Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ένα αεροσκάφος της Ryanair προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, Δουβλίνο, Ιρλανδία. (Paul Faith/AFP via Getty Images)

Η Ryanair έχασε €185 εκατομμύρια στο 1ο τρίμηνο, φοβάται δεύτερο κύμα το φθινόπωρο

Από την Sharon Hsu.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα το Δουβλίνο, Ryanair Holdings Plc, σημείωσε απώλεια €185 εκατομμυρίων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του οικονομικού έτους, καθώς το 99% των πτήσεων ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, λόγω της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ, ανακοίνωσε η εταιρεία την Δευτέρα.

Ενώ ο αριθμός των πτήσεων επιστρέφει σταδιακά στο κανονικό πρόγραμμα, ο μεγαλύτερος φόβος είναι ένα δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο, ανέφερε η ομάδα.

Πάνω από το 99 τοις εκατό του στόλου έμεινε στο έδαφος από τα μέσα Μαρτίου έως τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων μέτρων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε από 42 εκατομμύρια σε μόλις μισό εκατομμύριο.

Το τελευταίο τρίμηνο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της Ryanair μέχρι σήμερα στα 35 χρόνια λειτουργίας της. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα ακαθάριστα έσοδα μειώθηκαν κατά 95% στα €125 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη έπεσαν από €243 εκατομμύρια σε €185 εκατομμύρια.

Επιπλέον, καθώς οι υπηρεσίες εν ώρα πτήσης παραμένουν περιορισμένες μόνο σε καφέ και τσάι, το βοηθητικό εισόδημα για ολόκληρο το έτος αναμένεται να είναι μέτριο.

Ο όμιλος αναμένει ότι το 40% των κανονικών προγραμματισμένων πτήσεων θα συνεχιστεί τον Ιούλιο, αυξάνοντάς το σε 60% τον Αύγουστο και σε 70% τον Σεπτέμβριο. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η κυκλοφορία προβλέπεται να μειωθεί κατά 60%, σε μόλις 60 εκατομμύρια επιβάτες, αλλά ακόμη και αυτός είναι ένας «φιλόδοξος στόχος».

«Αυτή η κίνηση επιβατών θα υπάρξει μόνο στις εταιρείες φθηνότερων αεροπορικών εισιτηρίων και είμαι πεπεισμένος ότι ο τρόπος με τον οποίο η αεροπορική κίνηση της Ευρώπης θα αυξηθεί πάλι, είναι με χαμηλότερους ναύλους και κίνητρα στις τιμές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο΄Λήρυ σε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Ο ισολογισμός της εταιρείας παραμένει «ισχυρός». Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος είναι ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, δήλωσε σε αναλυτές ο οικονομικός διευθυντής Νηλ Σόραχαν.

Η Ryanair έχει εφαρμόσει εκτεταμένα μέτρα προσωπικής προστασίας από τον ιό, και έχει κάνει υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου μήνες πριν από τις κυβερνητικές εντολές.

Οι αεροπορικές μεταφορές συγκαταλέγονται στις περισσότερο ζημιωμένες βιομηχανίες από τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα) (κοινώς γνωστός ως νέος κορωνοϊός). Η πανδημία έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο μερικών αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των Flybe, Germanwings, Level και Sun Express.

Σύμφωνα με τον όμιλο, τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη θα παραμείνουν σε ύφεση για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε