Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Rudy Giuliani μιλά στο Συνέδριο για το Ιράν στην Ουάσινγκτον στις 5 Μαΐου 2018. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Τζουλιάνι: Το κινεζικό καθεστώς άφησε εσκεμμένα τον ιό του ΚΚΚ να ξεφύγει για να βλάψει την ανθρωπότητα

Ενημέρωση: 11 Οκτωβρίου

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) διατηρούσε σκόπιμα τα σύνορά του ανοιχτά για να μεγιστοποιήσει τη ζημιά στον υπόλοιπο κόσμο από τον ιό του ΚΚΚ (νέο κορωνοϊό).

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στον κορωνοϊό ως «ιό του ΚΚΚ» στο Twitter, στις 6 Οκτωβρίου. Σε συνέντευξή του στην Epoch Times, εξήγησε ότι η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το όνομα αυτό ήταν εσκεμμένη διότι θεωρεί το κομμουνιστικό καθεστώς υπεύθυνο για την πανδημία, αποκαλώντας την παρανομία αυτή του καθεστώτος ως «μια πράξη πολέμου».

«Η Κίνα το γνώριζε για έναν έως και ενάμιση μήνα προτού μας το πει», είπε ο Τζουλιάνι. «Έκλεισαν την Κίνα, και μήνες αργότερα επέτρεψαν σε χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Όταν έκλεισαν την Κίνα, ήξεραν πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό. Και ήθελαν να βεβαιωθούν ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα υποστεί την ίδια ζημιά, όσο και η Κίνα. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Θα μπορούσατε να το θεωρήσετε πολεμική πράξη αν θέλετε».

Ο Τζουλιάνι έκανε μια διάκριση μεταξύ της πραγματικής Κίνας και του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος, σημειώνοντας ότι ο κινεζικός λαός είναι θύμα του ΚΚΚ όπως ακριβώς και ο υπόλοιπος κόσμος.

Ο δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι μιλάει σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο την 1η Ιουλίου 2020. (Chip Somodevilla / Getty Images)

 

«Σκέφτηκα ότι αρμόζει καλύτερα να τον ονομάσω ιό του ΚΚΚ, διότι δεν έχει σχέση με τους Κινέζους πολίτες», είπε ο Τζουλιάνι. «Η συντριπτική πλειοψηφία του κινεζικού λαού δεν έχει ιδέα. Ήταν τα θύματα αυτού. Στοχοποιήθηκαν στον ίδιο βαθμό με εμάς».

Ο Τζουλιάνι έκανε αυτές τις παρατηρήσεις την επόμενη ημέρα από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά από την τετραήμερη παραμονή του στο ιατρικό κέντρο Walter Reed Army Medical Center. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βρεθεί θετικός στον ιό του ΚΚΚ την 1η Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όσο ο πρόεδρος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, ο Τζουλιάνι κατηγόρησε το ΚΚΚ για την ασθένεια του προέδρου.

Ο Τζουλιάνι είπε ότι «είναι κρίμα» που ονόματα όπως «ιός της Κίνας» και «ιός της Γουχάν» δεν καθιερώθηκαν σαν όροι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας την επιρροή του ΚΚΚ για αυτό το ζήτημα.

«Νομίζω ότι είναι λόγω της μεγάλης επιρροής που έχει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Αμερική που δεν καθιερώνονται [αυτοί οι όροι] όπως και λόγω των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, τις οποίες πολλοί  ισχυροί άνθρωποι θεωρούν πιο σημαντικές από την Αμερική», δήλωσε ο Τζουλιάνι.

Ήδη από τον Απρίλιο, ο Τραμπ έχει πει ότι το ΚΚΚ θα πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα για την πανδημία. Ο Τζουλιάνι είπε ότι ο Τραμπ βάζει σε εφαρμογή την απειλή αυτή.

«Δεν υπάρχει λόγος να τηλεγραφεί στους Κινέζους τι σκεφτόμαστε ή τι πρόκειται να κάνουμε», είπε ο Τζουλιάνι. «Το κάνει ήδη. Και θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που έχουμε να δούμε».

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Ακολουθήστε τον Jan στο Twitter: @JanJekielek

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε