Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024

Πρέσβης Σαμ Μπράουνμπακ: Η κομμουνιστική Κίνα είναι «ο μεγαλύτερος υπεύθυνος παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως»

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης. Και είναι ηγέτης. Ηγείται του κόσμου σε διώξεις, λέει ο Σαμ Μπράουνμπακ, ο Πρέσβης Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Από την βίαιη αφαίρεση οργάνων από τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, έως την υποχρεωτική στείρωση των Ουιγούρων, το κινεζικό καθεστώς, σύμφωνα με τα λόγια του πρέσβη Μπράουνμπακ, διεξάγει «Πόλεμο στην Πίστη». Εξάγει το κατασταλτικό μοντέλο του στο εξωτερικό, εις βάρος των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο. Αλλά ο αυταρχισμός στο τέλος δεν θα μπορέσει να νικήσει την πίστη, λέει ο Μπράουνμπακ, στην Κίνα ή οπουδήποτε.

Αυτή είναι η εκπομπή American Thougth Leaders 🇺🇸 με παρουσιαστή τον Γιαν Γεκίλεκ.

κ. Γεκίλεκ: Πρέσβη Σαμ Μπράουνμπακ, χαίρομαι που σας έχω στους American Thougth Leaders.

Πρ. Σαμ Μπράουνμπακ: Είναι δική μου χαρά. Μακάρι να ήταν μια συνέντευξη από κοντά, αλλά έπρεπε να γίνει έτσι.

κ. Γεκίλεκ: Γράψατε ένα άρθρο πρόσφατα, το οποίο ήταν: «Η ανθρωπότητα θα κερδίσει την μάχη για την θρησκευτική ελευθερία». Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά, την πατρίδα μου και αλλού, δεν είναι τόσο σίγουροι για αυτό τώρα, ειδικά στην Κίνα για την οποία θα μιλήσουμε. Πείτε μου τι σκέφτεστε για αυτό.

Πρ. Σαμ Μπράουνμπακ: Είναι στην εγγενή φύση του ανθρώπου να έχει αξιοπρεπή ελευθερία. Απλώς δεν πιστεύω ότι κάποια κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κερδίσει αυτόν τον αγώνα, δηλαδή να αφαιρεί από τους ανθρώπους την ελευθερία τους. Τώρα, αν αυτό δεν ήταν στην φύση του ανθρώπινου είδους, αν δεν ήταν στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, θα μπορούσατε να κοιτάξετε στα τρέχοντα θέματα αυτήν την στιγμή και να πείτε: «Πάμε προς καταστροφή». Αλλά μέσα μας, έτσι όπως δημιουργήθηκε το DNA μας, θέλουμε ελευθερία.

Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, και δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μπορεί να το καταστείλει αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τα σύχγρονα χρόνια, σίγουρα μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, είναι πραγματικά κυβερνήσεις που περιορίζουν αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ιδίως στην θρησκευτική ελευθερία. Αλλά νομίζω ότι αρχίζετε να το βλέπετε να εκδηλώνεται τώρα. Νομίζω ότι βλέπετε να συμβαίνουν αλλαγές μπροστά στα μάτια μας που αρχίζουν να ενδυναμώνουν την θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Η συνέχεια της συνέντευξης στο βίντεο.

Σχολιάστε