Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Κινέζοι υπέρμαχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπαριστούν μια παράνομη πράξη αγοράς ανθρωπίνων οργάνων σε δραστηριότητα ενημέρωσης στις 19 Απριλίου 2006, Ουάσινγκτον (Jim Watson / AFP / Getty Images)

Η Κίνα συλλέγει βίαια αίμα από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, εγείροντας ανησυχίες για αφαίρεση οργάνων

Όταν η Σεν Φανγκ, μια 70χρονη ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ που ζούσε στη Σαγκάη, αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα σε τέσσερις αστυνομικούς που έφτασαν στο διαμέρισμά της στις 2 Αυγούστου, κάλεσαν έναν κλειδαρά και την διέρρηξαν. Παρά τις διαμαρτυρίες της, οι τέσσερις την ακινητοποίησαν στο έδαφος, άρπαξαν τον καρπό της, και γρατσούνισαν το χέρι της πολλές φορές για να πάρουν λίγο αίμα της.

Το δείγμα αίματος «απαιτείται από το κράτος», της είπαν επανειλημμένα.

«Ο νόμος δεν ισχύει για εσάς», φώναξε ένας αστυνομικός, ενώ κάλυψε τον αριθμό του. «Θα σας εξαλείψουμε όλους!»

Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες άνθρωποι που κάνουν την πνευματική άσκηση Φάλουν Γκονγκ αντιμετώπισαν παρόμοιες δοκιμασίες σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με άρθρα του Minghui.org, ενός ιστοτόπου συλλογής πληροφοριών που εδρεύει στις ΗΠΑ και καταγράφει την δίωξη του κινεζικού καθεστώτος εναντίον του Φάλουν Γκονγκ. Κάποιοι, όπως η Σεν, είχαν «επίσκεψη» από την αστυνομία, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν δια της βίας στο αστυνομικό τμήμα για να τους πάρουν αίμα χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Ακριβώς στην απέναντι όχθη του ποταμού που περνά από την γειτονιά της Σεν, στην πολυπληθή περιοχή Πουντόνγκ, η αστυνομία συνέλεξε επίσης δια της βίας, δείγματα αίματος από περισσότερους από 10 ασκούμενους, μαζί με τα δακτυλικά αποτυπώματά τους, μια καταγραφή της φωνής τους και ένα δείγμα του γραφικού χαρακτήρα τους. Εάν αρνούνταν να συνεργαστούν, η αστυνομία τους είπε ότι θα συλλαμβάνονταν, σύμφωνα με άρθρο του Minghui τον Αύγουστο.

Το Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση με ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στην αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα, έχει γίνει στόχος βίαιης καταστολής στην Κίνα από το 1999. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεταχτεί σε στρατόπεδα εργασίας , κέντρα κράτησης, εγκαταστάσεις «επανεκπαίδευσης» και ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπου βασανίζονται ώστε να εξαναγκαστούν να απαρνηθούν την πίστη τους, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα (Falun Dafa Information Center).

Οι πρόσφατες εξετάσεις αίματος εγείρουν ιδιαίτερη ανησυχία στο πλαίσιο των όλο και περισσότερων ενοχοποιητικών στοιχείων που δείχνουν πως το κινεζικό καθεστώς εμπορεύεται τους κρατουμένους συνείδησης αφαιρώντας βίαια τα όργανά τους και τα πουλώντας για χειρουργικές επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων.

Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο εθελοντών στο Λονδίνο αποφάσισε «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία» ότι άνθρωποι που κάνουν Φάλουν Γκονγκ και βρίσκονται στην φυλακή, ήταν η κύρια πηγή για την τεράστια κερδοσκοπική βιομηχανία αφαίρεσης οργάνων της Κίνας. Αφού εξέδωσε την τελική του απόφαση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η τρομερή πρακτική συνεχίστηκε αμείωτη. Τέτοιες πράξεις, όπως είπε, αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες, θα συγκριθούν αναπόφευκτα με τις χειρότερες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε διώξεις του 20ού αιώνα», δήλωσε το δικαστήριο στην απόφαση του Μαρτίου.

Γιατροί μεταφέρουν ζωντανά όργανα για μεταμόσχευση σε νοσοκομείο στην επαρχία Χενάν της Κίνας, στις 16 Αυγούστου 2012. (Στιγμιότυπο οθόνης μέσω sohu.com)

 

«Αναμφίβολα παράνομο»

Ο Τσεν Τζιενγκάνγκ, ένας Κινέζος δικηγόρος και επισκέπτης συνεργάτης στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Washington College of Law, δήλωσε ότι η συλλογή αίματος από την αστυνομία δεν φαίνεται να αποτελεί συνηθισμένο έλεγχο υγείας, αλλά μάλλον «συλλογή βιολογικών δειγμάτων ανθρώπων».

