Κυριακή, 17 Ιαν, 2021
Φθινοπωρινό τοπίο στο όρος Λόφτυ, Αυστραλία. (Φωτογραφία iStock)

Το κλασικό κομμάτι της ημέρας: Σαραμπάντα, του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ

Από την σειρά: Μουσική Epoch Times.

Ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (1685 – 1759) δεν έγραψε μόνο τα παγκοσμίου φήμης κομμάτια όπως τον Μεσσία με το «Αλληλούια». Συνέθεσε 42 όπερες και 25 ορατόρια, πολλές καντάτες και έργα μουσικής δωματίου και πιάνου. Μεταξύ αυτών είναι και η ακόλουθη Σαραμπάντα «Concerts royaux, Quatrième concert: Sarabanda».

Ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Armonie, υπό τον Stefano Seghedoni.

Ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ καταγόταν από την πόλη Halle της ανατολικής Γερμανίας και γνώρισε αργότερα μεγάλη αναγνώριση ως εκκλησιαστικός μουσικός της Αγγλικής Αυλής. Ονομάστηκε κλασικός κατά την διάρκεια της ζωής του και ήδη από το 1760, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, εμφανίστηκε προς τιμήν του η βιογραφία του. Αυτή θεωρείται η πρώτη βιογραφία μουσικού.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους συνθέτες της εποχής του, όπως τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ο Χέντελ δεν ξεχάστηκε μετά τον θάνατό του. Η μόνιμη παρουσία του στην μουσική ζωή βασίστηκε κυρίως στα ορατόριά του, ειδικά στον «Μεσσία» με το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό τμήμα «Αλληλούια».

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε