Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Το λογότυπο του ελβετικού ομίλου logistics Kuehne+Nagel στα κεντρικά γραφεία του στο Schindellegi της Ελβετίας, στις 17 Οκτωβρίου 2018. (Arnd Wiegmann/Reuters)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kuehne+Nagel βλέπει περίπου 20.000 απολύσεις, πολλές πιθανότατα στις ΗΠΑ

ΖΥΡΙΧΗ — Ο μεταφορέας εμπορευμάτων Kuehne+Nagel ενδέχεται να καταργήσει περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους των αποθηκών να πλήττονται περισσότερο, καθώς η οικονομική κρίση που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ χτυπά τη ναυτιλία, δήλωσε ο μέτοχος πλειοψηφίας Κλάους-Μίκαελ Κούνε σε συνέντευξή του.

Ο Kuehne+Nagel, που απασχολεί 83.000 άτομα, πιθανότατα θα μειώσει τις θέσεις εργασίας σε περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που σε αντίθεση με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ένα σύστημα βραχυπρόθεσμης εργασίας για να αποτρέψουν μαζικές απολύσεις, είπε στην Die Welt της Γερμανίας σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Βλέπει την παγκοσμιοποίηση να επιβραδύνεται, με τάση προς την περιφερειοποίηση.
«Ο όμιλος θα μπορούσε να έχει 20-25 τοις εκατό λιγότερους εργαζόμενους από ό,τι πριν από την κρίση», είπε. «Θα βγούμε από την κρίση μικρότεροι».

Το αποτέλεσμα του 2020 θα είναι σίγουρα χειρότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, δήλωσε ο Κούνε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση και πόσο βαθιά θα είναι. Η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει το μέρισμά της.

Ο Klaus Michael Kuehne, Διευθύνων Σύμβουλος της Kuehne+Nagel logistics παρευρίσκεται στον αγώνα της Bundesliga μεταξύ Hamburger SV και Borussia Dortmund στο Volksparkstadionin του Αμβούργου, Γερμανία, 20 Νοεμβρίου 2015. (Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

 

«Οι στιγμές της αλήθειας έρχονται την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου», είπε.

«Ο όγκος των μεταφορών μειώθηκε σημαντικά. Το αποφασιστικό ερώτημα είναι, θα ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομία μια σταδιακή ανάκαμψη τον Ιούνιο;»

«Περιμένω ότι η οικονομική παραγωγή θα είναι χαμηλότερη για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Κούνε στην εφημερίδα.

Προσωπικό της Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε