Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Όταν ψήνετε τα ντοματίνια στο φούρνο, αποκτούν μια γλυκιά, σχεδόν καραμελωμένη γεύση. Μαζί με την φρέσκια ρικότα είναι ένα τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό. (Φωτογραφία: Giulia Scarpaleggia)

Κροστίνι με ρικότα και ψητή ντομάτα, ένα τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό

Ρικότα και ψητά ντοματίνια, ένα τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό.

Της Giulia Scarpaleggia

Όταν ψήνετε τα ντοματίνια στο φούρνο, αποκτούν μια γλυκιά, σχεδόν καραμελωμένη γεύση. Απλώστε τη ρικότα πάνω σε ελαφρός ψημένο χωριάτικο ψωμί και γεμίστε το με τις ψητές ντομάτες. Είναι ένα ορεκτικό που απολαμβάνετε στον κήπο μαζί με ένα κρύο μπουκάλι λευκό κρασί.

Τα ψητά ντοματίνια μπορούν επίσης να παρασκευαστούν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, καλυμμένα με ελαιόλαδο.

Τα ίδια συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ντρέσινγκ σε ένα μπολ με λινγκουίνι.

Για 4 άτομα

Για τις ψητές ντομάτες

1 κιλό ντοματίνια
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Για το κροστίνι

1 φλιτζάνι ρικότα
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φέτες ψωμί χωριάτικο

Προετοιμασία για τις ντομάτες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς °C.

Πλύνετε τις ντομάτες, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αποξηραμένη ρίγανη. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Βάλτε έπειτα τις ντομάτες μαζί με τη σάλτσα τους, σε ένα βάζο ή άλλο αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Προετοιμασία για την ρικότα

Ανακατέψτε τη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι μέχρι να μαλακώσει.

Ψήστε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού, απλώστε πάνω τους την ρικότα και γεμίστε τες με τις ψητές ντομάτες, (να τις ζεστάνετε λίγο εάν τις χρησιμοποιήσετε από το ψυγείο) σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για σπιτική ρικότα

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε