Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Αστυνομικοί της παραστρατιωτικής αστυνομίας παρελαύνουν δίπλα στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, στις 22 Μαΐου 2020 (Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images)

Το έγκλημα της βίαιης αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα δεν λαμβάνει την προσοχή που θα έπρεπε, αναφέρει ειδικός

Το ιστορικό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ), των φρικτών καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ίδιων των πολιτών του, πρέπει συνεχώς να εκτίθεται, ειδικά η βίαιη αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης, αναφέρει ο Λίβαϊ Μπράουντι, συντονιστής του Κέντρου Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα (Falun Dafa Information Center).

Σε μια εις βάθος συνέντευξη με τον Μάϊκλ Χάρισον, εκδότη του περιοδικού Talkers, ο Μπράουντι περιγράφει τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, και τις αφαιρέσεις οργάνων που ασκούμενοι της πνευματικής άσκησης αντιμετωπίζουν στην χώρα της Κίνας. Αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση για αυτές τις κτηνωδίες.

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό και ως Φάλουν Γκονγκ, είναι μια μέθοδος πέντε διαλογιστικών ασκήσεων καθώς και πνευματικών διδασκαλιών, βασισμένων στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα. Η εξάσκηση έχει διωχθεί σκληρά τις τελευταίες δύο δεκαετίες από το κινέζικο καθεστώς.

Το σύστημα μεταμοσχεύσεων της Κίνας έχει ελεγχθεί σε βάθος τα τελευταία χρόνια, με ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο να καταλήγει τον Ιούνιο του 2019, πως «χωρίς κάποια λογική αμφιβολία», το ΚΚ Κίνας στοχεύει κρατούμενους συνείδησης για τα όργανά τους. Η κύρια πηγή οργάνων ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.

«Με ένα τέτοιο έγκλημα επιπέδου βίαιης αφαίρεσης οργάνων, θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδο ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να σταματήσει – παρ’ όλα αυτά δεν είναι», είπε ο Μπράουντι στην διαδικτυακή ραδιοφωνική μετάδοση, στις 18 Αυγούστου.

Σε μια έρευνα 160 σελίδων που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, το δικαστήριο διαπίστωσε πως «δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η αφαίρεσης οργάνων έχει σταματήσει», δήλωσε επίσης, πως η έλλειψη διεθνούς επίβλεψης επέτρεψε «σε πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν φριχτά και μάταια».

Μεγάλος αριθμός ασκούμενων κρατούνται σε κέντρα κράτησης και υποβάλλονται σε έλεγχο για τον τύπο ιστού των οργάνων τους. Όταν κάποιος πληρώνει για ένα όργανο, ο κρατούμενος δολοφονείται, αναφέρει ο Μπράουντι.

«Αφαιρούν το όργανο και κάνουν την μεταμόσχευση», είπε,  προσθέτοντας πως η παράνομη κρατική βιομηχανία μοσχευμάτων παράγει δισεκατομμύρια δολάρια.

Καθώς ο ιός του ΚΚ Κίνας (κοινώς γνωστός ως νέος κορωνοϊός), έπληττε την Κίνα το πρώτο εξάμηνο του έτους, για την βιομηχανία μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας ήταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, χωρίς «προφανείς καθυστερήσεις χρόνου αναμονής για κάποιο όργανο», σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού Οργανισμού για την Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong). Μια νοσοκόμα στην περιοχή της Γκουανγκσί είπε στους ερευνητές ότι παρά τους φόβους μόλυνσης εν μέσω πανδημίας, «εάν υπάρχει μια χειρουργική επέμβαση θα την κάνουν».

Ο Μπράουντι ανέφερε πως η εκστρατεία δίωξης του ΚΚ Κίνας ενάντια στην άσκηση, ξεκίνησε μετά από φόβους ορισμένων ηγετών του Κόμματος, για το γεγονός πως υπήρχαν περισσότεροι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ από μέλη του ΚΚ Κίνας. Το 1999, την χρονιά που ξεκίνησε η δίωξη στην Κίνα, υπήρχαν 100 εκατομμύρια που έκαναν την άσκηση – 40 εκατομμύρια περισσότεροι από τα μέλη του Κόμματος εκείνη την εποχή.

«Αυτό που εκτυλίχτηκε κατά την διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών ήταν μια συστηματική δίωξη που χαρακτηρίστηκε από συνεχείς κρατήσεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια και πολλούς θανάτους», αναφέρει. «Συντηρητικές εκτιμήσεις λένε πως… πολλά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φυλακιστεί κατά την διάρκεια αυτής της εκστρατείας, ενώ ταυτόχρονα άλλους τους ρίχνουν σε κάποιο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας ή σε οποιοδήποτε είδος παρόμοιας εγκατάστασης».

Τα νέα της βίαιης αφαίρεσης οργάνων εντός Κίνας δεν είναι ευρέως γνωστά στους Κινέζους πολίτες, λόγω της αποτελεσματικότητας [στην λογοκρισία] των κρατικών ΜΜΕ, αναφέρει ο Μπράουντι. Το ΚΚ Κίνας επίσης ελέγχει τις πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες του, μέσω του διαδικτυακού αποκλεισμού, γνωστού και ως Great Firewall.

Σημείωση του συντάκτη: Μπορείτε να ακούσετε την πλήρη συνέντευξη του Μπράουντι εδώ.

Ακολουθήστε τον Bowen στο Twitter: @BowenXiao_

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε