληνες.

Η επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τονίζει πως πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών, προειδοποιώντας με συνέπειες και σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας.

Από ελληνικής πλευράς ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει διαψευστεί σε ανώτατο επίπεδο, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ανέφερε πως δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου S-300 στην Ουκρανία και προσέθεσε πως η όποια στήριξη στην Ουκρανία δεν θα γίνει εις βάρος της άμυνας της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε