Τρίτη, 16 Απρ, 2024
Ένα μέλος προσωπικού επιτηρεί σε ένα σημείο ελέγχου στην συνοριακή πόλη Σουιφενχέ, στην βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της Κίνας. 21 Απριλίου 2020. (STR/AFP via Getty Images)

Εσωτερικά έγγραφα: Βόρεια κινεζική πόλη αποκρύπτει το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού

Σύμφωνα με εσωτερικά κυβερνητικά αρχεία που έλαβε η Epoch Times, αξιωματούχοι στην βόρεια κινεζική πόλη Χαρμπίν ανακοίνωσαν ψευδή αριθμό κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του ιού στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο νοσοκομείο της Χαρμπίν σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς επειδή τα όρια της χωρητικότητάς του ξεπεράστηκαν και επειδή παρουσιάστηκαν συμπτώματα μεταξύ του ιατρικού προσωπικού. Μερικοί εργαζόμενοι παρακολουθούνται για τυχόν συμπτώματα σε κέντρα καραντίνας.

Στις αρχές Απριλίου, οι αρχές στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ ανέφεραν ένα ακόμη κύμα κρουσμάτων σε διάφορες πόλεις, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Χαρμπίν, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Όταν η πρωταρχική εξάπλωση του ιού έγινε επιδημία τον Ιανουάριο, η Χαρμπίν καθόρισε ένα σύνολο 24 νοσοκομείων που ανέλαβαν την φροντίδα ασθενών με τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) κοινώς γνωστού ως νέου κορωνοϊού.

Η Epoch Times έλαβε επίσης ένα εσωτερικό «προειδοποιητικό σημείωμα» το οποίο εκδόθηκε στις 13 Απριλίου από την κυβέρνηση της Χεϊλονγκτζιάνγκ, το οποίο επιβεβαίωνε ότι το ξέσπασμα του ιού στην Χαρμπίν ήταν «μαζικό και εκρηκτικό».

Πραγματικά νούμερα

Η Epoch Times έλαβε από το Ντάογουαϊ, μία από τις 18 περιοχές της Χαρμπίν, ένα φύλλο με στατιστικά δεδομένα το οποίο είχε καταγεγραμμένους τους νέους διαγνωσμένους ασθενείς της περιοχής την 10η Απριλίου. Το φύλλο είχε σε λίστα τα ονόματα 34 ανθρώπων, τους αριθμούς ταυτότητάς τους, τα κινητά τους τηλέφωνα, τα αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων τους και άλλες πληροφορίες.

Όλοι οι ασθενείς που ελέγχθηκαν ήταν στενές επαφές των επιβεβαιωμένων ασθενών, παρόλο που είναι αβέβαιο το εάν ήταν στενές επαφές των ίδιων ασθενών. Όλοι τους καταμετρήθηκαν ως εγχώρια κρούσματα, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν επαφές ανθρώπων που επέστρεψαν στην Κίνα από άλλη χώρα.

Οι αρχές της Χεϊλονγκτζιάνγκ απαιτούν όλοι οι πιθανοί ασθενείς να κάνουν διαγνωστικό τεστ νουκλεϊκού οξέος, τεστ αντισωμάτων αίματος, και αξονική τομογραφία. Έπειτα ένας ειδικός θα επιβεβαιώσει εάν ο ασθενής έχει τον ιό.

Ενώ τα δεδομένα στο φύλλο δείχνουν μόνο τα αποτελέσματα από το τεστ αίματος αντισωμάτων των ασθενών, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν και οι 34 να ονομαστούν «ασθενείς» στις 10 Απριλίου. Από την ομάδα αυτή, οι 20 έλαβαν θεραπεία στο νούμερο 2 νοσοκομείο της Χαρμπίν, ενώ οι υπόλοιποι 14 στάλθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά κέντρα καραντίνας, τα οποία συνήθως ήταν ξενοδοχειακές μονάδες.

Η κυβερνητική πολιτική είναι όλοι οι επιβεβαιωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε καθορισμένα νοσοκομεία στην Κίνα· το γεγονός οι επιβεβαιωμένοι ασθενείς διαμένουν σε κέντρα καραντίνας ίσως υποδηλώνει ότι τα τοπικά νοσοκομεία είναι εντελώς γεμάτα με ασθενείς.

«Το κινεζικό καθεστώς από την πρώτη κιόλας μέρα δεν ανακοίνωσε την πραγματική κατάσταση της εξάπλωσης του ιού, έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο», είπε η αναλύτρια της Κίνας, με έδρα τις ΗΠΑ, Τανγκ Τζινγκ-γιουέν σε συνέντευξη. Όταν τα νοσοκομεία γεμίζουν, «οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα ίσως χρειαστεί να μείνουν σε κέντρα καραντίνας».

Εικόνα της λίστας ασθενών που διέρρευσε από την περιοχή Ντάογουαϊ της πόλης Χαρμπίν της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ της Κίνας στις 10 Απριλίου 2020. (Δόθηκε στην Epoch Times από άτομο με εσωτερική γνώση.)