«Όταν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διώκει ανθρώπους, δεν χρειάζεται στήριξη στον νόμο», είπε στην Epoch Times, προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων και «ακραία ταπείνωση του χαρακτήρα κάποιου».

«Θέλουν να σε ελέγχουν, να δημιουργήσουν ψυχολογικό τρόμο».

Ο Λι Σιουντόνγκ, ορθοπεδικός χειρουργός και επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δήλωσε ότι η συλλογή αίματος «σαφώς δεν είναι φυσιολογική» και πιθανότατα προορίζεται για τον εντοπισμό συμβατών οργάνων στο μέλλον.

«Δεν είναι εκεί για να διασφαλίσουν την προσωπική τους υγεία», είπε.

Ο Πανγκ Γιονγκφένγκ, πρώην δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την επαρχία Χεμπέι, ο οποίος στο παρελθόν προκάλεσε την οργή των αρχών επειδή υπερασπίστηκε ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ στα κινεζικά δικαστήρια, δήλωσε ότι οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν «αναμφίβολα παράνομες».

Εάν πράγματι συλλέγουν δείγματα αίματος για τροφοδότηση μιας τράπεζας δεδομένων οργάνων, η αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για εκ προθέσεως ζημία και εκούσια ανθρωποκτονία, δήλωσε ο Πανγκ, ο οποίος έχει δραπετεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ λαμβάνουν μέρος σε μια δραστηριότητα που ενημερώνει για την 20ή επέτειο της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στον Δυτικό Κήπο του Καπιτωλίου, 18 Ιουλίου 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Άλλες πρόσφατες περιπτώσεις

Τα άρθρα του Minghui δείχνουν ότι η καταναγκαστική δειγματοληψία έχει συμβεί πρόσφατα σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, σε βόρειες πόλεις του Πεκίνου και στην Τιεντζίν, στην Εσωτερική Μογγολία, στις βορειοανατολικές επαρχίες Τζιλίν και Λιαονίνγκ και στην Χενάν στα ανατολικά-κεντρικά της χώρας.

Η Ντονγκ Σιουετζίνγκ, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ στην Τιεντζίν, είπε στον Minghui ότι η αστυνομία εισέβαλε ξαφνικά στο σπίτι της τον Μάρτιο, καθώς αυτή έκανε δουλειές του σπιτιού, και η αστυνομία έκλεψε βιβλία του Φάλουν Γκονγκ και άλλο υλικό που μιλούσε για την άσκηση. Η αστυνομία την πήρε στο τοπικό τμήμα και την έδεσε με χειροπέδες σε μια καρέκλα. Αργότερα, την κλείδωσαν σε ένα μεταλλικό κλουβί για ώρες και στη συνέχεια πήραν δια της βίας δείγμα αίματος, πριν την απελευθερώσουν με εγγύηση τα μεσάνυχτα. Τέθηκε υπό επίβλεψη στο σπίτι της και πρέπει να αναφέρει στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Η Τσενγκ Σουτσίν, από την πόλη Τζένγκτζοου στην επαρχία Χενάν, συνελήφθη από αστυνομικούς που θέλησαν να εισέλθουν από την κύρια και δευτερεύουσα είσοδο του σπιτιού της τον Μάιο. Ανακρίθηκε και της πήραν δείγμα αίματος. Η αστυνομία τής έδειξε βίντεο από κάμερα παρακολούθησης που έδειχνε την ίδια να αναρτά ένα αυτοκόλλητο σε τοίχο με τις λέξεις «Το Φάλουν Ντάφα είναι καλό», τον Απρίλιο.

Στις 22 Ιουλίου, η αστυνομία στην πόλη Γκαομί, Σαντόνγκ συνέλαβε 46 τοπικούς ασκούμενους σε μια επιχείρηση που κινητοποίησε περισσότερους από 400 αστυνομικούς. Πήραν δείγμα αίματος από όλους.

Η Γουάνγκ Τζιουέν, ασκούμενος στην πόλη Τσανγκσά, Χουνάν, συνελήφθη κατά την διάρκεια ταξιδιού στην πόλη Τσονγκτσίνγκ τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τον ιστότοπο Minghui. Αφού η αστυνομία απέτυχε να συλλέξει δείγμα αίματος σε τοπικό αστυνομικό τμήμα λόγω τεχνικών ζητημάτων, στάλθηκε στο αστυνομικό γραφείο της κομητείας Γιοουγιάνγκ, όπου ένας αστυνομικός με όνομα Τζανγκ Τάο πήρε δείγμα του αίματός της.

«Είμαι ήδη στην μαύρη λίστα του Minghui», της είπε o Τζανγκ, αναφερόμενος σε μια λίστα που περιέχει ονόματα αστυνομικών που διαπράττουν την εκστρατεία δίωξης στην Κίνα. Ο αστυνομικός δήλωσε ότι «απλά δεν φοβόταν [για τον εαυτό του]» και είπε: «Θα βγάλω τα όργανά σου».

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε