Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ασθενείς περιμένουν για εισαγωγή στο Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού του Γουχάν, Γουχάν, Κίνα, 24 Ιανουαρίου 2020. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Έγγραφα που διέρρευσαν από τοπικές αρχές στην Γουχάν αποκαλύπτουν την έκταση συγκάλυψης της επιδημίας

Αρχές στην Γουχάν έχουν συστηματικά αναφέρει μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων από τον ιό του ΚΚ Κίνας, σύμφωνα με εσωτερικά κρατικά έγγραφα που απέκτησε η Epoch Times από μια περιοχή της πόλης.

Ο ιός του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ), κοινώς γνωστός ως νέος κορωνοϊός, εμφανίστηκε αρχικά στην Γουχάν.

Ειδικοί που έκαναν στατιστική μοντελοποίηση, αυτόπτες μάρτυρες, και έγγραφα που δόθηκαν στην Epoch Times παλαιότερα, δείχνουν ότι οι κινεζικές αρχές απέκρυψαν την πραγματική κλίμακα της επιδημίας στην Γουχάν και σε άλλα μέρη της Κίνας.

Τα τελευταία έγγραφα αποκαλύπτουν το πως άρχισε η εξαπάτηση στα χαμηλά επίπεδα της κυβέρνησης.

Πραγματικοί αριθμοί;

Η Γουχάν έχει 13 περιοχές. Καθώς η περιοχή Χουάνγκ-πι είναι περιοχή κατοικιών της Γουχάν, η επιδημία εκεί θα έπρεπε να μην είναι τόσο βαριά όσο σε άλλα μέρη της πόλης.

Αλλά σε 20 εμπιστευτικά έγγραφα της υγειονομικής υπηρεσίας της περιοχής Χουάνγκ-πι, τα δεδομένα αποκαλύπτουν πως μόνο αυτή η περιοχή είχε πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο με συμπτώματα COVID-19, πράγμα που σημαίνει πως τα δημοσιευμένα δεδομένα από την Επιτροπή Υγείας της Γουχάν είναι μάλλον λανθασμένα.

Κάθε μέρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής συμπληρώνουν μια στατιστική δήλωση που εκδίδεται από την Επιτροπή Υγείας της Γουχάν, για να αναφέρουν τα συνολικά κρούσματα του ιού του ΚΚΚ εντός της δικαιοδοσίας τους. Αυτοί οι αριθμοί δεν γνωστοποιούνται στο κοινό. Η Γουχάν απλώς δημοσιεύει ένα σύνολο για ολόκληρη την πόλη.

Η Epoch Times έχει λάβει αντίγραφα αυτών των δηλώσεων για ημερομηνίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ασθενείς που επισκέφτηκαν 22 νοσοκομεία της περιοχής Χουάνγκ-πι, λεπτομέρειες όπως τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης και προσωπικό αριθμό τηλεφώνου [του ασθενούς].

Στις 12 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Γουχάν δεν ανέφερε επίσημα νέα κρούσματα ή πιθανά κρούσματα. Η Κίνα δεν είχε ακόμη αναπτύξει ένα διαγνωστικό κιτ ελέγχου για την ανίχνευση του ιού και τα επίσημα κριτήρια για την επιβεβαίωση των κρουσμάτων δεν ήταν διαφανή.

Ωστόσο, η δήλωση στατιστικών έδειξε ότι 202 ασθενείς επισκέφθηκαν νοσοκομεία στην περιοχή Χουάνγκ-πι στις 12 Ιανουαρίου μετά την εμφάνιση πυρετού — ενός εκ των συμπτωμάτων του COVID-19.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η κυβέρνηση της Γουχάν φάνηκε να αλλάζει την μέθοδο καταμέτρησης. Στο κάτω μέρος της δήλωσης για την 29η Ιανουαρίου υπήρχε μια νέα εντολή προς τις περιφερειακές κυβερνήσεις [των 13 περιοχών]: «Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων θα μετρά μόνο τους ασθενείς που εισήχθησαν στα 26 νοσοκομεία που προορίζονται μόνο για την COVID-19 στην Γουχάν.»

Επειδή υπάρχουν μόνο δύο τέτοια νοσοκομεία για COVID-19 στην περιοχή Χουάνγκ-πι, οι συμπληρωμένες δηλώσεις για την Χουάνγκ-πι ανέφεραν δεδομένα μόνο από δύο νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς με COVID-19 που πήγαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής δεν προσμετρήθηκαν.

Η Επιτροπή Υγείας της Γουχάν ανέφερε επίσημα 356 νέα κρούσματα στην πόλη στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα, μόνο η περιοχή Χουάνγκ-πι ανέφερε 150 περιστατικά εκείνη την ημέρα — όλοι οι ασθενείς νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Κινεζικής Ιατρικής της περιοχής Χουάνγκ-πι.