 

Επίσημα δεδομένα

Για την 10η Απριλίου, η Χαρμπίν ανακοίνωσε μόνο ένα κρούσμα: έναν άντρα 87 ετών με όνομα Τσεν, ο οποίος ζει στην Ντάογουαϊ. Οι αρχές της Χαρμπίν ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για το δεύτερο εγχώριο κρούσμα του δεύτερου κύματος της εξάπλωσης του ιού.

Εν τω μεταξύ, τα εσωτερικά δεδομένα δείχνουν πολύ περισσότερα κρούσματα για εκείνη την ημέρα.

Οι αρχές της Χαρμπίν είπαν επίσης ότι το πρώτο κρούσμα της πόλης για το δεύτερο κύμα εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου, με ασθενή έναν άντρα 54 ετών με επίθετο Γκούο από την Ντάογουαϊ. Βρήκαν επίσης ότι ο Γκούο είχε έρθει σε κοντινή επαφή με 24 ανθρώπους.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι οι κοντινές επαφές του Γκούο ήταν ασυμπτωματικές, ενώ μερικές στενές επαφές του Τσεν αργότερα βρέθηκαν θετικές.

Τα κρατικό μέσο Beijing Daily ανέφερε στις 22 Απριλίου ότι ο Τσεν μετέδωσε τον ιό σε ένα σύνολο 78 ανθρώπων, που ήταν από την Χαρμπίν, από άλλες πόλεις της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, αλλά και σε ένα άτομο από την επαρχία Λιαονίνγκ, και σε δύο από την Εσωτερική Μογγολία. Ήρθαν σε επαφή με τον Τσεν στο «Πρώτο Συνεργαζόμενο Νοσοκομείο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Χαρμπίν» και στο «Νούμερο 2 νοσοκομείο της Χαρμπίν», όπου νοσηλευόταν ο Τσεν.

Οι 78 άνθρωποι είτε νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο είτε ήταν συγγενείς των ασθενών στο νοσοκομείο.

Όμως, κανείς από τους ανακοινωθέντες 78 ασθενείς, ούτε οι στενές επαφές του Τσεν που ανακοίνωσαν οι αρχές ως ασθενείς του ιού δεν ταιριάζει με τους ασθενείς που καταγράφονται στη λίστα που έλαβε η Epoch Times.

Οι 34 ασθενείς που βρέθηκαν στις 10 Απριλίου δεν είναι επαφές του Γκούο ή του Τσεν, έτσι το πώς μολύνθηκαν παραμένει μυστήριο.

Mέλος προσωπικού (Α) παίρνει τη θερμοκρασία ενός κατοίκου προτού εισέλθει σε συνοικία της Μουνταντζιάνγκ της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ της Κίνας στις 20 Απριλίου 2020. (STR/AFP via Getty Images)

 

Σοβαρή κατάσταση

Μεταφέροντας δήλωση από την επιτροπή υγείας της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, η κρατική εφημερίδα Yangtze Daily ανακοίνωσε στις 22 Απριλίου ότι δύο γιατροί και έξι νοσοκόμες διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό στο Νούμερο 2 Νοσοκομείο της Χαρμπίν και νοσηλεύτηκαν σε καθορισμένα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, 216 μέλη ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε κέντρα καραντίνας· ενώ 189 άλλα μέλη στάλθηκαν στο σπίτι τους για να τεθούν σε ατομική καραντίνα. Μόνο 130 άτομα παραμένουν και εργάζονται στο νοσοκομείο.

Το Νούμερο 2 νοσοκομείο της Χαρμπίν ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι δεν θα δεχόταν περισσότερους ασθενείς γιατί «τελευταία υπάρχουν υπερβολικά πολλά κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο μας».

Οι κάτοικοι της Χαρμπίν είπαν στην κινεζική Epoch Times ότι είναι πολύ αγχωμένοι με την διάδοση του ιού.

«Το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Ντάογουαϊ είναι πάρα πολύ υψηλό. Είναι απαίσια… Κάποιες οικιστικές μονάδες, κτίρια και συνοικίες κλειδώθηκαν», είπε ο κ. Λι, ένας κάτοικος της Ντάογουαϊ.

Ο Λι είπε ότι αρχές κλειδώνουν μια οικιστική μονάδα εάν επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα του ιού εντός της. Όταν πολλές μονάδες έχουν κρούσματα, τότε ολόκληρο το κτίριο θα κλειδωθεί. Όταν πολλά κτίρια ενός συγκροτήματος έχουν κρούσματα, τότε ολόκληρη η συνοικία θα κλειδωθεί.

Πιστεύει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνουν οι αρχές.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει την αλήθεια», είπε.

Ένας άλλος κάτοικος της Χαρμπίν, ο κ. Γιου, είπε στην κινεζική Epoch Times ότι άκουσε για κρούσματα στο Τσιτσιχάρ, μία πόλη προς τον βορρά.

Οι αρχές του Τσιτσιχάρ δεν ανακοίνωσαν κάποιο καινούριο κρούσμα τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλα μέσα;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό. Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, πολύ κοινή στο σημερινό περιβάλλον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούμε τις αρχές μας της Αλήθειας και Παράδοσης ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε