Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

Οι ΗΠΑ ανακαλούν την βίζα άνω των 1.000 Κινέζων υπηκόων. Ο επικείμενος διαστημικός αγώνας ΗΠΑ-Κίνας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακαλέσει τις θεωρήσεις βίζα περισσότερων από 1.000 Κινέζων υπηκόων λόγω των δεσμών τους με τον κινεζικό στρατό. Πάνω από 60 φοιτητές που κατέχουν θεωρήσεις F-1, συμπεριλαμβανομένων μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών, έγραψαν σε μια ομάδα WeChat ότι οι ειδοποιήσεις δήλωσαν ότι θα έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για νέες θεωρήσεις εάν ήθελαν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη φαίνεται να ξυπνά σχετικά με τον κίνδυνο της κινεζικής υπονόμευσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Γουάνγκ Γι, και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιανγκ Τζιετσί επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ευρώπη σε διπλωματική περιοδεία. Αντί όμως για μια συνήθη υποδοχή, επικρίθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Και το Πεντάγωνο αντιλαμβάνεται τα στρατιωτικοποιημένα διαστημικά προγράμματα της Κίνας ως σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των τεχνολογιών που ονόμασε ήταν αντι-δορυφορικοί πύραυλοι και διαστημικά ρομπότ που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τους δορυφόρους των ΗΠΑ. Για να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα για την σοβαρότητα του διαστήματος και την ανταπόκριση των ΗΠΑ σε αυτό μέσω της Αμερικανικής Διαστημικής Δύναμης, προσκαλέσαμε σήμερα τον Μπράντον Γουέιτσερτ, γεωπολιτικό αναλυτή και συγγραφέα του Winning Space: How America Remains a Superpower.

Αυτά και πολλά άλλα θέματα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή της Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Μπορείτε να επιλέξετε αυτόματους ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο υποτίτλων c, και στο εικονίδιο γραναζιού.

Σχολιάστε