Στο κέντρο της πόλης Γουχάν, άλλα νοσοκομεία καθορισμένα για COVID-19 όπως το Πνευμονικό Νοσοκομείο Γουχάν, το Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού, το Νοσοκομείο Γουχάν Union, το Νοσοκομείο Γουχάν Τονγκτζί και το Νοσοκομείο Γουτσάνγκ, πιθανότατα θα είχαν λάβει περισσότερους ασθενείς από ό,τι της Χουάνγκ-πι.

Στη συνέχεια, στην δήλωση στατιστικών για τις 11 Φεβρουαρίου, η στήλη για νέα κρούσματα είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Υπήρχε μόνο μια στήλη για να αναφερθεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύτηκαν για COVID-19 στα δύο καθορισμένα [για COVID-19] νοσοκομεία στην Χουάνγκ-πι.

Ένα άλλο έγγραφο, με ημερομηνία 14 Μαρτίου, περιείχε λεπτομερείς πληροφορίες για όλους τους επιβεβαιωμένους θανάτους από COVID-19 στην περιοχή μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Η Epoch Times έλαβε ένα τμήμα αυτού του εντύπου, που καταγράφει 31 ονόματα με τους αριθμούς ταυτότητάς τους και τις διευθύνσεις κατοικίας τους. Ένας 33χρονος, ο Σιου Γκανγκ, απεβίωσε στο Νοσοκομείο Κινεζικής Ιατρικής στις 19 Φεβρουαρίου, και ο 90χρονος Πανγκ Σιχουί, ο οποίος απεβίωσε στο Νοσοκομείο Μουλάν, δεν είχε καθορισμένη ημερομηνία θανάτου.

Η τοποθεσία θανάτου για 22 από τους ασθενείς ήταν σε καθορισμένα νοσοκομεία στην περιοχή Χουάνγκ-πι και στην ευρύτερη Γουχάν. Οκτώ από αυτούς δεν ανέφεραν τοποθεσία — που σημαίνει ότι πιθανότατα πέθαναν σε ένα μη καθορισμένο νοσοκομείο ή στο σπίτι.

Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι τέτοιοι ασθενείς που δεν καταγράφησαν, οι οποίοι μπορεί να απεβίωσαν από COVID-19, αλλά δεν προσμετρήθηκαν στο σύνολο επειδή δεν νοσηλεύτηκαν σε καθορισμένο [για COVID-19] νοσοκομείο.

Ιατρικό προσωπικό

Η υπηρεσία της περιοχής Χουάνγκ-πι τήρησε επίσης αρχεία ιατρικού προσωπικού που εμφάνισαν συμπτώματα της COVID-19, από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Για παράδειγμα, η τοπική υπηρεσία κατέγραψε ότι τρεις υπάλληλοι νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα στις 4 Φεβρουαρίου. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία, η περιοχή είχε συνολικά 16 νέα κρούσματα.

Τα αρχεία δεν ανέφεραν με σαφήνεια εάν το ιατρικό προσωπικό διαγνώστηκε με COVID-19. Μέχρι τότε, οι αρχές είχαν ήδη αναπτύξει κιτ ελέγχου.

Αλλά αν ήταν φορείς, αυτό σημαίνει ότι το ιατρικό προσωπικό αντιπροσώπευε το 18,75 τοις εκατό (τρεις διά 16) των συνολικών κρουσμάτων εκείνη την ημέρα.

Στις 7 Φεβρουαρίου, πέντε μέλη ιατρικού προσωπικού είχαν συμπτώματα, αποτελώντας το 23,8 τοις εκατό των συνολικών (21) κρουσμάτων εκείνη την ημέρα.

Το ιατρικό προσωπικό είναι από τα πιο ευάλωτα στη μόλυνση.

Ο Λι Γουενλιάνγκ, ένας από τους οκτώ καταγγέλλοντες που δημοσίευσε πρώτος πληροφορίες σχετικά με μια επιδημία «παρόμοια με SARS» τον Δεκέμβριο του 2019, πέθανε από τον ιό του ΚΚ Κίνας το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ήταν 34 ετών.

Στις 3 Μαρτίου, ο επιβλέπων του Λι, Μέι Τζονγκμίνγκ, πέθανε επίσης από τον ιό, σε ηλικία 57 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Τζινγιτάν.

Πολλοί περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οικογενειακό μέλος κατοίκου της «περιοχής κατοικιών του Γενικού Νοσοκομείου Χουμπέι» —ενός συγκροτήματος κατοικιών για περίπου 1.500 άτομα ιατρικού προσωπικού και τους συγγενείς τους— είπε στο παρελθόν στην κινεζική έκδοση της Epoch Times ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν διαγνωστεί ως φορείς του ιού.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε