Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αίθουσα Ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου στις 23 Αυγούστου 2020. (Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images)

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την χορήγηση πλάσματος ως θεραπεία για τον ιό του ΚΚΚ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για τον ιό του ΚΚΚ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω μια πραγματικά ιστορική ανακοίνωση… που θα σώσει χιλιάδες ζωές», είπε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς το ως «σημαντική ανακάλυψη σε έναν αγώνα» ενάντια στον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προέβη σε κατεπείγουσα έγκριση χρήσης πλάσματος για τον ιό, λέγοντας ότι είναι «ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό». Είπε ότι η θεραπεία θα μειώσει τη θνησιμότητα από τον ιό κατά περίπου 35 τοις εκατό.

Η μετάγγιση πλάσματος χρησιμοποιεί αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί και δημιουργήσει αντισώματα μετά τη μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, οι γιατροί εγχέουν το πλάσμα σε νέους ασθενείς για να αποτρέψουν σοβαρά συμπτώματα του ιού, σύμφωνα με την κλινική Mayo, η οποία ερευνά τη θεραπεία.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ κάλεσε τους Αμερικανούς να δωρίσουν πλάσμα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Αναφέρθηκε στο ποσοστό μείωσης του θανάτου κατά 35% από τη θεραπεία ως «σημαντική ανακάλυψη».

Η κατεπείγουσα άδεια δεν έχει την πλήρης έγκριση του FDA, υποδηλώνει όμως ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι τα οφέλη της θεραπείας υπερτερούν των κινδύνων. Το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir είναι ένα άλλο φάρμακο εγκεκριμένο από το FDA για τη θεραπεία της COVID-19.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του FDA: «Αν και πολλά υποσχόμενο, η μετάγγιση πλάσματος δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική ως θεραπεία για την COVID-19. Επομένως, είναι σημαντικό να μελετηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χορήγησης πλάσματος COVID-19 σε κλινικές δοκιμές.»

Η μετάγγιση πλάσματος χρησιμοποιείται από τον 19ο αιώνα για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών όπως η ανεμοβλογιά, η διφθερίτιδα και η γρίπη. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας της ισπανικής γρίπης από το 1918 έως το 1920, η οποία σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

«Με το πλάσμα, αξιοποιούμε την εκπληκτική ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει αντισώματα και ανοσία στα παθογόνα», δήλωσε ο ερευνητής του Stony Brook Medicine Έλιοτ Μπένετ-Γκουερέρο στο The Verge τον Απρίλιο, ο οποίος μελετά τη χρήση του πλάσματος σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί με ιούς.

«Μεταφέρουμε αυτούς τους προστατευτικούς παράγοντες σε άτομα που είναι άρρωστα και δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση».

«Ακούω υπέροχα πράγματα γι ‘αυτό… αυτό μπορώ να σας πω», είπε πρόσφατα ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στη θεραπεία με πλάσμα. «Θα μπορούσε να είναι μια πολιτική απόφαση επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί που δεν θέλουν να επισπεύσουν τα πράγματα επειδή θέλουν να το κάνουν μετά τις 3 Νοεμβρίου και το έχετε ακούσει αυτό και πιο παλιά».

Στις 22 Αυγούστου, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι κάποιος στο FDA «δυσκολεύει πολύ τις φαρμακευτικές εταιρείες να βρουν ανθρώπους για να δοκιμάσουν τα εμβόλια και τη θεραπευτική αγωγή», προσθέτοντας ότι «προφανώς, ελπίζουν να καθυστερήσουν την λύση έως και μετά τις 3 Νοεμβρίου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ταχύτητα και να σώσουμε ζωές!»

Τα σχόλιά του αντικρούστηκαν από την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόσι (Δ-Καλιφόρνια).

«Το FDA έχει την ευθύνη να εγκρίνει φάρμακα κρίνοντας την ασφάλειά τους και την αποτελεσματικότητά τους, όχι με μια δήλωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την ταχύτητα και την πολιτικοποίηση του FDA», δήλωσε η Pelosi σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε το The Hill.

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε