Σάββατο, 20 Απρ, 2024

Το Βατικανό επεξεργάζεται συμφωνία με την Κίνα, εγείροντας ανησυχίες ότι υποστηρίζει το κομμουνιστικό σύστημα

Το Βατικανό βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της συμφωνίας του με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) συμφωνία αναγνώρισης ως νόμιμων, επισκόπων που διορίζονται από το ΚΚΚ. Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτό, προσκαλέσαμε στην εκπομπή τον Τζέιμς Μπάσκομ, υποδιευθυντή του «Γραφείου Ουάσινγκτον Καθολικών», της «Αμερικανικής Εταιρείας για την Προάσπιση της Παράδοσης, της Οικογένειας και της Ιδιοκτησίας».

Εν τω μεταξύ, υπήρξε ένα μεγάλο ξέσπασμα νοροϊού (αίτιο ιογενούς γαστρεντερίτιδας) σε ένα κινεζικό πανεπιστήμιο στην Σανσί, όπου περίπου 100 άρρενες φοιτητές ξαφνικά αρρώστησαν από μια αρρώστια που μεταδίδεται με φαγώσιμη ύλη. Υπήρχαν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβαινε μέχρι το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου, όταν η πανεπιστημιούπολη Γουτσένγκ του Πανεπιστημίου Οικονομικών της Σανσί ανακοίνωσε ότι όλοι οι φοιτητές στον έκτο όροφο μιας φοιτητικής εστίας έχουν απομονωθεί στους κοιτώνες τους.

Και ο επικεφαλής της Κίνας Σι Τζινπίνγκ βρίσκεται πλέον μαζί με τον Καρλ Μαρξ και τον Μάο Τσετούνγκ ως απαραίτητο μάθημα στα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας. Το Nikkei αναφέρει ότι από το φθινόπωρο, 37 πανεπιστήμια στην Κίνα θα ξεκινήσουν εισαγωγικά μαθήματα στην «Σκέψη του Σι Τζινπίνγκ». Αυτό θα γίνει μέσω της Σχολής Μαρξισμού, η οποία είναι ένα ίδρυμα στα 37 πανεπιστήμια και δίνει μαθήματα στους φοιτητές για τις θεωρίες του.

Αυτά και πολλά άλλα θέματα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή της Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Σχολιάστε