Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ένας εργάτης ψεκάζει με απολυμαντικό, καθώς γίνεται απολύμανση στο μουσείο του μεσαιωνικού κάστρου Maschio Angioino, στη Νάπολη, Ιταλία, στις 10 Μαρτίου 2020. (Alessandro Pone/LaPresse via AP)

Ιταλός επικεφαλής ιατρός πεθαίνει μέρες αφότου μολύνθηκε από τον κορωνοϊό

Ο επικεφαλής του ιατρικού συνδέσμου στην επαρχία Βαρέζε της βόρειας Ιταλίας πέθανε αφότου βρισκόταν υπό νοσοκομειακή ιατρική περίθαλψη λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης της Ιταλίας ANSA.

Ο Roberto Stella, 67 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε μία εξωτερική ιατρική κλινική στο Μπούστο Αρσίζιο, βορειοδυτικά του Μιλάνου, όταν εκείνος και ένας συνεργάτης του μολύνθηκαν και οι δύο από τον ιό το σαββατοκύριακο. Πέθανε το απόγευμα της 10ης Μαρτίου σε ένα νοσοκομείο στο Κόμο, Λομβαρδία, το οποίο έχει γίνει το επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού στην Ιταλία. Η κατάσταση της υγείας του συνεργάτη του Stella δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή.

Ο Stella ήταν πρόεδρος της Τάξης των Ιατρών και Οδοντιάτρων της επαρχίας Βαρέζε, μία θέση που κράτησε για πολλές θητείες. ήταν επίσης πολύ ενεργός στις επιστημονικές κοινότητες που συνδέονται με το ρόλο όσων εξασκούν πρακτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο σύμφωνο με τη Varese News.

Η Εθνική Ομοσπονδία των Ιατρών και Γενικών Ασκουμένων της Ιταλίας επιβεβαίωσε το θάνατο του Stella σε δήλωση της, λέγοντας πως είναι μία «τεράστια απώλεια».

«Ο θάνατος του Roberto Stella είναι μία τεράστια απώλεια για την ευρύτερη ιατρική και πέρα από αυτήν», είπε ο Silvestro Scotti. «Εκπροσωπούσε την ικανότητα της αφοσίωσης και της αυτοθυσίας των οικογενειακών γιατρών. Και ο θάνατος του αντιπροσωπεύει τη φωνή όλων των συνεργατών του που ακόμη και σήμερα δεν είναι εφοδιασμένοι με προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό. Είναι η δραματική μαρτυρία ότι, σε μία τέτοια επείγουσα κατάσταση όπως αυτή που περνάμε σήμερα, είμαστε ένα ζωτικό κομμάτι του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να δείχνουν την αδιαφορία τους».

«Η Εθνική και Λομβαρδιανή Υπηρεσία Υγείας, η ιατρική του έθνους και της Βαρέζε έχασαν έναν σχολαστικό καθοδηγητή, έναν παθιασμένο, ευφυή και ακούραστο εργάτη. Οι ασθενείς του έχασαν έναν φίλο και έναν άνθρωπο ικανό να θεραπεύει και να φροντίζει τους άλλους δίχως όρια», είπε σε δήλωση της η Τάξη των Ιατρών – Χειρουργών και Οδοντιάτρων της επαρχίας Βαρέζε.

Από τις 11 Μαρτίου, 827 Ιταλοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ενώ τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξήθηκαν περισσότερο από 20 τοις εκατό στα 12.462 κάνοντας την Ιταλία την πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο εκτός της κυρίως Κίνας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αναπληρώτρια υπουργός της οικονομίας, Laura Casteli, ανακοίνωσε ότι οι ενυπόθηκες πληρωμές, οι λογαριασμοί και οι φόροι θα ανασταλλούν προσωρινά σε όλη τη χώρα ως κομμάτι των μέτρων τις κυβέρνησης να ελαφρύνει την οικονομική επίδραση της εξάπλωσης του ιού, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς να μην μπορούν να εργαστούν, ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν εξαναγκαστεί να κλείσουν.

Η Castelli επιβεβαίωσε σε συνέντευξη της στο Radio Anch’io ότι «άτομα και νοικοκυριά», θα μπορούν προσωρινά να παγώσουν τις υπόθηκες πληρωμές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, οποιουδήποτε το εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, έχει προσωρινά σταματήσει να εργάζεται ή έχουν μειωθεί οι ώρες που εργάζεται, για τουλάχιστον 30 μέρες μπορεί να αιτηθεί την αναβολή των υπόθηκων δόσεών του, με τη μέγιστη περίοδο να είναι μέχρι και 18 μήνες. Εξαρτάται από την τράπεζα να αποφασίσει εάν πληρούν τις προϋποθέσεις ή όχι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε