Πέμπτη, 25 Απρ, 2024

Η αρπαγή της ιδιωτικής βιομηχανίας από το κινεζικό κράτος χρησιμοποιεί το πρόσχημα «μεικτής ιδιοκτησίας»

Η εκπομπή στην σελίδα της Epoch Times.

Οι Κινέζοι επικεφαλής χρησιμοποιούν μια νέα εκστρατεία για την αρπαγή της ιδιωτικής βιομηχανίας, με το πρόσχημα ενός κυβερνητικού προγράμματος «μεικτής ιδιοκτησίας». Και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κόμμα δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα στην ηγεσία. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να δώσει την «συνεχή, σταθερή υποστήριξή» της στην μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι θα «καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εμβάθυνση της μεταρρύθμισης της μεικτής ιδιοκτησίας, την ενίσχυση της σύγχρονης εταιρικής δομής και την ανάπτυξη υγιών λειτουργικών μηχανισμών προσανατολισμένων στην αγορά».

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι ο ηθοποιός Τζάκι Τσαν θα διατηρήσει το αρχοντικό του των 17,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού η δημοπρασία αποσύρθηκε ξαφνικά την ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δέσμευσή του στις 28 Σεπτεμβρίου. Η Yahoo News ανέφερε από άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση ότι η δημοπρασία αποσύρθηκε από το δικαστήριο λόγω υποτιθέμενης «ένστασης από εξωτερική επιρροή». Οι λεπτομέρειες είναι ακόμα δυσεύρετες.

Και τώρα υπάρχουν αναφορές ότι στην Βόρεια και στη Νότια Κίνα έχουν εντοπιστεί δύο τύποι βουβωνικής πανώλης. Μετά από αναφορές για ένα κρούσμα στην Εσωτερική Μογγολία, επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου στην Γιουνάν. Η τοπική διοίκηση ανακοίνωσε επίπεδο έκτακτης ανάγκης 4, για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανώλης, λίγο μετά την εμφάνισή της. Φαίνεται ότι εντοπίστηκε αφού οι αρχές διενήργησαν έλεγχο για την ασθένεια σε ολόκληρο τον νομό, αφότου τρεις αρουραίοι βρέθηκαν νεκροί σε ένα χωριό.

Αυτά και πολλά άλλα θέματα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή της Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Σχολιάστε