Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησής του στην τρέχουσα παγκόσμια πανδημία του ιού του ΚΚΚ στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 22 Ιουλίου 2020. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Ο Τραμπ προτείνει καθυστέρηση των εκλογών λόγω της επιστολικής ψήφου

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη το πρωί πρότεινε καθυστέρηση των εκλογών του 2020 λόγω της πιθανότητας νόθευσης μέσω επιστολικής ψήφου.

«Με την καθολική ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας (όχι με την απόλυτη ψηφοφορία, η οποία είναι καλή), το 2020 θα είναι οι πιο ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ & ΔΟΛΙΕΣ εκλογές στην ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Καθυστέρηση των εκλογών έως ότου οι άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν σωστά και με ασφάλεια;» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η εκτελεστική λειτουργία δεν έχει την εξουσία να καθυστερεί μονομερώς τις εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 1800 από το Κογκρέσο.

Σε περίπτωση που ο Τραμπ επιδιώξει να καθυστερήσει τις εκλογές, θα πρέπει να αλλάξει τον ομοσπονδιακό νόμο, αφού το μέτρο περάσει και από τα δύο Επιμελητήρια του Κογκρέσου προτού το υπογράψουν ως νόμο.

Πέντε πολιτείες βασίζονται ήδη αποκλειστικά σε ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και λένε ότι διαθέτουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για να διασφαλίσουν ότι ένας εχθρικός ξένος φορέας δεν θα διαταράξει την ψηφοφορία. Εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εκλογών έχουν πει σε πρακτορεία ειδήσεων ότι όλες οι μορφές απάτης των ψηφοφόρων είναι σπάνιες, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας που απουσιάζουν.

Ο Τραμπ προσπάθησε όλο και περισσότερο να προκαλέσει αμφιβολίες για τις εκλογές του Νοεμβρίου και την αναμενόμενη αύξηση της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου και απουσίας λόγω της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τις επιλογές απομακρυσμένης ψηφοφορίας ως τον «μεγαλύτερο κίνδυνο» για την επανεκλογή του. Η εκστρατεία του και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχουν κάνει αγωγές για την καταπολέμηση της πρακτικής.

Τον περασμένο μήνα, σε ένα συνέδριο Turning Point USA, ο πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία του Νοεμβρίου «θα είναι, κατά τη γνώμη μου, οι πιο διεφθαρμένες εκλογές στην ιστορία της χώρας μας και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό να συμβεί… θέλουν να συμβεί τόσο άσχημα».

«Με ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου, εισάγετε κάτι στα μέσα μιας εκλογικής χρονιάς και έχετε κάτι που είναι πολύ περίπλοκο. Δεν έχετε χρόνο να διορθώσετε αυτήν την πολύ περίπλοκη διαδικασία. Είναι πολύ περίπλοκο», σχολίασε, προσθέτοντας: « Ένας φίλος μου που είναι υπέροχος είχε έναν γιο που πέθανε πριν από επτά χρόνια. Πριν από επτά χρόνια. Ήρθε να με δει τις προάλλες. Είπε ότι μόλις έστειλαν στον γιο μου Ρόμπερτ ένα ψηφοδέλτιο. Πέθανε πριν από επτά χρόνια. Δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξουν αυτό».

Σε ακρόαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης την Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είπε ότι δεν έχει «λόγο να σκεφτεί» ότι οι επερχόμενες εκλογές θα «νοθευτούν».

Ωστόσο, τόνισε ότι όταν «έχετε επιστολική ψήφο, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο απάτης». Επίσης, δεν απέκλεισε τη δυνατότητα ξένων δυνάμεων να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις εκλογές.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι από το 2000, έχουν αναφερθεί 2.068 περιπτώσεις εικαζόμενης εκλογικής απάτης.

«Κατά κατηγορία, ο Άγνωστος είχε το υψηλότερο ποσοστό κατηγορουμένων στο 31 τοις εκατό (645 περιπτώσεις), ακολουθούμενο από τους Ψηφοφόρους στο 31 τοις εκατό (633 περιπτώσεις). Η πιο διαδεδομένη απάτη ήταν ο Απών Ψηφοφόρος με ποσοστό 24 τοις εκατό (491 περιπτώσεις). Η κατάσταση των περισσότερων περιπτώσεων υπολογίστηκε στο 27% (558 περιπτώσεις)», ανέφερε η μελέτη. «Οι απαντήσεις σε αιτήματα για δημόσια αρχεία διέφεραν από πολιτεία σε πολιτεία. Ορισμένοι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν γρήγορα στέλνοντας διαθέσιμα αρχεία· άλλοι απέτυχαν να παράσχουν έστω ένα μόνο έγγραφο».

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε