Τρίτη, 16 Απρ, 2024
Η Τεχνική Υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) Μαρία Βαν Κερχόβε μιλά κατά την διάρκεια καθημερινής συνέντευξης Τύπου για τον COVID-19, της νόσου που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στην Γενεύη, 11 Μαρτίου 2020. (FABRICE COFFRINI/AFP μέσω Getty Images)

Ο WHO λέει πως νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από τον ιό του ΚΚΚ

Υπάλληλοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ, ή WHO) των ΗΕ, προειδοποίησαν ότι περισσότεροι νεαροί άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από τον ιό του ΚΚΚ, συμπεριλαμβανομένων υγειών ατόμων, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ, διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερα νεαρά άτομα με σοβαρά συμπτώματα», δήλωσε η γιατρός Βαν Κερχόβε, επικεφαλής της ομάδας του ΠΟΥ των «νέων νόσων και νόσων μεταδιδόμενων από ζώα» σε συνέντευξη Τύπου από την έδρα του οργανισμού στην Γενεύη, στις 3 Απριλίου.

Η Βαν Κερχόβε τόνισε ότι ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα του ιού του ΚΚΚ και χρειάζονται εντατική φροντίδα είναι ηλικιωμένοι ή αυτοί με προβλήματα υγείας, νέοι επίσης καταλήγουν στο νοσοκομείο ή χάνουν την ζωή τους.

«Αυτό που βλέπουμε σε ορισμένες χώρες είναι ότι υπάρχουν άτομα στην ηλικία των 30, 40, και 50 ετών που βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και έχουν χάσει την ζωή τους», ανέφερε.

«Έχουμε δει κάποια στοιχεία από την Ιταλία, έχουμε δει μερικά στοιχεία από την Κίνα, από διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη όπου άνθρωποι νεότερης ηλικίας έχασαν την ζωή τους».

«Κάποιοι από αυτούς είχαν προβλήματα υγείας, αλλά ορισμένοι δεν είχαν», πρόσθεσε η Βαν Κερχόβε.

Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του τομέα εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, σημείωσε ότι ήταν λανθασμένο να υποτεθεί ότι ο ιός έχει σοβαρές επιπτώσεις μόνο σε ηλικιωμένους και σε εκείνους με προβλήματα υγείας, προσθέτοντας ότι στην Κορέα, ένας στους έξι θανάτους είναι άτομο κάτω των 60 ετών, ενώ στην Ιταλία «κατά τις τελευταίες πέντε ή έξι εβδομάδες, τουλάχιστον 10 έως 15 τοις εκατό των ατόμων στην εντατική πτέρυγα ήταν κάτω των 50».

«Υπήρξε μια τάση τους τελευταίους μήνες, που σχεδόν απέρριπτε τον κίνδυνο, λέγοντας: “Εντάξει, αυτή η ασθένεια είναι σοβαρή στους ηλικιωμένους, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα για τους νεότερους”», δήλωσε ο Ράιαν. «Συλλογικά ζούμε σε έναν κόσμο όπου προσπαθήσαμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτή η ασθένεια είναι ήπια στους νέους και πιο σοβαρή στους ηλικιωμένους και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα».

Τα σχόλια από τον ΠΟΥ έρχονται λίγο αφότου υγειονομικοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι πολλά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πόλης, είναι νέοι.

Δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το υγειονομικό τμήμα της πόλης έδειξαν ότι άτομα ηλικίας 18 έως 44 ετών αποτελούν πάνω από το 40% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ περίπου μία στις πέντε εισαγωγές στο νοσοκομείο γίνονται σε άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν περισσότερο να ασθενήσουν και αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων της πόλης.

Την 1η Απριλίου, ο διοικητής της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι κλείνει τα γήπεδα σε ολόκληρη την πολιτεία, καθώς οι νέοι δεν κατάφεραν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα κοινωνικής απομάκρυνσης, παρόλο που εξέδωσε αρκετές προειδοποιήσεις.

«Βλέπουμε ακόμα πάρα πολλές καταστάσεις υπερβολικού συνωστισμού, και είναι όλοι νέοι. Μπορεί να κολλήσουν. Βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Μπορεί να σκοτώσει νέους», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Προειδοποίησα τον κόσμο ότι αν δεν σταματούσαν τον συνωστισμό και τα παιχνίδια στα γήπεδα —δεν μπορείτε να παίξετε μπάσκετ, δεν μπορείτε να κάνετε παρέα».

Μέχρι τις 10 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν 468.849 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ, ενώ 16.697 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την προκαλούμενη νόσο COVID-19. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων και των θανάτων στην χώρα εμφανίζονται στην Νέα Υόρκη.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε