Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. (Drew Angerer/Getty Images)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ θετικοί στον COVID-19

Epoch Newsroom

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ βγήκαν θετικοί στην COVID-19, όπως οι δυο τους ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Απόψε, η @FLOTUS (Μελάνια Τραμπ), και εγώ βγήκαμε θετικοί στην COVID-19. Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαδικασία καραντίνας και θεραπείας. Θα το περάσουμε μαζί όλο αυτό!», ανακοίνωσε ο 74χρονος πρόεδρος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αργότερα, η πρώτη κυρία ανακοίνωσε στο Twitter: «Όπως έχουν κάνει πολλοί Αμερικανοί φέτος, [ο πρόεδρος] και εγώ, θα μείνουμε σε καραντίνα στο σπίτι αφότου βγήκαμε θετικοί στην COVID-19.»

«Αισθανόμαστε καλά και έχουμε αναβάλει όλες τις επερχόμενες υποχρεώσεις. Βεβαιωθείτε ότι μένετε ασφαλείς, και θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί.»

Ο γιατρός του προέδρου Τραμπ, Σον Π. Κόνλεϊ, δήλωσε πως, «Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία είναι και οι δύο καλά αυτήν τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο σπίτι τους στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους.»

«Η Ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ θα παραμείνουμε σε εγρήγορση. Εκτιμώ την υποστήριξη που παρέχεται από μερικούς από τους μεγαλύτερους ιατρικούς επαγγελματίες και ιδρύματα της χώρας. Μην ανησυχείτε, περιμένω από τον πρόεδρο να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς διακοπή ενώ ανακάμπτει και θα σας ενημερώσω για τυχόν μελλοντικές εξελίξεις.»

Οι κατευθυντήριες γραμμές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), συμβουλεύουν εκείνους που έχουν βρεθεί σε στενή επαφή με κάποιο άτομο θετικό στην COVID- 19, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, δεδομένου πως η περίοδος επώασης του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) μπορεί να είναι έως και δύο εβδομάδες.

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου επιβεβαιώθηκε ότι η βοηθός του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χικς βγήκε θετική και ότι ο Τραμπ και η πρώτη κυρία θα έμπαιναν σε καραντίνα.

Ο πρόεδρος Τραμπ, το βράδυ της Πέμπτης, σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχε με τον Σον Χάνιτι της Fox News, είχε αναφέρει ότι αυτός και η Μελάνια Τραμπ μόλις είχαν κάνει το τεστ για την COVID-19 και πως οι δυο τους «περνάνε πολύ χρόνο με την Χόουπ, καθώς και με άλλους».

Είπε στον Χάνιτι: «Είναι πολύ, πολύ δύσκολο όταν είσαι με άτομα από το στρατό και τα σώματα ασφαλείας, καθώς έρχονται σε εσένα και θέλουν να σε αγκαλιάσουν ή να σε φιλήσουν, γιατί πραγματικά έχουμε κάνει καλή δουλειά για αυτούς, ερχόμαστε κοντά και πράγματα συμβαίνουν.»

Η Χικς φορούσε μάσκα όταν πετούσε με τον Τραμπ αυτή τη βδομάδα

«Είναι σκληρή εργαζόμενη, πολλές μάσκες», είπε ο Τραμπ. «Φοράει μάσκες συνέχεια, αλλά βγήκε θετική.»

Αργά τη Πέμπτη, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε στο CBS News, «Έγινε ανίχνευση επαφών και έχουν γίνει οι κατάλληλες ειδοποιήσεις και συστάσεις.»

H Katabella Roberts συνέβαλε σε αυτό το άρθρο

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε