Σάββατο, 20 Απρ, 2024

Ο αγώνας επιβίωσης των κατοίκων της Γουχάν

Μέρος 2ο.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι Youtube της Epoch Times.

Όταν το κινεζικό καθεστώς ωθεί τους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά, συνεχίζει να καυχιέται ότι είναι σε θέση να περιορίσει τον ιό. Ωστόσο, οι άνθρωποι στην Γουχάν κατανοούν την αληθινή φύση των ψεμάτων του καθεστώτος, ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν την καταστροφή.

Η κατάσταση στην Γουχάν είναι τόσο απελπιστική που ένας κάτοικος είπε ότι θα προτιμούσε το Κ.Κ.Κ. να συνεχίσει να ψεύδεται για «μηδέν νέα κρούσματα» και να ανοίξει την πόλη, παρά να κρατάει τους ανθρώπους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι κάτοικοι της Γουχάν αγωνίζονται εδώ και μήνες, αδυνατώντας να βγάλουν ένα εισόδημα, και βασίζονται σε σπάνιες δωρεές.

Αυτό είναι το 2ο μέρος της συνέντευξης – Η Επιδημία Επανέρχεται

Δημοσιογράφος: Παρ’ όλα τα νέα κρούσματα που βλέπουμε ή την εξάπλωση του ιού, δεν υπάρχουν δημόσιες αναφορές. Τι σκέφτεστε γι’ αυτό;

κ. Γκάο: Προτιμούμε να μην υπάρχουν δημόσιες αναφορές ώστε η απομόνωση να σταματήσει νωρίτερα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά αφόρητη. Κύριο μέλημά μας είναι να ανακτήσουμε την ελευθερία μας το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Προτιμούμε λοιπόν να συνεχίσουν να ψεύδονται αναφέροντας μηδέν νέα κρούσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταργήσουν την απομόνωση νωρίτερα. Χωρίς τα ψέματα, η Γουχάν θα συνεχίσει την απομόνωση. Δεν έχουμε τίποτα να φάμε, ούτε δουλειά, αλλά πρέπει να επιβιώσουμε. Να κολλήσουμε τον ιό ή να επιβιώσουμε, ποιο είναι πιο σημαντικό; Η επιβίωση είναι πιο σημαντική.

Δημοσιογράφος: Αλλά η άρση του κατ’ οίκον περιορισμού θα προκαλέσει περισσότερα κρούσματα. Είναι επίσης αφόρητο.

κ. Γκάο: Είτε πεθαίνουμε από τον ιό, είτε από την πείνα. Θα πεθάνουμε από πείνα, αν συνεχίσουμε να είμαστε φυλακισμένοι στο σπίτι. Θα πεθάνουμε από τον ιό αν βγούμε έξω. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πεθάνουμε. Θα προτιμούσα να πεθάνω από τον ιό. Δεν θέλω να πεθάνω από την πείνα. Πρέπει να προσπαθήσω να βγάλω τα προς το ζην.

Δεν έχουμε κυβέρνηση. Το καθεστώς δεν μας δίνει χρήματα για βασικές δαπάνες. Δεν έχουμε άλλες αποταμιεύσεις. Δεν έχουμε μετρητά. Υπάρχουν ακόμα λογαριασμοί και δάνεια για πληρωμή. Πολλοί άνθρωποι έχουν δάνεια, αλλά δεν έχουν χρήματα.

Για περισσότερο από δύο μήνες, δεν υπάρχει βοήθεια από το καθεστώς, πώς να επιβιώσουμε; Τα μηνιαία μας εισοδήματα [πριν την απομόνωση] επαρκούσαν μόνο για τις ελάχιστες ανάγκες. Για δύο μήνες, δεν έχουμε εισοδήματα. Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι;

Ειδικά για τους ανθρώπους στην Γουχάν, λέγεται ότι υπάρχουν δωρεές από ολόκληρο το έθνος, που παρέχονται σε εμάς. Όχι, δεν παίρνουμε τίποτα! Δωρεά φρούτων; Όχι! Δωρεά λαχανικών; Όχι. Δωρεά λαδιού, ρυζιού; Όχι! Μηδέν!

Αλλά έχουμε λογαριασμούς να πληρώσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγοράσουμε προϊόντα με αυξημένη τιμή, ρύζι και λάδι. Πρέπει να τα αγοράσουμε για να φάμε κάτι. Πού είναι τα χρήματα; Δεν υπάρχουν. Αυτό είναι θάνατος. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε κόκκο ρυζιού. Επομένως, θα προτιμούσα να συνεχίσει το καθεστώς να κάνει ψευδείς δηλώσεις περί μηδενικών κρουσμάτων. Όσο νωρίτερα σταματήσουν την απομόνωση, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάποια χρήματα. Είναι καλύτερο από το να πεθάνεις της πείνας.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν ειδήσεις για πολλούς ανθρώπους που πέθαναν από την πείνα στο σπίτι τους.

κ. Γκάο: Όχι πολλές [ειδήσεις], δεν υπάρχει καμία αναφορά στα ΜΜΕ γι’ αυτό τώρα. Όχι πολλές, αλλά αυτό συνέβη.

Στην κοινότητά μου, ανακοινώθηκε ότι θα πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ελέγχουν τις θερμοκρασίες των ανθρώπων κάθε μέρα. Οι άνθρωποι από το προσωπικό της κοινότητας ήρθαν τρεις φορές μέχρι τώρα. Δεν έλεγξαν την θερμοκρασία μου. Την πρώτη φορά ήρθαν για να παραγγείλουν λαχανικά για εμάς, αλλά έπρεπε να πληρώσουμε. Η δεύτερη φορά ήταν για να παραδώσουν ρύζι. Αλλά είχα πέσει για ύπνο, ήταν μετά τις 9 μμ. Κοιμόμουν και δεν πήρα το ρύζι. Έχουν περάσει 59 ημέρες από την απομόνωση, και μόνο μία φορά έφαγα ένα ψάρι που έδωσε το καθεστώς. Την τρίτη φορά ήρθαν να ρωτήσουν αν είχα εγγραφεί για τον κώδικα υγείας. Αυτό βασικά συμβαίνει στην κοινότητά μου.

Παρακολουθήστε το 1ο μέρος της συνέντευξης εδώ:

https://www.theepochtimes.com/wuhan-struggling-alone-part-1_3295037.html

Σχολιάστε