Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024

Οι ΗΠΑ χτίζουν νέο «ΝΑΤΟ» κατά του ΚΚΚ. Καταστροφές σιτηρών στην Κίνα εγείρουν ανησυχίες επισιτιστικής κρίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έθεσε νέους περιορισμούς στην ικανότητα των Κινέζων διπλωματών να κυκλοφορούν ελεύθερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως απάντηση σε παρόμοιες τακτικές για τους διπλωμάτες των ΗΠΑ από το κινεζικό καθεστώς.

Οι διπλωμάτες θα χρειάζονται πλέον άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, εάν θέλουν να επισκεφθούν πανεπιστημιουπόλεις στο έδαφος των ΗΠΑ ή να συναντηθούν με αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα χρειάζονται επίσης έγκριση για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων εκτός των κινεζικών πρεσβειών και προξενικών αρχών, εάν οι εκδηλώσεις έχουν περισσότερους από 50 συμμετέχοντες.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, δύο επιπλέον ζητήματα εγείρουν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια. Στην Σαντόνγκ, ένας τύπος ασθένειας σίτου που προκαλείται από μύκητες έχει καταστρέψει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών σίτου και η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται. Μέχρι στιγμής έχει επηρεάσει περίπου 123 χώρες και ορισμένες γεωργικές περιοχές αναφέρουν απώλειες καλλιεργειών μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό. Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι μια σοβαρή ασθένεια σίτου στην Σαντόνγκ θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια.

Αυτά τα θέματα και πολλά άλλα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Σχολιάστε