Σάββατο, 20 Απρ, 2024

Κάτοικοι της Σανγκάης αισθάνονται το μέγεθος της πανδημίας

Μπορείτε να δείτε περισσότερα βίντεο στο κανάλι της Epoch Times στο Youtube.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times.

Το κομμουνιστικό καθεστώς ανέφερε στον κόσμο ότι δεν είχε νέα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ στην Κίνα, αλλά κάτοικοι της Σανγκάης λένε το αντίθετο, βάσει αυτού που παρατηρούν στο περιβάλλον τους.

Δημοσιογράφος: «Ο νέος ιός ειπώθηκε πρόσφατα ότι εισήχθη στην Κίνα, και δεν διαδόθηκε εκ των έσω της χώρας».
κ. Τσεν: «Φυσικά, υπάρχουν εγχώρια κρούσματα. Πως είναι δυνατόν να μην υπήρχαν; Η Γουχάν έχει νέα κρούσματα. Είναι σκουπίδια αυτό που λένε τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην Κίνα. Αν πράγματι δεν υπάρχουν, γιατί απαγορεύεται στου κατοίκους της Χουμπέι να ταξιδέψουν στο Πεκίνο;»
κ. Τσεν: «Υπάρχουν κρούσματα τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό. Ο ένας μεταδίδει τον ιό στον άλλον με αυτήν την άγνωστη λανθάνουσα φάση. Απαιτείται επίσης να φοράμε μάσκες στην Σανγκάη. Γνωρίζω για έναν που κόλλησε τον ιό μόνο μετά από 16 δευτερόλεπτα επαφής. Η συνάντησή τους σε δημόσιο χώρο καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης και προβλήθηκε στην τηλεόραση πριν μερικές μέρες.»

Δημοσιογράφος: «Οι εταιρείες στην Σανγκάη άρχισαν πάλι να λειτουργούν;»
κ. Τσεν: «Ναι, υπήρξε εντολή οι εταιρείες να αρχίσουν πάλι. Ακόμα και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν. Αλλά στις 29 Μαρτίου, οι αρχές της Σανγκάης έκλεισαν τα ξενοδοχεία και πάλι. Λούνα-παρκ, ζωολογικοί κήποι, και ούτω καθεξής, άνοιξαν για λίγες μέρες αλλά τώρα είναι κλειστά.»
Δημοσιογράφος: «Τι σημαίνει αυτό;»
κ. Τσεν: «Αυτό μας λέει πως ένα νέο κύμα κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ άρχισε στην Σανγκάη.»

κ. Γιν: «Έχω δει περισσότερα από 10 ξενοδοχεία εγχώριων αλυσίδων που έχουν οριστεί ως περιοχές απομόνωσης, καραντίντας. Εκτός από αυτό, τίποτα δεν μοιάζει ιδιαίτερα ανησυχητικό. Έτσι φαίνεται στην επιφάνεια. Αλλά δεν υπάρχει οριστική απάντηση σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων, πράγμα ανησυχητικό».
Δημοσιογράφος: «Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο;»
κ. Γιν: «Λέγεται έτσι, αλλά όχι επίσημα».

Δημοσιογράφος: «Πώς το καταλαβαίνετε αυτό;»
κ. Γιν: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν νέα κρούσματα. Διαφορετικά, θα λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά. Τα σχολεία θα έπρεπε να ξανανοίξουν. Με όλη την προπαγάνδα, όλα φαίνονται εντάξει, και οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια αίσθηση κρίσης. Αν το αναλύσεις με βάση τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας των σχολείων, συνειδητοποιείς ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, παρόλο που δεν υπάρχουν νέα, σχετικά με οποιαδήποτε απομόνωση ή νέα κρούσματα στην περιοχή μας».

Δημοσιογράφος: «Είναι οι άνθρωποι ανήσυχοι ή χαλαροί;»
κ. Γιν: «Δεν είναι ακριβώς χαλαροί. Δεν υπάρχει συνωστισμός ή ομιλίες στους δρόμους. Δεν βλέπεις πολλούς ανθρώπους να περπατούν στους δρόμους. Οι άνθρωποι βγαίνουν κυρίως για ψώνια ή για μεταφορά αγαθών».

Δημοσιογράφος: «Είναι πρέπον να υποθέσουμε ότι αυτή η εντολή για κλείσιμο των συνόρων δείχνει ότι η επιδημία είναι πιο σοβαρή από ό,τι ήταν;»
κ. Χου: «Αυτό είναι σίγουρο, θα γίνει χειρότερη. Άκουσα ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου Χόνγκ-κοου έγινε αυτοσχέδιο νοσοκομείο. Υπάρχουν επίσης 11 μοτέλ μιας αλυσίδας στην Σανγκάη που ορίστηκαν ως περιοχές καραντίνας».

Δημοσιογράφος: «Πότε συνέβη αυτό;»
κ. Χου: «Δεν ξέρω. Ποτέ δεν αναφέρθηκε επίσημα. Χθες, ο ανιψιός ενός φίλου, ο οποίος εργάζεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σανγκάης, δήλωσε ότι πολλοί από τα πληρώματα των τρένων είχαν τεθεί σε καραντίνα».

Σχολιάστε