Πέμπτη, 25 Απρ, 2024

Η ταινία «Μουλάν» και η Disney επικρίνονται επειδή ευχαρίστησαν αρχές που εμπλέκονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μουσουλμάνων

Η Disney αντιμετωπίζει έντονη κριτική και η φράση «όχι στην Μουλάν» έχει γίνει τάση στο Twitter αφότου έγινε γνωστό ότι γυρίστηκε στην Σιντζιάνγκ. Αυτό έρχεται αφού η Disney ευχαρίστησε αρκετά κινεζικά κυβερνητικά παρακλάδια που συμμετείχαν στην δίωξη των μουσουλμάνων Ουιγούρων στους τίτλους τέλους της ταινίας δράσης «Μουλάν». Αυτό περιλαμβάνει ένα ευχαριστώ στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας Τουρπάν στην Σιντζιάνγκ. Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του δήμου Τουρπάν συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στον «Κατάλογο Οντοτήτων» των ΗΠΑ που συμμετέχουν σε κακοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, για να αποκτήσουμε βαθύτερες γνώσεις για τους αγώνες εξουσίας στην κινεζική ηγεσία, καθώς και για τον τρόπο σκέψης στον χώρο των κορυφαίων επικεφαλής της, είχαμε την ευχαρίστηση να μιλήσουμε με την Κέυ Ρούμπατσεκ της Swoop Films για το νέο της βιβλίο, «Who Are China’s Walking Dead;» [Ποιοί είναι οι ζωντανοί-νεκροί της Κίνας;] Περιλαμβάνει προσωπικά δοκίμια που βασίζονται σε αποκλειστικές και σπάνιες συνεντεύξεις πρώην Κινέζων αξιωματούχων, και εξηγεί γιατί αναφέρονται στον εαυτό τους ως «ζωντανοί νεκροί».

Αλλάζοντας θέμα, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε επίσης να χρησιμοποιεί το Blockchain για να λειτουργήσει μέρος του συστήματος κοινωνικής πίστωσης. Το Blockchain είναι ένα από τα κύρια συστήματα στην καρδιά του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin και επιτρέπει έναν τύπο τοπικού δικτύου που μπορεί να υπάρχει μεταξύ συσκευών. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα για την επέκταση των βάσεων δεδομένων της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν πληροφορίες πολιτών, ώστε να παρακολουθούνται μέσω διαδικτύου σε διάφορες επαρχίες στην Κίνα, με συνέπεια οι άνθρωποι να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα «προφίλ πολίτη» τους όταν ταξιδεύουν σε διαφορετική επαρχία.

Αυτά τα θέματα και πολλά άλλα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή της Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με αυτόματους ελληνικούς υπότιτλους, επιλέγοντας τα δύο εικονίδια κάτω δεξιά.

Σχολιάστε