Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ένα σκιώδες σχήμα που κάποιοι λένε ότι είναι το τέρας του Λοχ Νες στη Σκωτία, το οποίο αργότερα διαψεύστηκε ως φάρσα. (AP Photo/File)

Ζητούνται «κυνηγοί τεράτων» για τη νέα αναζήτηση του μυθικού τέρατος του Λοχ Νες

ΛΟΝΔΙΝΟ-Το Κέντρο του Λοχ Νες στη Σκωτία απευθύνει έκκληση σε «εκκολαπτόμενους κυνηγούς τεράτων» και εθελοντές να συμμετάσχουν σε αυτό που ονομάζει τη μεγαλύτερη έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες από τη δεκαετία του 1970.

Το τουριστικό αξιοθέατο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η σύγχρονη τεχνολογία, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγουν θερμικές εικόνες της λίμνης, θα «ψάξει τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Η νέα έρευνα σε επιφανειακά ύδατα για τη μυθική «Nessie» («Νέσι»), που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Loch Ness Investigation Bureau (Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες) μελέτησε τη λίμνη για σημάδια του μυθικού τέρατος το 1972.

Το Loch Ness Centre (Κέντρο του Λοχ Νες) βρίσκεται στο παλιό ξενοδοχείο Drumnadrochit Hotel, όπου το 1933 ο διευθυντής Άλντι Μακέι (Aldie Mackay) ανέφερε ότι εντόπισε ένα «θαλάσσιο θηρίο» στη λίμνη, το μεγαλύτερο σε όγκο σώμα γλυκού νερού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι και ένα από τα βαθύτερα.

Η ιστορία αυτή έδωσε το έναυσμα για μια διαρκή παγκόσμια γοητεία στην εύρεση του ασύλληπτου τέρατος, δημιουργώντας φάρσες και εκατοντάδες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Πολυάριθμες θεωρίες ή εξηγήσεις έχουν διατυπωθεί με την πάροδο των ετών, μεταξύ των οποίων ότι το πλάσμα μπορεί να ήταν ένας πλησιόσαυρος, ένα προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό, γιγάντια χέλια ή ακόμη και ελέφαντες τσίρκου που κολυμπούσαν.

Το Κέντρο του Λοχ Νες δήλωσε ότι η ομάδα του θα αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με υπέρυθρες κάμερες, ώστε να μπορούν να παράγουν θερμικές εικόνες του νερού από τον αέρα. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ένα υδρόφωνο για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό.

Θα ζητηθεί από τους εθελοντές να παρακολουθούν τυχόν διαλείμματα ή άλλες κινήσεις στο νερό, με καθοδήγηση από ειδικούς για το τι πρέπει να προσέχουν και πώς να καταγράφουν τα ευρήματα.

«Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά φίλων του Λοχ Νες», δήλωσε ο Άλαν ΜακΚένα (Alan McKenna), της Loch Ness Exploration, μιας εθελοντικής ερευνητικής ομάδας που συμμετέχει στην επικείμενη έρευνα.

«Συμμετέχοντας σε αυτή τη μεγάλης κλίμακας επιφανειακή επιτήρηση, θα έχετε μια πραγματική ευκαιρία να συμβάλλετε προσωπικά σε αυτό το συναρπαστικό μυστήριο που έχει γοητεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε